Οι κορυφαίοι της Κένυας έρχονται στον Μαραθώνιο της Αθήνας

Οι κορυφαίοι της Κένυας έρχονται στον Μαραθώνιο της Αθήνας

Ποιοι τοπ δρομείς θα τρέξουν σε έναν από τους δυσκολότερους Μαραθωνίους του πλανήτη 

Οι κορυφαίοι της Κένυας έρχονται στον Μαραθώνιο της Αθήνας
Την απόφαση να τρέξει σε έναν από τους δυσκολότερους Μαραθωνίους του πλανήτη, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, πήρε ο Λούκα Ρότιχ Λόμπουβαν.

Ο Κενυάτης δεν επιθυμεί απλώς να διεκδικήσει τη νίκη στην 34η στάση και να ζήσει την μοναδική εμπειρία της διαδρομής από τον Μαραθώνα στο Παναθηναϊκό στάδιο, αλλά να κυνηγήσει μια επίδοση υψηλού επιπέδου. Κάτι που του επιτρέπει και το ατομικό του ρεκόρ (2.08.12). 

Μετά την ανάπαυλα ενός έτους, λόγω της οικονομικής συγκυρίας στην οποία βρισκόταν η χώρα, ο ΣΕΓΑΣ επανέφερε φέτος τους ελίτ αθλητές με στόχο οι φίλοι του στίβου που θα βρεθούν το πρωί της Κυριακής στο Παναθηναϊκό στάδιο να απολαύσουν ένα μοναδικό θέαμα. 

Κλείσιμο
Το ρεκόρ διαδρομής και διοργάνωσης είναι 2.10.37 από το 2014 και τον Φίλιξ Κάντι (Κένυα) και η επίτευξη του θα αποτελέσει μεγάλη επιτυχία.

Στην Ελλάδα θα επιστρέψει ο νικητής του 31ου ΑΜΑ, Κιπτσόγκε Γέγκο, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η συμμετοχή του Κεμπόι Τσένγκο (Κένυα), με ατομικό ρεκόρ 2.08.34 από το 2014.

Στις γυναίκες ξεχωρίζει η Πενίνα Βανίρου Ντούνγκου (Κένυα) με ατομικό ρεκόρ 2.34.25 από το 2015.

Ο 34ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας θα συγκεντρώσει 50.000 δρομείς από όλα τα μήκη και πλάτη της γης, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να τερματίσουν στο επιβλητικό Παναθηναϊκό στάδιο.

Ο ΣΕΓΑΣ και η ΕΟΕ θα υποδεχθούν την Ολυμπιακή Ομάδα στο Παναθηναϊκό στάδιο και λίγο πριν το τερματισμό των πρώτων Μαραθωνοδρόμων, στο πλαίσιο μίας ειδικής εκδήλωσης που θα διοργανωθεί με αφορμή τη συμπλήρωση των 120 χρόνων από την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων και την πρώτη διοργάνωση Μαραθωνίου Δρόμου ως αθλητικό γεγονός.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης