Γλυκό κουταλιού βύσσινο

Γλυκό κουταλιού βύσσινο

Το παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού σε μία νόστιμη συνταγή που μας έρχεται από την Τήνο.

NETgluko-vussino
Πλένετε τα βύσσινα και με το ειδικό εργαλείο ή με φουρκέτα αφαιρείτε τα κουκούτσια πάνω από μια κατσαρόλα, έτσι ώστε να μαζεύετε τα ζουμάκια που βγαίνουν από τα βύσσινα. Μεταφέρετε τα κουκούτσια σε μικρή κατσαρόλα και προσθέτετε το νερό. Βάζετε τα κουκούτσια να βράσουν για 5 λεπτά.

Βάζετε τη μεγάλη κατσαρόλα με τα βύσσινα στη φωτιά, προσθέτοντας τη ζάχαρη και 1,5 φλιτζάνι ζουμί από τα κουκούτσια που βράσατε. Αφήνετε το γλυκό να σιγοβράσει αφαιρώντας τον αφρό που θα σχηματίζεται στην επιφάνεια με τρυπητή κουτάλα.

Όταν δέσει το σιρόπι, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε μέσα το γλυκό για ένα ολόκληρο βράδυ. Την επομένη ξαναβράζετε το γλυκό για να απορροφηθεί το νερό που τυχόν έβγαλε το γλυκό κατά την παραμονή του στην κατσαρόλα. Μοιράζετε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.

Δείτε τα υλικά της συνταγής και τις αναλογίες τους στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης