Ανθρακούχο νερό: Πόσο καλό κάνει τελικά;

Ανθρακούχο νερό: Πόσο καλό κάνει τελικά;

Είναι επιβλαβές για τον οργανισμό ή όχι;

Ανθρακούχο νερό: Πόσο καλό κάνει τελικά;
Πολλά έχουν ακουστεί γύρω από το ανθρακούχο νερό. Κατά καιρούς έχει γραφτεί ότι στερεί από τα οστά μας πολύτιμο ασβέστιο αλλά και ότι καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών. Μεγάλη μερίδα του κόσμου ωστόσο, το προτιμά φανατικά. Πόσο καλό μας κάνει τελικά; Είναι καθόλου επιβλαβές; 

Αρχικά είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι το ανθρακούχο είναι και αυτό νερό. Οι φυσαλίδες του προέρχονται από το διοξείδιο του άνθρακα που του προσδίδει αυτή τη ξεχωριστή γεύση, αλλά αυτό δεν εμποδίζει το σώμα σας να απορροφά την υγρασία, λέει η Susan Yeargin PhD, ειδικός στην ενυδάτωση στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας. Στην πραγματικότητα, έρευνα ανακάλυψε ότι μετά από ένα έντονο πρόγραμμα εκγύμνασης, το ανθρακούχο νερό αντικατέστησε τα υγρά των ατόμων που συμμετείχαν στον ίδιο βαθμό με το απλό φυσικό νερό.

Το ανθρακικό οξύ που σχηματίζεται όταν το νερό H2O συναντά το διοξείδιο του άνθρακα CO2, μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο των δοντιών όταν είναι σε μεγάλη περιεκτικότητα αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας εφόσον δεν καταναλώνεται 6 μπουκάλια.  
Άλλη έρευνα στην οποία μελετήθηκε το κατά πόσο τα ανθρακούχα ποτά επηρεάζουν αρνητικά τα οστά, έδειξε ότι δεν είναι ανθυγιεινό. 
Κλείσιμο

Επιπλέον σύμφωνα με μελέτες το ανθρακούχο νερό μπορεί να είναι σημαντικά πιο χορταστικό από το φυσικό, ειδικά όταν το πιούμε με άδειο στομάχι. Παράλληλα απομυθοποιήθηκε η ιδέα ότι η συνεχής κατανάλωση ανθρακούχου νερού μπορεί να προκαλέσει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Βέβαια, σε περίπτωση που υπάρχει προδιάθεση για καρδιαλγίες, θα ήταν καλύτερα να καταναλώνεται φυσικό μεταλλικό νερό, ειδικά με το φαγητό. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης