Με 100 ευρώ θα πηγαίνουν παντού ελεύθεροι!!!
makrigiannis_giannis

Γιάννης Μακρυγιάννης

Με 100 ευρώ θα πηγαίνουν παντού ελεύθεροι!!!

Ότι η πανδημία έχει ξεφύγει το ξέραμε. Φαίνεται καθημερινά με τους εφιαλτικούς αριθμούς, κυρίως στις απώλειες ζωών. Ξέραμε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο. Το λέει η πλειοψηφία της κοινής γνώμης σε όλα τα τελευταία γκάλοπ.

Εκείνο που δεν ξέραμε, αν και το υποψιαζόμαστε, είναι ότι οι πειραματισμοί, οι ακροβασίες, τα πέρα δώθε της κυβέρνησης ήταν αστείρευτα. Ώσπου ήρθε η νέα φαεινή ιδέα με την τιμωρία των 100 ευρώ το μήνα σε όποιον άνω των 60 ετών δεν κάνει το εμβόλιο! Μέχρι πριν μία εβδομάδα, ο καθένας και κυρίως ο 60χρονος και άνω ήταν ελεύθερος να πάει στην εκκλησία, σε έναν κλειστό χώρο, όπου η συνωμοσιολογία πάει σύννεφο και η μάσκα θεωρείται ντροπή, χωρίς τον παραμικρό έλεγχοι. Ειδικά σε εκκλησίες που την εποπτεία την έχουν μητροπολίτες σαν τον Αιτωλίας Κοσμά, που παραμένει αρνητής παρότι νοσεί βαριά – περαστικά στον άνθρωπο, όπως και να έχει.

Τώρα αρχίσανε οι ανάποδες τούμπες. Τι ανακάλυψε ξαφνικά λοιπόν η κυβέρνηση; Ότι οι ηλικιωμένοι κινδυνεύουν περισσότερο από τους άλλους να νοσήσουν - πριν μία εβδομάδα προείχε ο εκκλησιασμός!!!

Και τι τους λέει; Να κάνουν το εμβόλιο, αλλιώς θα πληρώνουν πρόστιμο κατοστάρικο κάθε μήνα από τον Γενάρη.

Προσοχή: δεν είναι υποχρεωτικότητα – ασχέτως εάν συμφωνεί ή όχι κανείς με αυτή! Απλά λέει στους ανεμβολίαστους ότι για να τριγυρίζουν και να πηγαίνουν όπου θέλουν και περίπου όπως θέλουν, θα πληρώνουν (τα 100 ευρώ και κάτι ψιλά για ράπιντ τεστ. Μόνο οι πραγματικά πάμφτωχοι, δεν θα μπορούν. Οι άλλοι, εφόσον έχουν μία μικρή δυνατότητα και βαθιά πίστη ότι το εμβόλιο είναι του… διαβόλου, ή διατηρούν οποιαδήποτε άλλη επιφύλαξη, λιγότερο ή περισσότερο λογική, θα βρουν 500-600 ευρώ και θα απαλλαγούν από την πίεση. Το πρόστιμο θα ισχύει άλλωστε μέχρι να έρθουν οι τουρίστες και όλοι γνωρίζουν ότι όταν έρχονται οι τουρίστες, ο ιός φεύγει! Και πάλι δηλαδή εξαρτάται από τη βούληση και την οικονομική δυνατότητα του καθενός.

Μιλάμε για επιδημιολογική πολιτική, όχι αστεία.

Δεύτερη ευρεσιτεχνία: η κυβέρνηση θα δώσει, λέει, δωρεάν σελφ τεστ. Από αυτά που φωνάζουν όλοι ότι είναι εντελώς αναξιόπιστα. Πιο εύκολα θα πιάσει ένας σκύλος Αγίου Βερνάρδου λαγό, παρά το σελφ τεστ τον ιό! Τόσο απλά.

Κλείσιμο
Τρίτο θέμα: περιμένουν να κάνουν υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων, πρώτα κάποιες ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Ιταλία κλπ) και μετά να το εφαρμόσουν και δω! Στο μεταξύ εδώ εξαιρούνται όσοι εξαιρούνται όχι για άλλο λόγο, αλλά επειδή είναι προνομιακά εκλογικά στρώματα για το κυβερνών κόμμα – δείτε τι γίνεται στις ένοπλες δυνάμεις και την αστυνομία, δεν μιλάμε για παπάδες και τέτοιες κατηγορίες!

Μόνο που υπάρχει μία μεγάλη διαφορά με τις ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες συζητούν υποχρεωτικότητα και περιμένουμε να τις ακολουθήσουμε: δεν έχουν ούτε κατά διάνοια τον ρυθμό θανάτων που έχουμε εμείς. Αυτοί προνοούν πολύ πριν φτάσει στο απροχώρητο η κατάσταση, όπως έχει φτάσει στη χώρα μας εδώ και καιρό: η Γερμανία έχει 3,26 θανάτους τη μέρα ανά εκατομμύριο κατοίκους το τελευταίο επταήμερο, όταν η Ελλάδα έχει σχεδόν τριπλάσια νούμερα, για την ακρίβεια 8,84 θανάτους τη μέρα ανά εκατομμύριο κατοίκους. Η δε Ιταλία, στην οποία ο Ντράγκι παίρνει μέτρα, ασχέτως εάν κανείς συμφωνεί ή διαφωνεί, έχει μόλις 1,16 θανάτους και η Γαλλία, στην οποία γίνεται χαμός με τα εμβόλια, έχει 1,01 θανάτους ανά εκατομμύριο ημερησίως την τελευταία εβδομάδα.

Η κυβέρνηση δεν προσαρμόζει καμία στρατηγική απέναντι στην πανδημία, διότι απλά δεν διαθέτει τέτοια. Παρακολουθεί τις εξελίξεις και όπου κάτσει, ανάλογα και τι κάνουν άλλες χώρες, με διαφορετικό βαθμό προβλήματος όμως.

Και κυρίως προσπαθεί να μεταφέρει τις ευθύνες της στους πολίτες – τώρα θα φταίνε οι άνω των 60, οι νέοι ελεύθεροι υπηρεσίας αυτόν τον καιρό. Το ότι το σύστημα υγείας καταρρέει και σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ (ελεγχόμενη από τη δεξιά) 148 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, δεν μπαίνει καν για συζήτηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ