5 συνταγές με πρωταγωνίστρια την προβατίνα

5 συνταγές με πρωταγωνίστρια την προβατίνα

Αν δεν έχετε αποφασίσει ακόμα το πλήρες μενού για το πασχαλινό τραπέζι, σας έχουμε συγκεντρώσει 5 συνταγές που θα κάνουν το σπίτι σας να… μυρίζει Πάσχα!

5 συνταγές με πρωταγωνίστρια την προβατίνα
Προβατίνα στη γάστρα με αμύγδαλα, ρετσίνα και φρέσκο σκόρδο
5 ώρες+ 3 ώρες Αναμονή| Εύκολο| Για 4 άτομα

Υλικά
2 σπάλες προβατίνας
2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
2 φρέσκα σκόρδα, κομμένα
20 φύλλα βασιλικό φρέσκο
2 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο, κομμένα
Κλείσιμο
400 ml ρετσίνα
6 μέτριες πατάτες, κομμένες
κυδωνάτες
400 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
(στην εποχή τους χρησιμοποιούμε τσάγαλα, ελαφρά καθαρισμένα απ’ έξω)
1 λεμόνι, τον χυμό
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία
Βάζουμε τις σπάλες σε ένα πιρέξ. Τις τρυπάμε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού και βάζουμε αλάτι και πιπέρι στις τρύπες. Αλατίζουμε ελαφρά το κρέας και από πάνω και το αφήνουμε στο ψυγείο χωρίς να το καλύψουμε για περίπου 3 ώρες.
Σε μια γάστρα στρώνουμε το κρεμμύδι και το φρέσκο σκόρδο, τα μυρωδικά και τη ρετσίνα. Από πάνω βάζουμε το κρέας και γύρω του τις πατάτες και τα τσάγαλα και στύβουμε από πάνω και τον χυμό του λεμονιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για περίπου 1 ώρα με κλειστή τη γάστρα.

Κατόπιν χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 130°C και σιγοψήνουμε για περίπου 4 ώρες. Το τελευταίο δεκάλεπτο δυναμώνουμε ξανά τον φούρνο, αφαιρούμε το καπάκι ώστε να πάρει χρώμα το κρέας και μόλις ροδίσει το ξεφουρνίζουμε. Το αφήνουμε να σταθεί εκτός φούρνου για 5΄-10΄ και σερβίρουμε αμέσως.

Δείτε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή