Πες... νενικήκαµεν!

Πες... νενικήκαµεν!

Ο Μαραθώνιος Αθηνών, ο Αυθεντικός, είναι ίσως το πιο σηµαντικό αθλητικό γεγονός της χώρας µας, καθώς ενώνει το ιστορικό παρελθόν µε το παρόν αλλά και το µέλλον µας.

Πες... νενικήκαµεν!
Ο διεθνούς εµβέλειας αγώνας έχει αναδειχθεί σε έναν κοινωνικό, πολιτιστικό και αναπτυξιακό θεσµό που φέρνει κοντά όλο τον κόσµο. Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος είναι ένας δύσκολος αγώνας δρόµου, για τους λίγους εκείνους που µετά από σκληρή προπόνηση θα καταφέρουν να διανύσουν την ιστορική διαδροµή των 42.195 µέτρων. Η διοργάνωση ωστόσο περιλαμβάνει και αγώνες πιο κοντά στα μέτρα του ερασιτέχνη δρομέα, τη διαδρομή των 5 χλμ. και τη διαδρομή των 10.000 χλμ. Έτσι αυτήν την Κυριακή 8 Νοεµβρίου, περισσότεροι από 40.000 δρομείς θα ζήσουν την εμπειρία του Μαραθωνίου της Αθήνας, ο καθένας στη διαδρομή που του ταιριάζει. 

Οι αθλητές 
Τι θα ήταν ο Μαραθώνιος χωρίς τους αθλητές; Η «ψυχή» της ιστορικής διοργάνωσης χτυπά µέσα στις καρδιές των αθλητών, που περνούν µήνες σκληρής προπόνησης µε την ελπίδα να κόψουν πρώτοι το νήµα µέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Μιλήσαμε µε εκπροσώπους από τη νέα γενιά των Ελλήνων µαραθωνοδρόµων, που έχουν ήδη καταφέρει να µας εκπλήξουν µε τις επιδόσεις τους και φέτος θα αγωνιστούν φορώντας τη φανέλα της WIND Running Team



Κλείσιμο

Μάγδα Γαζέα 



Η Μάγδα θα τρέξει φέτος για 12η φορά στον Μαραθώνιο της Αθήνας. Μία από τις κορυφαίες του αθλήµατος, από το 2003 έχει πάρει µέρος σε όλες τις διοργανώσεις µε εξαίρεση το 2011, χρονιά που έφερε στη ζωή το πρώτο της παιδί. «Η αυθεντική διαδροµή δεν είναι εύκολη. Θέλει σεβασµό. Πρέπει να είσαι καλά προετοιµασµένος, τρέχεις κυρίως µε το µυαλό και όχι τόσο µε το σώµα. Για να καταφέρεις να αντεπεξέλθεις χρειάζεται να έχεις ισχυρή προσωπικότητα» μας λέει. Πέρσι ήταν η δεύτερη Ελληνίδα που τερµάτισε, µε χρόνο 2:47:27, ενώ είχε τερµατίσει πρώτη τα προηγούµενα δύο χρόνια. 

Αναστασία Καρακατσάνη



Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στον αγώνα 10 χλμ. τα τρία τελευταία χρόνια ανεβαίνει η τρικαλινή αθλήτρια. Φετινός στόχος, να συνεχίσει το σερί: «Και φέτος αυτή είναι η επιδίωξή μου. Θέλω να κάνω το 4Χ4 και να προσφέρω από την πλευρά μου όσα μπορώ αφού είναι ένας αγώνας που γίνεται για καλό σκοπό. Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε όλο τον κόσμο να τρέξει και να προσφέρει. Τις τελευταίες χρονιές έχουμε παρακινήσει πολλούς. Θέλουμε όμως ακόμα περισσότερους. Μεγάλος μου αγωνιστικός στόχος φέτος το όριο για το μαραθώνιο στους ολυμπιακούς αγώνες που θα επιδιώξω να πιάσω την άνοιξη». 

Ελένη Θεοδωρακοπούλου 



Η Ελένη συµµετέχει για δεύτερη φορά φέτος στον αγώνα των 5 χλµ., µε προσωπικό χρόνο 17:39. Πέρσι είχε στεφθεί νικήτρια και το ίδιο ελπίζει να συµβεί και φέτος. «Στόχος µου παραµένει η νίκη», λέει η ίδια. «Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος είναι µια γιορτή για όλους, από παιδιά µέχρι µεγάλους. Αν είσαι πρωτάρης και µπεις στο στάδιο µε όλη αυτή την ενέργεια, τη µουσική,... είναι κάτι µοναδικό. Τη στιγµή που έµπαινα στο Καλλιµάρµαρο και µε εµψύχωνε όλος αυτός ο κόσµος δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Είναι µια γιορτή του αθλητισµού που µε έχει κερδίσει».

Μάρκος Γκούρλιας 



Ο Μάρκος είναι ο µικρότερος από την παρέα, µόλις 20 ετών και θεωρείται ένα από τα νέα αστέρια που θα τρέξουν στο 5άρι, έχοντας κατακτήσει την πρωτιά στα 5 χλμ. του αγώνα Run Greece που έγινε στην Πάτρα στις αρχές του Οκτώβρη.  «Κάθε αγώνας έχει το δικό του χαρακτηριστικό. Οι αθλητές στοχεύουν πάντα “λιµάνια”, για να κάνουν τις επιτυχίες τους σε αυτά. Οι αγώνες του Μαραθωνίου είναι ακόµα πιο σηµαντικοί γιατί συγκεντρώνουν τόσο κόσµο και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Από τον Αύγουστο προπονούµαι καθηµερινά 4 µε 6 ώρες για τον αγώνα των 5 χλμ». 

Το φιλανθρωπικό πρόσωπο του Μαραθωνίου 

Οι περισσότεροι δρομείς που λαμβάνουν μέρος τρέχουν για καλό σκοπό. Η WIND ως Επίσημος Χορηγός του Μαραθωνίου και ονομαστικός χορηγός των  5 & 10 χλμ. όπως κάθε χρόνο θα ενισχύσει αυτήν την προσπάθεια τοποθετώντας στη διαδρομή των αγώνων, λίγο πριν το Καλλιμάρμαρο την Αψίδα Αγάπης. Για κάθε δρομέα που θα περάσει από την Αψίδα, η WIND θα δώσει οικονομική ενίσχυση σε δύο φιλανθρωπικά σωµατεία τους «Φίλους του Παιδιού» και το MDA Ελλάς, για άτομα με νευρομυϊκές παθήσεις. Τον ίδιο σκοπό θα στηρίξουν µε τη συµµετοχή τους στη WIND Running Team και 10 δηµοφιλείς ηθοποιοί, παρουσιαστές και δηµοσιογράφοι: 

Οι Νίκος Αναδιώτης, Νίκη Κάρτσωνα Μαρία Μπεκατώρου, Μαρία Νικόλτσιου, Ντορέττα Παπαδηµητρίου, Νικολέττα Ράλλη, Μαίρη Συνατσάκη, Σάσα Σταµάτη, Εύη και Μαρία Φραγκάκη θα τρέξουν την Κυριακή 8 Νοεµβρίου στον αγώνα δρόµου των 5 χλµ.


















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης