Διάλεξε τα κατάλληλα αθλητικά παπούτσια για τρέξιμο στην πόλη

Διάλεξε τα κατάλληλα αθλητικά παπούτσια για τρέξιμο στην πόλη

Αποφάσισες να ξεκινήσεις τρέξιμο και πολύ σωστά έκανες!

Διάλεξε τα κατάλληλα αθλητικά παπούτσια για τρέξιμο στην πόλη
Διάβασες τις ευεργετικές του ιδιότητες, τους κινδύνους που πρέπει να προσέξεις και ήδη έχεις μαρκάρει τα σημεία στην πόλη που μπορείς να το πραγματοποιήσεις μόνος σου ή με παρέα.

Αυτό όμως που πρέπει να προσέξεις περισσότερο απ όλα - μετά την υγεία σου - είναι φυσικά το αθλητικό παπούτσι που θα αγοράσεις και θα σου δώσει την ευκολία να τρέξεις με ασφάλεια και άνεση! Μια καλή προπόνηση, δεν εξαρτάται μόνο από καλή τεχνική αλλά και από τον κατάλληλο εξοπλισμό. Ένας δρομέας γνωρίζει καλύτερα τι σημαίνει καλό πάτημα και έχει κάθε λόγο να επενδύει σε αυτό. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να είσαι δρομέας για να δώσεις προσοχή στη σημασία που έχουν τα παπούτσια που φοράς κατά τη διάρκεια του τρεξίματος.

Τα σωστά παπούτσια είναι το κλειδί για άνετο τρέξιμο, αποφεύγοντας τους πιθανούς τραυματισμούς. Αυτά που θα επιλέξεις θα πρέπει να είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να απορροφούν τους κραδασμούς, να επιτρέπουν τον αερισμό του πέλματος και να είναι ελαφριά (πολύ σημαντικό) και άνετα. Δώσε προσοχή γιατί ένα λάθος παπούτσι είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει κάποιο σοβαρό ορθοπεδικό πρόβλημα και να σταματήσει την προσπάθεια σας στη μέση ή και στην αρχή.

Γι αυτό, τα παπούτσια που θα αποφασίσετε να επιλέξετε για το τρέξιμο σας, θα πρέπει να είναι ελαφριά, μαλακά, ειδικά για τρέξιμο. Να θυμάστε, πως αν σε περίπτωση τρέχετε πάνω από 3-4 φορές την βδομάδα θα πρέπει να αλλάζετε παπούτσια κάθε 4-5 μήνες. Ο λόγος είναι ότι φθείρεται το αντικραδασμικό υλικό τους και το λάστιχο της σόλας και έτσι είσαστε υποψήφιοι για τραυματισμούς.
Κλείσιμο

Πρέπει να γνωρίζετε, πως οι επαγγελματίες αθλητές αγαπούν τα παπούτσια που προσφέρουν μέγιστη ταχύτητα και αντικραδασμική προστασία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης