Τι στυλ έχεις όταν τρέχεις;

Τι στυλ έχεις όταν τρέχεις;

Η σωστή στάση σώματος για να μην τραυματιστείς

Τι στυλ έχεις όταν τρέχεις;
Σωστή αναπνοή και σωστή στάση σώματος είναι από τα βασικότερα στοιχεία για να τρέχει κανείς όπως πρέπει και να καταγράφει καλύτερες επιδόσεις. Ειδικά όσοι δεν είναι επαγγελματίες δρομείς, πολύ συχνά πάσχουν από μικροτραυματισμούς και πόνους στις αρθρώσεις. Ο λόγος; Η λανθασμένη στάση σώματος. 



Κλείσιμο
Μερικές συμβουλές, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, είναι οι εξής: 

Μην καμπουριάζεις. Τη στιγμή που το πέλμα σου θα πατάει στο έδαφος θα πρέπει να βρίσκεται κάτω από το γόνατό σου, που στο τέρμα της δρασκελιάς θα πρέπει να είναι κάτω από το ισχίο σου. Για να καταφέρεις αυτή την ευθυγράμμιση, γείρε πολύ λίγο μπροστά, περίπου 2-3 μοίρες. 

Κοίτα μπροστά. Κράτησε ψηλά το πιγούνι, κατευθύνοντας τα μάτια σου μπροστά. Μην κοιτάς το έδαφος.

Χαλάρωσε τις γροθιές.
Όταν σφίγγεις τις γροθιές συσπώνται οι μύες σου και αυτό απορροφά ενέργεια.

Η κίνηση στα χέρια. Κράτα τους αγκώνες σου λυγισμένους σε γωνία 90 μοιρών – αλλά μην τους κρατάς ανοιχτούς σαν φτερά και μην τους κουνάς μπρος-πίσω. Οι ώμοι σου πρέπει να είναι χαλαροί και τα χέρια να κινούνται περίπου μέχρι το στήθος. 

Η προσγείωση. Οι περισσότεροι δρομείς προσγειώνονται στο έδαφος με τα δάχτυλα ή τις φτέρνες, ιδανικά όμως θα πρέπει να πατάς στο μαλακό τμήμα ανάμεσα στα δάχτυλα και στην καμάρα του ποδιού και από κει να δίνεις ώθηση για να ξεκολλάει ξανά το πόδι σου για την επόμενη δρασκελιά.

Οι δρομείς που προσγειώνονται στις φτέρνες τις επιβαρύνουν και ρισκάρουν προβλήματα με τη μέση τους. Όταν προσγειώνεσαι στα δάχτυλα, ασκείται επιπλέον πίεση στους μυς της γάμπας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης