Αρχηγός ενόπλων δυνάμεων ΗΠΑ: Αν δεν πετύχουν τα διπλωματικά μέτρα με τη Βόρεια Κορέα, το λόγο θα έχουν τα όπλα

Αρχηγός ενόπλων δυνάμεων ΗΠΑ: Αν δεν πετύχουν τα διπλωματικά μέτρα με τη Βόρεια Κορέα, το λόγο θα έχουν τα όπλα

«Η επιδίωξη διπλωματικής λύσης παραμένει προτεραιότητα» τόνισε ο Ντάνφορντ, εξηγώντας ωστόσο ότι ο απρόβλεπτος χαρακτήρας του Κιμ Γιονγκ Ουν επιβάλλει την προετοιμασία για πόλεμο

Αρχηγός ενόπλων δυνάμεων ΗΠΑ: Αν δεν πετύχουν τα διπλωματικά μέτρα με τη Βόρεια Κορέα, το λόγο θα έχουν τα όπλα
«Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν στρατιωτικές λύσεις ενάντια στη Βόρεια Κορέα, στην περίπτωση που αποτύχουν οι διπλωματικές και οικονομικές κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί» δήλωσε τη δευτέρα ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ, Τζόσεφ Ντάνφορντ.

Όπως τόνισε ο αρχηγός αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων «η επιδίωξη διπλωματικής λύσης, και οι οικονομικές κυρώσεις, παραμένουν προτεραιότητα για τις ΗΠΑ, αλλά ο απρόβλεπτος χαρακτήρας της Βόρειας Κορέας σημαίνει ότι οι στρατιωτικές επιλογές πρέπει να είναι έτοιμες για το ενδεχόμενο ξεσπάσματος πολέμου.

Ο Ντάνφορντ προέβη σε αυτά τα σχόλια κατά τη διάρκεια της σημερινής 50λεπτης συνάντησής του με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο. Ο Ντάνφορντ βρέθηκε στη Σεουλ για συνομιλίες με νοτιοκορεάτες στρατιωτικούς αξιωματούχους, ανάμεσα στους οποίους και ο υπουργός Άμυνας Σονγκ Γιανγκ-Μου. Πρόκειται να αναχωρήσει από τη Νότια Κορέα αργότερα σήμερα και να πραγματοποιήσει στη διάρκεια της εβδομάδας σταθμούς στην Κίνα και την Ιαπωνία.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι δεν πρέπει να υπάρξει πόλεμος στην κορεατική χερσόνησο και κάλεσε τη Βόρεια Κορέα να τερματίσει την απειλητική της συμπεριφορά καθώς κλιμακώνονται οι εντάσεις μεταξύ της Πιονγκγιάνγκ και της Ουάσινγκτον.

«Δεν πρέπει να υπάρξει άλλος πόλεμος στην κορεατική χερσόνησο. Παρά τα όποια σκαμπανεβάσματα, το πυρηνικό ζήτημα της Βόρειας Κορέας πρέπει να επιλυθεί ειρηνικά», δήλωσε ο Μουν σε τακτική συνάντησή του με υψηλόβαθμους συμβούλους του. Τα σχόλιά του δόθηκαν στη δημοσιότητα από το προεδρικό μέγαρο.

«Είμαι βέβαιος ότι οι ΗΠΑ θα απαντήσουν στη τρέχουσα κατάσταση με ηρεμία και υπευθυνότητα, με μια στάση που να είναι ισότιμη με τη δική μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης