makrigiannis_giannis

Γιάννης Μακρυγιάννης

Όσο κοιτάει κανείς τα δεδομένα της οικονομίας, την κοινωνική και πολιτική κατάσταση της χώρας, τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και κάνει τις συγκρίσεις με την τελευταία περίοδο πριν την είσοδο στα μνημόνια, θα καταλήξει σε ένα πικρό και απογοητευτικό συμπέρασμα: όπως μπήκαμε στα μνημόνια, έτσι «βγαίνουμε». 

91

Πέρα από τα αντιφατικά ευρήματα ως προς τη διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ. από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις προκύπτει ένα εξόχως ανησυχητικό στοιχείο, που είναι κοινό σε όλες τις έρευνες: η άνοδος της Χρυσής Αυγής, η οποία όχι μόνο δείχνει να κινείται σταθερά άνω του 8%, αλλά και να φλερτάρει ουσιαστικά με διψήφιο ποσοστό.

61

Τέσσερα μαγικά έκανε ή ετοιμάζει η κυβέρνηση, με ένα και μοναδικό σκοπό: την καλύτερη εκλογική της επίδοση. Θεμιτό να έχει οποιοδήποτε κόμμα μία προεκλογική στρατηγική, ώστε να κερδίσει εκλογικά, αλλά να εμφανίζει το άσπρο μαύρο ή να προσπαθεί να ξεγελάσει τους ψηφοφόρους μπροστά στα μάτια τους, είναι μάλλον προκλητικό.

26

Την ώρα που οι εκπρόσωποι του νέου δικομματισμού επιδίδονταν στις, τόσο γνωστές από το παρελθόν, κοκορομαχίες προς άγρα κορόιδων, το ενδιαφέρον μου εστιαζόταν σε ειδήσεις, που είχαν κάπως «αγνοηθεί»: στη μελέτη, για παράδειγμα, που αποκάλυπτε ότι τα ασθενοφόρα, ειδικά στην Αττική καθυστερούν υπερβολικά να φτάσουν στα συμβάντα. 

22

Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες (λιγότερο ή περισσότερο πρόωρες δεν έχει σημασία), οι κυβερνώντες ευτελίζουν και τις τελευταίες έννοιες, που σχετίζονται με την πολιτική. Θα πει κάποιος «μα, έχουν ευτελίσει τα πάντα, πού το περίεργο τώρα» και μάλλον θα έχει δίκιο. Βάφτισαν το μνημόνιο «αναπόφευκτο συμβιβασμό» και την τρόικα «θεσμούς».

43

Την εύθραυστη πολιτική ισορροπία, που αρχίζει να διαμορφώνεται από το προαναγγελθέν διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. λόγω του Σκοπιανού, φανερώνουν οι τελευταίες καντρίλιες μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων και ενώ πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι το Μαξίμου -μπορεί να- επιταχύνει όλες τις πρωτοβουλίες του, ακόμα και την εισαγωγή της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Ελληνική Βουλή για ψήφιση εντός του Ιανουαρίου με ό,τι σημαίνει αυτό για τον χρόνο των εκλογών!

17

Αν η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή και η κόντρα Τσίπρα – Μητσοτάκη για τον προϋπολογισμό είναι απλώς μία πρόγευση για τα όσα θα γίνουν ενόψει των εθνικών εκλογών, την έχουν πατήσει τα… τηλεριάλιτι.

32

Η ευκολία με την οποία ο Αλέξης Τσίπρας (συχνά και οι συν αυτώ) στοχοποιεί τα μέσα ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους αρχίζει να (μου) προκαλεί απορίες.

23

Στη χώρα του παραλόγου, μέσα μόνο σε μία ημέρα συνέβησαν τα εξής:

17

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για το γεγονός ότι οι ευρωπαίοι εταίροι δεν επιμένουν στην περαιτέρω μείωση των συντάξεων, μέσω του περιορισμού ή της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς.

24