«Απάντηση» στον Τραμπ: Σύροι πρόσφυγες μαγείρεψαν για τα θύματα του τυφώνα «Ίρμα»

«Απάντηση» στον Τραμπ: Σύροι πρόσφυγες μαγείρεψαν για τα θύματα του τυφώνα «Ίρμα»

Οι αδελφές Αμπέερ και Νόρα πρόσφεραν φαγητό σε 39 ανθρώπους που βρέθηκαν άστεγοι - «Γνωρίζουμε πώς είναι να χάνεις τα πάντα», δήλωσαν

«Απάντηση» στον Τραμπ: Σύροι πρόσφυγες μαγείρεψαν για τα θύματα του τυφώνα «Ίρμα»
Τη δική τους «απάντηση» στην πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ
απέναντι στη μετανάστευση έδωσε η συριακή κοινότητα στην περιοχή της Φλόριντα, οι οποίοι μαγείρεψαν και πρόσφεραν φαγητό στα θύματα του τυφώνα «Ίρμα».

Την πρωτοβουλία, μάλιστα, πήραν δύο γυναίκες και συγκεκριμένα οι αδελφές Αμπέερ και Νόρα αλ Σεϊχ Μπακρί, οι οποίες διέφυγαν το 2012 από τη Συρία και κατέληξαν στην Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών μετά από τέσσερα χρόνια!

Κλείσιμο
Οι δύο γυναίκες διένυσαν με το αυτοκίνητο διαδρομή μίας ώρας, φτάνοντας στο Ισλαμικό Κέντρο Hamzah, στην πόλη Αλφαρέτα, όπου είχαν βρει καταφύγιο 39 άνθρωποι, τα σπίτια των οποίων υπέστησαν μεγάλες καταστροφές από το πέρασμα του τυφώνα «Ίρμα».

Η Αμπέερ και η Νόρα μαγείρεψαν με δικά τους υλικά και πρόσφεραν φαγητό σε αυτούς τους ανθρώπους, ενώ δεν δέχθηκαν να πληρωθούν για τις υπηρεσίες τους.

«Προερχόμαστε από τον πόλεμο και γνωρίζουμε πώς είναι να χάνεις τα πάντα και να κινδυνεύει η ζωή σου», δήλωσαν, στέλνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, ένα ηχηρό μήνυμα στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πρόσφατα δικαιώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο, υψώνοντας «τείχος» σε 24.000 πρόσφυγες
που όφειλε -βάσει συμφωνίας- να παραλάβει η Αμερική από τις εμπόλεμες ζώνες της Συρίας και του Ιράκ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης