Μύθος ή αλήθεια τα 8 ποτήρια νερό την ημέρα;

Μύθος ή αλήθεια τα 8 ποτήρια νερό την ημέρα;

Τι λένε οι επιστήμονες

Μύθος ή αλήθεια τα 8 ποτήρια νερό την ημέρα;
Μία από τις πιο γνωστές συμβουλές, την οποία όλοι θα έχετε ακούσει κατά καιρούς είναι ότι πρέπει να πίνετε 8 ποτήρια νερό την ημέρα.

Είναι γεγονός ότι το νερό κάνει καλό στην υγεία, έχει πολλά οφέλη για το δέρμα και βοηθά στην απώλεια βάρους. Ωστόσο, οι επιστήμονες λένε πως η παραπάνω συμβουλή δεν έχει καμία βάση.

«Αν υπάρχει ένας μύθος για την υγεία που πρέπει σύντομα να... πεθάνει, τότε αυτός είναι ο μύθος για τα οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα», υποστηρίζει ο Άαρον Ε. Κάρολ, καθηγητής Ιατρικής στο πανεπιστήμιο της Ιντιάνα των ΗΠΑ με άρθρο του στους «New York Times» και σημειώνει πως:  «Όχι μόνο δεν είναι αλήθεια, αλλά δεν έχει και καμιά απολύτως επιστημονική βάση».
 
Κλείσιμο
Ο ίδιος εξηγεί στο άρθρο του ότι «η συμβουλή που δόθηκε αρχικά ήταν ότι οι άνθρωποι πρέπει να καταναλώνουν ημερησίως ποσότητα νερού που αντιστοιχεί σε οκτώ γεμάτα ποτήρια. Ωστόσο, σε αυτά το οκτώ ποτήρια οι ειδικοί συμπεριέλαβαν και τα υγρά που λαμβάνουμε από τις άλλες τροφές που καταναλώνουμε, όπως τα λαχανικά και τα φρούτα».

Έτσι, όπως λέει και ο ίδιος, επικράτησε εσφαλμένα η άποψη ότι οι άνθρωποι πρέπει να πίνουν οκτώ ποτήρια νερό κάθε μέρα, ανεξάρτητα από το νερό που μπαίνει στο σώμα τους από άλλες τροφές ή ποτά.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο καθηγητής όχι μόνο οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να πίνουν οκτώ ποτήρια νερό κάθε μέρα, αλλά δεν υπάρχει καμία απολύτως απόδειξη ότι η συγκεκριμένη ποσότητα έχει οφέλη για την υγεία μας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης