Βίντεο: Το ηφαίστειο στην Παπούα Νέα Γουινέα «ξύπνησε» - Φόβοι για τσουνάμι

Βίντεο: Το ηφαίστειο στην Παπούα Νέα Γουινέα «ξύπνησε» - Φόβοι για τσουνάμι

Το ύψους 365 μέτρων ηφαίστειο στη νήσο Κάντοβαρ άρχισε να εκρήγνυται την περασμένη Παρασκευή εκτοξεύοντας τέφρα σε ύψος χιλιάδων μέτρων κι αναγκάζοντας τις Αρχές να απομακρύνουν εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής από τα σπίτια τους

Βίντεο: Το ηφαίστειο στην Παπούα Νέα Γουινέα «ξύπνησε» - Φόβοι για τσουνάμι
Ένα ηφαίστειο, που θεωρείτο ανενεργό εδώ και αρκετούς αιώνες, «ξύπνησε» στην Παπούα Νέα Γουϊνέα πυροδοτώντας φόβους για καταστροφικές κατολισθήσεις και τσουνάμι.

Το ύψους 365 μέτρων ηφαίστειο στη νήσο Κάντοβαρ άρχισε να εκρήγνυται την περασμένη Παρασκευή εκτοξεύοντας τέφρα σε ύψος χιλιάδων μέτρων κι αναγκάζοντας τις Αρχές να απομακρύνουν εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής από τα σπίτια τους.


Κλείσιμο


 «Λόγω της ιδιόμορφης μορφολογίας του νησιού και σε συνδυασμό με την εκρηκτική φύση του μάγματος δεν αποκλείεται ο κίνδυνος κατολισθήσεων και τσουνάμι»,  προειδοποιεί το Rabual Volcanological Observatory.



Ειδικοί προειδοποιούν ότι τα νέφη τέφρας αν και δεν απειλούν μέχρι στιγμής την αεροπλοϊα, μπορεί να αλλάξουν κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο Wewak του νησιωτικού κράτους βορείως της Αυστραλίας αναλόγως με τη φορά των ανέμων.



Οι Αρχές πρόλαβαν να απομακρύνουν με υδροπλάνα και άλλα μέσα πάνω από 500 κατοίκους της νήσου Κάντοβαρ.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης