Συναγερμός στην Ινδονησία: 34.000 άνθρωποι άφησαν τα σπίτια τους γύρω από το ηφαίστειο Αgung

Συναγερμός στην Ινδονησία: 34.000 άνθρωποι άφησαν τα σπίτια τους γύρω από το ηφαίστειο Αgung

Οι υπάλληλοι ανακοίνωσαν το υψηλότερο δυνατό επίπεδο συναγερμού την περασμένη Παρασκευή μετά από τις αυξανόμενες ηφαιστειακές δραστηριότητες και κάλεσαν τους ανθρώπους να παραμείνουν τουλάχιστον εννέα χιλιόμετρα μακριά από τον κρατήρα

Συναγερμός στην Ινδονησία: 34.000 άνθρωποι άφησαν τα σπίτια τους γύρω από το ηφαίστειο Αgung
Περισσότεροι από 34.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, λόγο ενός ηφαιστείου στο Μπαλί, καθώς αυξάνεται το μέγεθος των δονήσεων, προκαλώντας φόβους ότι θα μπορούσε να εκραγεί για πρώτη φορά σε εδώ και πάνω από 50 χρόνια, δήλωσε αξιωματούχος.

Η ινδονησιακή υπηρεσία περιορισμού καταστροφών, δήλωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που φεύγουν από τα σπίτια τους, τα οποία βρίσκονται γύρω από το ηφαίστειο, τριπλασιάστηκε από την Παρασκευή, εν μέσω αυξανόμενου συναγερμού ότι το όρος Agung θα μπορούσε να εκραγεί ανά πάσα στιγμή.

«Η διαδικασία εκκένωσης συνεχίζεται και αναμένουμε ότι ο αριθμός των εκτοπισμένων θα συνεχίσει να αυξάνεται», δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας, Sutopo Purwo Nugroho.

Κλείσιμο
Το νησί είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τουρίστες από Αυστραλία και το τμήμα εξωτερικών υποθέσεων στην Καμπέρα εξέδωσε μια νέα ταξιδιωτική οδηγία για το Μπαλί, λόγω φόβων για έκρηξη.

Το ηφαίστειο, που βρίσκεται περίπου 75 χιλιόμετρα (50 μίλια) από τον τουριστικό κόμβο του Kuta, δονείται από τον Αύγουστο.

Οι υπάλληλοι ανακοίνωσαν το υψηλότερο δυνατό επίπεδο συναγερμού την περασμένη Παρασκευή μετά από τις αυξανόμενες ηφαιστειακές δραστηριότητες και κάλεσαν τους ανθρώπους να παραμείνουν τουλάχιστον εννέα χιλιόμετρα μακριά από τον κρατήρα.

"Ανησυχώ πραγματικά να φύγω, άφησα τις αγελάδες και τους χοίρους μου στο σπίτι επειδή, είχαμε διαταγή να εγκαταλείψουμε το χωριό μας αμέσως", δήλωσε στο AFP ένας χωρικός που αναγκάστηκε να απομακρύνει όλη την οικογένειά του.

Το αεροδρόμιο της περιοχής έχει ετοιμάσει λεωφορεία και τρένα για να εκτρέψει τους επιβάτες σε εναλλακτικούς κόμβους σε γειτονικές επαρχίες αν το βουνό ξεσπάσει.

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το όρος Agung, εξερράγη την τελευταία φορά το 1963.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης