Κινέζος πρόεδρος σε Τραμπ: Το πυρηνικό ζήτημα με τη Βόρεια Κορέα πρέπει να επιλυθεί ειρηνικά

Κινέζος πρόεδρος σε Τραμπ: Το πυρηνικό ζήτημα με τη Βόρεια Κορέα πρέπει να επιλυθεί ειρηνικά

«Η αρμόδια πλευρά πρέπει αυτή τη στιγμή να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να αποφύγει λέξεις και πράξεις που παροξύνουν τις εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο»

Το πυρηνικό ζήτημα με τη Βόρεια Κορέα πρέπει να επιλυθεί ειρηνικά, δήλωσε ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στον αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ
σε τηλεφωνική επικοινωνία ο είχαν σήμερα και κάλεσε την «αρμόδια πλευρά» να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, μετέδωσε η κινεζική κρατική τηλεόραση.

Χθες Παρασκευή ο Τραμπ διατύπωσε μια νέα απειλή εναντίον της Βόρειας Κορέας λέγοντας πως οι αμερικανικές στρατιωτικές επιλογές είναι «κλειδωμένες και οπλισμένες», ενώ η Πιονγκγιάνγκ τον κατηγόρησε ότι οδηγεί την κορεατική χερσόνησο στο χείλος του πυρηνικού πολέμου και παγκόσμιες δυνάμεις εξέφρασαν ανησυχία.

Ο Σι είπε στον Τραμπ πως είναι προς το κοινό συμφέρον τόσο της Κίνας όσο και των Ηνωμένων Πολιτειών να επιτύχουν την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και να προστατεύσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα εκεί, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
«Η αρμόδια πλευρά πρέπει αυτή τη στιγμή να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να αποφύγει λέξεις και πράξεις που παροξύνουν τις εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο», μετέδωσε η τηλεόραση παραφράζοντας τον Σι.

Η τελική επίλυση του πυρηνικού ζητήματος πρέπει να γίνει πολιτικά μέσω συνομιλιών και η Κίνα είναι πρόθυμη να διατηρήσει την επικοινωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού ώστε να ασκήσουν πίεση για να υπάρξει η κατάλληλη έκβαση, πρόσθεσε ο Σι.
Σύμφωνα πάντα με την κινεζική κρατική τηλεόραση, ο Τραμπ είπε στον Σι πως κατανοεί πλήρως τον ρόλο που διαδραματίζει η Κίνα στο βορειοκορεατικό πυρηνικό ζήτημα.
Συμφωνία για αποπυρηνικοποίηση της Κορεάτικης Χερσονήσου

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ επανέλαβαν την αμοιβαία δέσμευσή τους να αποπυρηνικοποιήσουν την κορεατική χερσόνησο, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν χθες Παρασκευή, αναφέρει ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
Οι Τραμπ και Σι συμφώνησαν επίσης πως η πρόσφατη υιοθέτηση μιας απόφασης για τη Βόρεια Κορέα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ήταν ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη της ειρήνης και της σταθερότητας στη χερσόνησο, προστίθεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
«Ο Πρόεδρος Τραμπ και ο Πρόεδρος Σι συμφώνησαν πως η Βόρεια Κορέα πρέπει να σταματήσει την προκλητική και κλιμακούμενη συμπεριφορά της», αναφέρεται επίσης.
Ο Λευκό Οίκος τονίζει πως «η σχέση ανάμεσα στους δύο προέδρους είναι εξαιρετικά στενή και ευελπιστούμε ότι θα οδηγήσει σε μια ειρηνική διευθέτηση του προβλήματος με τη Βόρεια Κορέα».


ΣΧΟΛΙΑ (4)

νηρέας

Αν δεν συμφωνήσουν Κίνα ,Ρωσία δεν μπορεί να επιτεθεί η ΗΠΑ . Αν ώμος, ο άλλος δεν συμμορφωθεί κακό της κεφάλας του .

Κώστας

Μια χαρά τους αδειάζουν τους Βορειοκορεάτες κι οι Κινέζοι. Αν κάνουν πως εκτοξεύουν έστω και πυρηνική στρακαστρούκα, θα έχουν τεράστιο πρόβλημα με όλον τον κόσμο.

Κιμ Νίκος

Η πυρηνική δεν είναι στρακαστρούκα γιαυτό και η Βόρεια Κορέα δεν έχει ανάγκη κανέναν είναι ανεξάρτητη και δεν θα αποφασίσει κανένας πριν τον λαό και την ηγεσία της για το πρόγραμμά της, αν καταστρέψουν ΟΛΟΙ τα πυρηνικά τους τότε και αυτή θα το κάνουν. Η Κορέα δεν έχει επιτεθεί δεν κανένα κράτος εδώ και 70 χρόνια παρά το εμπαργκο που έχει υποστεί ο λαός της και την απειλή που έχει από το κράτος παρία στον νότο, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ. Οι νταήδες είναι άλλοι. Όσο για το άδειασμα μάλλον λάθος μεταφέρεται η δήλωση της Λ.Δ. Κίνας για το θέμα της Λ.Δ. Κορέας που είναι Η Κίνα ελπίζει ότι όλα τα συνδεδεμένα μέρη θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν τα λόγια και τις ενέργειές τους, να συμβάλουν περισσότερο στην ελάφρυνση των εντάσεων και στην οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και να απέχουν από μια παλιά πορεία εμπλοκής και αύξησης των εντάσεων

Σαν βγείς στον πηγαιμό για...

την αρμόδια πλευρά ! Ποιά είναι η αρμόδια πλευρά ; οι ΗΠΑ για την οποία ντρέπεται να την αποκαλέσει με το πραγματικό της όνομα, Παγκόσμιος Ηγεμών ; για αποφυγή lose face ; ή μήπως η Κίνα η οποία είναι ο puppet master, και μέγας χορηγός του καθεστώτος ; Η ΑΝάρμόδια πλευρά (Β.Κορέα) τι να επιδεικνύει στην διεθνή κοινότητα ;;; Ότι ορθώς & δικαίως αποτελεί rogue state ; το οποίο για λογαριασμό μιας μεγάλης δύναμης η οποία ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας ΔΕΝ μπορεί να δρα με τον ίδιο τρόπο... μπορεί να κρατά την ανθρωπότητα όμηρο με πυρηνικούς εκβιασμούς ; Ξεκίνησε αρχικά με περιφερειακό (πυρηνικό) εκβιασμό εναντίον Ν.Κορέας & Ιαπωνίας ... κατόπιν απειλούσε αόριστα τις ΗΠΑ, εν συνεχεία προχώρησε με συγκεκριμένες απειλές απειλώντας να σβήσει από τον χάρτη όλες τις αμερικανικές μεγαλουπόλεις... αργότερα υποβάθμισε την απειλή απειλώντας το Γκουάμ... Στην ουσία ενέργειες να περιπλέξουν πολλές χώρες σε ένα όλεθρο... στον οποίο η ολόκληρη ανθρωπότητα θα βγεί ηττημένη. Τι τίτλος αρμόζει σε ένα πρόσωπο ή χώρα ; που απειλεί ευθέως δεκάδες εκατομμύρια σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη, και ποιά η αντίδραση του υπόλοιπου κόσμου ; Ως θεατές σε ένα ριάλιτυ σόου-τρόμου ή simulation game παρανοϊκών προσώπων... θα αγκαλιαστούν και θα τραγουδούν "πήγαινέ με όπου θέλεις ταξιτζή". Η Κίνα ως υπεύθυνος & σοβαρός actor στην διεθνή σκηνή τι αναμένει από τον τυχοδιωκτισμό της μαριονέτας της ; Τις ΗΠΑ να καθίσουν δειλοί,μοιραίοι,& άβουλοι στην άκρη με σταυρωμένα χέρια... και να παρακολουθούν το ροκάνισμα της παγκόσμιας ηγεμονίας τους... μέχρι την ημέρα που θα εξαφανιστούν από την αντικατάστρια Κίνα ; Μήπως για την αποφυγή του μαρτυρίου της σταγόνας να παραδοθούν σήμερα -lock stock barrel- μαζί με τα σκήπτρα της παγκόσμιας ηγεμονίας στην Κίνα ;;; Ακόμη και σε αυτό το φανταστικό σενάριο, οι υπόλοιπες μεγάλες δυνάμεις ( Ρωσία, Μ.Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολανδία, Ιαπωνία, Ινδία, Καναδάς, Αυστραλία, Βιετνάμ ) συμφωνούν ;;; Η συντριπτική πλειοψηφία των 200 χωρών της υφηλίου επιθυμούν όσο τίποτα αυτή την μετάβαση ; ή θα την απέτρεπαν με κάθε δυνατό μέσο ;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

leyk_09

«Δεν αρκούν οι λέξεις για να εκφραστεί η οργή όλων των Σύρων μπροστά σε αυτές τις επονείδιστες συνωμοσίες και αυτή την χωρίς όριο στήριξη που παρέχουν οι δυτικές χώρες, το Ισραήλ και η Ιορδανία στην οργάνωση των Λευκών Κρανών», επεσήμανε πηγή του συριακού υπουργείου Εξωτερικών