Μην με αναγκάζετε να τις ακούω, είπε για τα θύματά του ο γιατρός που κακοποιούσε γυμνάστριες!

Μην με αναγκάζετε να τις ακούω, είπε για τα θύματά του ο γιατρός που κακοποιούσε γυμνάστριες!

Ο Λάρι Νάσαρ τα «άκουσε» επί μισή ώρα από την δικαστή μετά την απαίτησή του να μην καταθέσουν εναντίον του άλλα θύματα γιατί του ήταν «πολύ δύσκολο» - Περισσότερες από 100 νεαρές γυναίκες, τις οποίες κακοποίησε σεξουαλικά, στέκονται απέναντί του στο δικαστήριο και περιγράφουν όσα έζησαν στα χέρια του

Μην με αναγκάζετε να τις ακούω, είπε για τα θύματά του ο γιατρός που κακοποιούσε γυμνάστριες!
Την... φαεινή ιδέα να ζητήσει από την δικαστή του να μην επιτρέψει σε άλλα θύματά του να καταθέσουν εναντίον του γιατί του ήταν «πολύ δύσκολο» να τις ακούει, είχε ο Λάρι Λάσαρ ο γιατρός της ολυμπιακής ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ, που κατά την διάρκεια της καριέρας του κακοποίησε σεξουαλικά εκατοντάδες κορίτσια. 

Με εξασέλιδη επιστολή του προς την δικαστή Ρόζμαρι Ακιλίνα ζήτησε να διακοπεί η ακροαματική διαδικασία ως είχε, καθώς ήταν πολύ οδυνηρή γι' αυτόν. Αν και κατηγορείται επισήμως μόνο για επτά περιπτώσεις, η δικαστής επέτρεψε σε όσα θύματά του ήθελαν να καταθέσουν τι έζησαν στα χέρια του. Περισσότερες από 100 νεαρές γυναίκες συνολικά, ανάμεσά τους και χρυσές ολυμπιονίκες της γυμναστικής, είτε στέκονται απέναντί του πρόσωπο με πρόσωπο στο δικαστήριο, είτε μέσω βίντεο και επιστολών, διηγούνται το πώς υπέστησαν όσα υπέστησαν και την επίπτωση που είχε στη ζωή τους. 

Οι περισσότερες κλαίγοντας, με σπασμένη φωνή, με το σοκ της φρικτής ανάμνησης αποτυπωμένο στα πρόσωπά τους μιλούν για τον γιατρό που όλοι θεωρούσαν «θαυματουργό» και ο οποίος τις έπειθε ότι εφαρμόζει ειδικές τεχνικές για να ασελγεί πάνω τους, ακόμα και σε ηλικία έξι ετών, με παρούσες στο ίδιο δωμάτιο τις μητέρες τους! 

Κλείσιμο
Η δικαστής ήταν καταπέλτης: Επί μισή ώρα «έψελνε» τον Νάσαρ για τους ισχυρισμούς του πως μπορεί η διαδικασία αυτή να βλάψει την ψυχική του ισορροπία... «Πρέπει να πω πως αυτό το πράγμα δεν αξίζει ούτε το χαρτί πάνω στο οποίο είναι γραμμένο», είπε μεταξύ άλλων η δικαστής και συνέχισε: «Μπορεί να σου είναι δύσκολο να τα ακούς αυτά, αλλά τίποτα δεν είναι τόσο δύσκολο όσο αυτό που υπέστησαν τα θύματά σου στα χέρια σου επί χιλιάδες ώρες». 

«Το να περάσεις τέσσερις ή πέντε μέρες ακούγοντάς τες είναι το ελάχιστον, δεδομένων των ωρών ευχαρίστησης που πέρασες εσύ εις βάρος τους, καταστρέφοντας τις ζωές τους», του είπε ακόμα. 

Βίντεο: Η δικαστής κατακεραυνώνει τον Νάσαρ



Μου έδωσε υπνωτικό και βρέθηκα στο δωμάτιό του, να μου "κάνει θεραπεία", καταγγέλλει χρυσή Ολυμπιονίκης
Μεταξύ άλλων στο δικαστήριο χθες διαβάστηκε και η επιστολή της χρυσής ολυμπιονίκη Μακίλα Μαρούνεϊ, την οποία η ομοσπονδία απείλησε με πρόστιμο 100.000 δολαρίων σε περίπτωση που προχωρούσε στην δημοσιοποίηση της μαρτυρίας της και που τελικά το πήρε πίσω μετά την γενική κατακραυγή.

«Όλα ξεκίνησαν όταν ήμουν 13 ή 14 ετών, σε ένα από τα πρώτα καμπ που συμμετείχα ως μέλος της εθνικής ομάδας στο Τέξας. Τελείωσαν μόνο όταν σταμάτησα να αγωνίζομαι», λέει στην επιστολή. «Φαίνεται πως όπου και όποτε έβρισκε την ευκαιρία, μου "έκανε θεραπεία". Συνέβη στο Λονδίνο, πριν κερδίσουμε με την ομάδα το χρυσό μετάλλιο και συνέβη πριν κερδίσω το ασημένιο στο ατομικό», περιγράφει η νεαρή Ολυμπιονίκης.

«Για μένα, η πιο τρομακτική νύχτα της ζωής μου συνέβη όταν ήμουν 15 ετών. Πετούσαμε με την ομάδα για το Τόκιο. Μου είχε δώσει ένα υπνωτικό χάπι για την πτήση και το επόμενο πράγμα που ξέρω είναι πως ήμουν μόνη μαζί του στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του ενώ μου "έκανε θεραπεία". Πίστεψα πως θα πέθαινα εκείνο το βράδυ», είναι τα σπαρακτικά της λόγια.

Η Ολυμπιονίκης όμως δεν μάσησε τα λόγια της ούτε για όσους θεωρεί υπεύθυνους για την ανεξέλεγκτη δράση του γιατρού τέρατος: «Τρεις θεσμοί έχουν ευθύνη που δεν τον σταμάτησαν: Το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν, που δέχτηκε πρώτο σχετικές καταγγελίες, η Ομοσπονδία Γυμναστικής των ΗΠΑ και η Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ».


Δείτε βίντεο: "Μην με αναγκάζετε να τις ακούω",
είπε για τα θύματά του ο γιατρός που κακοποιούσε γυμνάστριες


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης