Ο αγαπημένος και το φιλοδώρημα
makrigiannis_giannis

Γιάννης Μακρυγιάννης

Ο αγαπημένος και το φιλοδώρημα

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για το γεγονός ότι οι ευρωπαίοι εταίροι δεν επιμένουν στην περαιτέρω μείωση των συντάξεων, μέσω του περιορισμού ή της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς.

Οι νέες συντάξεις που δίνονται με το νόμο Κατρούγκαλου είναι ήδη μειωμένες και μάλλον αυτό αρκεί στην παρούσα φάση για τους δανειστές. Το μέτρο της περαιτέρω μείωσης των παλαιών συντάξεων είχε ψηφιστεί, υπενθυμίζεται, από την κυβέρνηση στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του τρίτου μνημονίου.

Τώρα, με την κυβέρνηση να «επιτυγχάνει» ακόμα ένα θηριώδες υπερπλεόνασμα (με τη γνωστή μέθοδο της υπερφορολόγησης και της μείωσης των δαπανών του κοινωνικού κράτους και του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων), οι ευρωπαίοι τρίβουν τα μάτια τους – και τα χέρια τους. Βλέπουν και διαπιστώνουν ότι οι «αριστεροδεξιοί» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ακολουθούν τόσο πιστά τις δεσμεύσεις τους έναντι των Βρυξελλών, που δεν το πιστεύουν. Τύφλα να έχουν και οι νεοφιλελέδες της Ευρώπης, μπροστά στο «ελληνικό θαύμα», με τους τωρινούς κυβερνώντες να υπακούουν και να προσαρμόζονται στις «οδηγίες».

Γι’ αυτό και δεν τους χαλάνε χατίρια, όταν βρε αδελφέ μπαίνει ένα θέμα, όπως η μείωση των συντάξεων. Ρίχνουν λίγο νερό στο κρασί τους, αφού έτσι εξασφαλίζουν ότι το αμπέλι θα συνεχίσει να παράγει γι’ αυτούς ό,τι θελήσουν.

Εδώ, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία όσο όσο. Κουβαρνταλίκι. Βάζουν στο υπερταμείο, για παράδειγμα, οτιδήποτε τους ζητηθεί – ακόμα κι αν δεν έχει ζητηθεί κάτι, αυτοί το βάζουν, για να είναι ήσυχοι! Μερικές φορές βέβαια το παρακάνουν τόσο, που θυμώνουν ακόμα και στις Βρυξέλλες. Όπως για παράδειγμα, που πήγαν να επεκτείνουν τη σύμβαση για το αεροδρόμιο με ψίχουλα – καμιά 600αριά εκατομμύρια λιγότερα απ’ όσο θα έπρεπε, σύμφωνα με την Κομισιόν!

Αλλά έτσι είναι, όταν θες να ευχαριστήσεις κάποιον – κάνεις και υπερβολές, που παρεξηγούνται ως… «δουλικές»! Δεν μιλάμε δε για τους πλειστηριασμούς. Εκεί κι αν η κυβέρνηση σπεύδει να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών και της ΕΚΤ. Και φυσικά υπάρχει και το Σκοπιανό. Λύνει προβλήματα, λένε στις Βρυξέλλες, μην τον στεναχωρούμε τώρα, που ζήτησε και κάτι ο Τσίπρας για να μπορεί να πάει στις εκλογές, χωρίς να έχει στα κάγκελα τους συνταξιούχους.

Ξέρουν και εκτιμούν οι εταίροι. Δεν είναι… κομπλεξικοί. Γι’ αυτό και δεν χαλάνε χατίρι, αρκεί να έχουν κάνει οι υποτακτικοί τη δουλειά τους και με το παραπάνω.  

Κλείσιμο
Γι’ αυτό και δεν επέμειναν με τις συντάξεις. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο αγαπημένος τους. Δεν θέλουν να τον χάσουν έτσι εύκολα.

Δεν είναι «διαπραγματευτική νίκη» της κυβέρνησης η μη μείωση των συντάξεων. «Φιλοδώρημα» για να συνεχιστεί η εκτέλεση των εντολών, που δίνουν οι δανειστές και οι εταίροι ήταν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα