Τρέξε και παράδωσε τη σκυτάλη για καλό σκοπό!

Τρέξε και παράδωσε τη σκυτάλη για καλό σκοπό!

«Μόνος σου πηγαίνεις γρήγορα, αλλά όλοι μαζί φθάνουμε πιο μακριά» στους πιο πρωτοποριακούς αγώνες σκυταλοδρομίας «Βίκος Street Relays»

Τρέξε και παράδωσε τη σκυτάλη για καλό σκοπό!
Οι αγώνες δρόμου σκυταλοδρομίας, Βίκος Street Relays
αγκαλιάστηκαν από την ΒΙΚΟΣ από τη θεσμοθέτησή τους σαν οι πιο αγαπητοί αγώνες σκυταλοδρομίας με βασικό σύνθημα «Μόνος σου πηγαίνεις γρήγορα, αλλά όλοι μαζί φθάνουμε πιο μακριά». Η ΒΙΚΟΣ Α.Ε., ονομαστικός χορηγός, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, είναι η εταιρεία που οδηγεί τους αγώνες σε όλη την Ελλάδα και μεταφέρει το θεσμό των Street Relays από πόλη σε πόλη, και από χέρι σε χέρι, με το συμβολισμό της σκυτάλης σε ακόμα περισσότερες πόλεις, προβάλλοντας τη σημασία του αθλητισμού και παράλληλα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ομαδικής συνεργασίας. 

Άνθρωποι όλων των ηλικιών λαμβάνουν μέρος στους πιο πρωτοποριακούς αγώνες σκυταλοδρομίας και έρχονται κοντά στηρίζοντας την κοινότητα στην οποία ανήκουν , την πόλη τους, και αναπτύσσουν συναισθήματα ενότητας , συνεργασίας , προσφοράς και ομαδικής πληρότητας.

Κλείσιμο


Οι διαδρομές των Βίκος Street Relays
θυμίζουν περισσότερο γιορτή με εκατοντάδες συμμετέχοντες όλων των ηλικιών να δίνουν τη σκυτάλη ο ένας στον άλλο δημιουργώντας έναν ανθρώπινο κλοιό υποστήριξης ευπαθών ομάδων και ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Το τρέξιμο δεν είναι μόνο μία μορφή άσκησης, απαραίτητη για τη σωματική μας ευεξία αλλά και ένας τρόπος να προσφέρουμε στον συνάνθρωπό μας είτε οικονομικά, είτε δείχνοντας πως όλοι αξίζουν να έχουν ίσες ευκαιρίες… και όλα τα παραπάνω τα κατορθώνουμε, φτιάχνοντας ομάδες!



Μέσα από κάθε αγώνα των Βίκος Street Relays ενισχύονται οικονομικά σωματεία και σύλλογοι τα οποία στηρίζουν διάφορες δράσεις και βοηθούν συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη. Εκτός αυτού η πρωτότυπη σειρά σκυταλοδρομιών δρόμου δεν αποκλείει κανέναν. Όλοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, από μικρά παιδιά ηλικίας 3 έως 11 ετών (kids relays) ενώ τις σκυτάλη παίρνουν φυσικά και τα πιο…. ”μεγάλα” παιδιά (από 12 ετών και άνω) καθώς επίσης και αθλητές ΑμεΑ. Η διαδρομή έχει μήκος 2500 χλμ και ο κάθε αθλητής τρέχει αναλόγως με το αγώνισμα στο οποίο έχει επιλέξει να αγωνιστεί: μία στροφή των 2500 χλμ για όσους συμμετέχουν στο 4χ2500, δύο για όσος θέλουν να αγωνιστούν στο 2χ5000 και τέσσερις σε όσους θέλουν να τρέξουν ατομικό των 10.000 χλμ.



Οι σκυταλοδρομίες Βίκος Street Relays από την πρώτη στιγμή κατάφεραν να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουμε τον αθλητισμό. Στο DNA της εταιρείας Βίκος Α.Ε. η ανάμειξη σε δράσεις αθλητικού περιεχομένου-δρομικά events , υπήρξε βασικό μέλημα των ιδιοκτήτων με σκοπό τη δημιουργία «αθλητικής» συνείδησης και φιλοσοφίας που αγκαλιάζει την κοινωνία και τους ανθρώπους της. Αγκαλιάζει τη συνεργασία που χρειάζεται για την επίτευξη του στόχου.



Την ομαδική προσπάθεια που καταβάλλεται -από όλους- για να πάει η ομάδα μπροστά, το γεγονός ότι η ατομική προσπάθεια γίνεται ομαδική με την παράδοση της σκυτάλης και αυτό ως κίνηση από μόνο του γοητεύει όταν πιστεύεις στη δύναμη της ομάδας. Για τη ΒΙΚΟΣ Α.Ε., αυτή ακριβώς η κίνηση λειτουργεί αλληγορικά, αφού μέσα από την ομαδική προσπάθεια καταφέρνουμε καθημερινά να κερδίζουμε τις δικές μας νίκες, να δίνουμε ο ένας στον άλλον τη σκυτάλη με σεβασμό και υποστήριξη και να ενθαρρύνουμε το επόμενο βήμα.  



 Πιστεύουμε στη δύναμη του αθλητισμού, του αθλητικού ιδεώδους και της εθελοντικής συμμετοχής σε δράσεις που έχουν στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο. Μόνο μέσα από τη συμμετοχή στα κοινά γινόμαστε καλύτεροι τόσο για εμάς όσο και για το κοινωνικό σύνολο. Τι πιο ωραίο να αναδεικνύεις την ανθρώπινη δύναμη μέσα από αθλητικές δράσεις; Εμείς πιστεύουμε στην ανθρώπινη δύναμη και την υποστηρίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 
Το αθλητικό μας ταξίδι βρίσκεται σε εξέλιξη και συμμετέχουμε με ψυχή και σώμα!






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης