Τρέξιμο στην πόλη: Οι γωνιές της Αθήνας που ανακαλύπτεις με τα πόδια (σου)

Τρέξιμο στην πόλη: Οι γωνιές της Αθήνας που ανακαλύπτεις με τα πόδια (σου)

Το τρέξιμο γύρω από το ιστορικό κέντρο της πόλης σου δεν είναι απλώς μια αθλητική δραστηριότητα... Είναι μια ολόκληρη εμπειρία 

Τρέξιμο στην πόλη: Οι γωνιές της Αθήνας που ανακαλύπτεις με τα πόδια (σου)
Εκτόνωση, ψυχαγωγία και χτίσιμο ανθρώπινων σχέσεων. Αυτό πετυχαίνουν όσοι αγαπούν τον αθλητισμό και την πόλη τους. Οι εξορμήσεις στα πάρκα και στα βουνά γι' αυτούς που λατρεύουν να τρέχουν αποτελούν ιδανική επιλογή, καθώς εξασκούνται σε εξωτερικούς χώρους και με μηδενικό κόστος, αλλά ειδικά το βουνό απαιτεί χρόνο και στις μέρες μας είναι τα ελεύθερα λεπτά της καθημερινότητας είναι ελάχιστα. 



Κλείσιμο
Μια εναλλακτική και άκρως ενδιαφέρουσα λύση είναι το urban running, μια αθλητική «τάση» με ρίζες στην Ευρώπη και στην Αμερική που αποκτά το τελευταίο διάστημα φανατικούς υποστηρικτές και στην Αθήνα. 



Το τρέξιμο σε δρόμους, μονοπάτια και σε σοκάκια στην πόλη έχει διπλά θετικά αποτελέσματα. Γυμνάζεσαι και ταυτόχρονα γνωρίζεις την πόλη σου. Περνώντας μέσα από στενά δρομάκια και πεζόδρομους, ανεβοκατεβαίνοντας σκαλιά και κάνοντας ζιγκ ζαγκ ανάμεσα στον κόσμο, έρχεσαι σε διαφορετική επαφή με τον τόπο σου και απολαμβάνεις το τρέξιμο αποκομίζοντας μια ολόκληρη εμπειρία. 



Η διέλευση από τα σοκάκια της Πλάκας στα Αναφιώτικα, την Αρχαία Αγορά, το γραφικό Θησείο, το ιστορικό Μοναστηράκι σε οδηγούν στο λόφο του Φιλοπάππου, στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, το Ζάππειο και τη Βουλή. Εξερευνείς το αστικό σου περιβάλλον, ανακαλύπτεις γωνιές που σε άλλη περίπτωση δεν θα τις παρατηρούσες καν. Μαθαίνεις από την αρχή την ιστορική πρωτεύουσα της Ευρώπης, τη ζεις. Τρέχεις και παράλληλα «ταξιδεύεις» πίσω στο χρόνο, στην ιστορία χιλιάδων ετών. 



Αρχαία μνημεία, μουσεία, γραφικά μαγαζάκια, ακανόνιστοι δρόμοι, παραδοσιακά παζάρια με υπαίθριους πάγκους. Το «άρωμα» της παλιάς Αθήνας διαχέεται παντού. Το τρέξιμο στην πόλη είναι μια ολόκληρη εμπειρία. Θα τη ζήσεις; 









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης