Βόρεια Κορέα: 3,5 εκατ. πολίτες ζήτησαν να καταταγούν για να... πολεμήσουν τον Τραμπ

Βόρεια Κορέα: 3,5 εκατ. πολίτες ζήτησαν να καταταγούν για να... πολεμήσουν τον Τραμπ

Ανάμεσα τους φοιτητές, εργάτες και απόστρατοι στρατιωτικοί

Περίπου 3,5 εκατομμύρια πολίτες έκαναν αίτηση να καταταγούν στον βορειοκορεατικό στρατό για να πολεμήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες
, αναφέρουν σήμερα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι Βορειοκορεάτες, ανάμεσα στους οποίους φοιτητές, εργάτες και απόστρατοι στρατιωτικοί, ζητούν να καταταγούν ή να επιστρέψουν στις ένοπλες δυνάμεις μετά τις δηλώσεις της βορειοκορεατικής κυβέρνησης ότι θα προβεί σε αντίποινα εναντίον των ΗΠΑ μετά την έγκριση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ νέων κυρώσεων σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας του βορειοκορεατικού Κόμματος των Εργατών Rodong Sinmun, όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Την περασμένη εβδομάδα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε ομόφωνα την Απόφαση 2371, με την οποία καθίστανται αυστηρότερες οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Βόρεια Κορέα ως απάντηση για τις πρόσφατες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσαν την Τετάρτη πως σχεδιάζουν μια πυραυλική επίθεση κοντά στο νησί Γκουάμ, που αποτελεί έδαφος των ΗΠΑ στον Ειρηνικό Ωκεανό, αφού ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε την Πιονγκγιάνγκ με «πυρ και οργή». Στο Γκουάμ υπάρχουν αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ (137)

Κιμ Νίκος

Θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών Η ΛΔΚορέας πρακτικά εγγυάται στους ανθρώπους μια πραγματική πολιτική ελευθερία και δικαιώματα σύμφωνα με τη θεμελιώδη απαίτηση της ιδέας της Αυτάρκειας για την ενίσχυση της ανεξαρτησίας και της δημιουργικότητας του ανθρώπου με κάθε τρόπο. Στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, τα δικαιώματα και τα καθήκοντα των πολιτών βασίζονται στην κολεκτιβιστική αρχή ένας για όλους και για έναν μόνο. Το Σοσιαλιστικό Σύνταγμα της ΛΔΚ διευκρινίζει ότι το κράτος εγγυάται αποτελεσματικά όλες τις προϋποθέσεις για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες καθώς και την υλική και πολιτιστική ευημερία των πολιτών. Όλοι οι πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους έχουν το δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται, ανεξάρτητα από το φύλο, τη φυλή, την κατοχή, τη διάρκεια διαμονής, το καθεστώς ιδιοκτησίας, την εκπαίδευση, την κοινωνική συμμετοχή, τις πολιτικές απόψεις και τη θρησκεία. Έχουν επίσης την ελευθερία του λόγου, τον Τύπο, τη συνέλευση, την επίδειξη και τον συνεταιρισμό, την ελευθερία θρησκευτικών πεποιθήσεων και έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν καταγγελίες και αναφορές. Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες και άλλοι εργαζόμενοι, ως κυβερνήτες της εξουσίας, συμμετέχουν στην κρατική διοίκηση και συμμετέχουν ελεύθερα σε κοινωνικο-πολιτικές δραστηριότητες σε πολιτικά κόμματα και δημόσιους οργανισμούς. Οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να εργάζονται και να ξεκουράζονται, το δικαίωμα στην εκπαίδευση και την ελεύθερη ιατρική περίθαλψη και την ελευθερία των επιστημονικών, λογοτεχνικών και καλλιτεχνικών αναζητήσεων. Οι γυναίκες απολαμβάνουν ίση κοινωνική θέση και δικαιώματα με τους άνδρες. Το κράτος παρέχει ιδιαίτερο προνόμιο στις μητέρες και τα παιδιά. Ο γάμος και η οικογένεια προστατεύονται από το κράτος. Οι εργαζόμενοι είναι εγγυημένοι για το απαραβίαστο του ατόμου και του σπιτιού και της ιδιωτικής ζωής της αλληλογραφίας. Τα δικαιώματα και η ελευθερία των πολιτών αυξάνονται σταθερά με την εδραίωση και ανάπτυξη του σοσιαλιστικού συστήματος.

@Κιμ Νίκος.... Λούλης

Λούληηηηηηηηηηη! !!!!!!!! ΕΣΥ? ???????????

Κιμ Νίκος

Ο επίσημος εκπρόσωπος της Βόρειας Κορέας αποσαφήνισε τη θέση της ΛΔ της Κορέας στη λεκτική που προχώρησε ο Donald Trump . Αν βάλετε ένα πόδι στο έδαφός μας , θα ξεκινήσει ένας θερμοπυρηνικός πόλεμος που θα τελείωνε τον κόσμο είπε.

@Κιμ Σαρανταφεύγας

Έτσι είπε???? Έ, ας τον να λέει..... Έτσι και γίνει κανένα μπράφ θα σβήσει σε 1 λεπτό και δεν θα ξαναπεί.....

Αναρχοκομουνιστοληστοσυμμορίτης

Τρέχω να προσκυνήσω τον θεό Κιμ και να καταταγώ.

Κιμ Νίκος

Σιγά μην σκοντάψεις

Κιμ κονσερβοκούτης

Πρόσεξε όταν καταθέσεις άνθη στα χρυσά αγάλματα του βασιλικού γένους των Κιμ να σκύψεις βαθιά, αλλιώς θα γίνεις τροφή για σκυλιά.........

Apelpisia

Τα σχόλια είναι απελπισία. Δηλαδή ο κόσμος δεν έχει στοιχειώδη ικανότητα να αναλύσει μια κατάσταση και απαντά με βάση το θυμικό και ποιός την έχει μεγαλύτερη και αν οι άλλοι είναι καλύτεροι και λοιπές αρλούμπες.

Σκορδοκαιλα ειχαν βασικα

Αλλα αφου ο δικτατορας τους εβαλε να κανουν το σκ... παξιμαδι, τι θα κανουν. Λιγο ο φοβος προς το δικτατορα, λιγο η αφραγκια, καταταχτειτε - καταταχτειτε ( τους ελεγαν ). Αυτοι εκει δηλαδη ειανι χειροτεροι απο εδω. Εχουν εναν δικτατορα χειροτερο απο τον τσιπρα και καθονται και δε ξεσηκωνονται

Κιμ Νίκος

Ενώ οι Αμερικάνοι δάσκαλε; Τους τρέχει η δημοκρατία απ τα μπατζάκια

Καπετάν Γιάννης

Εχω πάει στην Βόρειο Κορέα. ...... Εχω πάει τότε που βρέθηκα εκει, με παρότρυνση βέβαια, να καταθέσω και λουλούδια σε μια πλατεία στο άγαλμα του πατέρα του Κιμ. ........ Βρέθηκα εκει όχι για τουρισμό αλλά με πλοίο . Ειμαι Πλοίαρχος του εμπορικού ναυτικού... Ένα εχω να πώ αυτό που το λένε και στην Κίνα οι Κινέζοι "φίλοι τους". . ..... Ότι εάν θέλεις να καταραστείς κάποιον το να πας στην κόλαση είναι μικρή κατάρα, από το να καταραστείς κάποιον, να ζήσεις την υπόλοιπη ζωή σου στην Βόρειο Κορέα.

Κιμ Νίκος

Πούλησες τα γίδια και έβαλες βιντιεσελ και λες κοτσάνες εις τριπλούν

Αμήν Νταντά

Τι λε ρε μεγάλε! Με υποβρύχιο πήγες ως εκεί; Και γω είχα πάει παλιά με το άλογο.

Κιμ Νίκος

Ο κομουνισμός είναι το καλύτερο σύστημα. Επί Στάλιν είχαν να φαν και οι αρκούδες

Και

στον καπιταλισμο ......εχουν ολοι να φανε , ακομα και στους καδους απορριμματων ..... υπαρχει τροφη ....και οσοι δεν προλαβαινουν το συσσιτιο των καδων...ταξιδευουν στον παραδεισο ....τους απαλλασσει το καπιταλιστικο συστημα , απο τα δεινα ....των υλικων αγαθων , αφου πρωτα τους τιμησει με χριστιανικες ευλογιες .... και επικηδειους λογους και μετα κροκοδειλιων δακρυων , τους αποχαιρετα , διαβεβαιωνοντας τους , πως αυτοι που υπεφεραν ...., (πεινασαν σε τουτη τη ζωη ) στην ΑΛΛΗ , θα τρωνε του σκασμου ....non stop .... τους ευχεται δε , καλο ταξιδι και να ειναι ελαφρυ το χωμα που θα τους σκεπασει ...

αυτες ναι...ανθρωπινα πτωματα!

οπως τωρα στη Βενεζουελα. Εκτος απο τα βασανιστηρια, χιλιαδες δολοφονιες, απολυτη φτωχια και μιζερια,... οπου επικρατησε κομμουνισμος, το πληρωνουν ακριβα κι οι επομενες γενειες με μισθους 50 ευρω/μηνα και απολυτη φτωχια. Παραδειγματα απειρα: Αλβανια, Βουλγαρια, Ρουμανια, Ρωσια, Τσεχια, Ανατ. Γερμανια... Οι πολιτες τους με τη πτωση των δικτατορων ψαχνουν τα βρουν τη σωτηρια τους σε αλλες χωρες. Μονο ενας αρρωστος, μαζοχιστης με πολλα κομπλεξ και απωθημενα μπορει να υποστηριζει τετοια εγκληματικα φετιστικα καθεστωτα και την δυστηχια εκατομμυριων ανθρωπων που δεν εχουν το δικαιωμα οχι μονο να αρνηθουν κατι, αλλα ουτε να σκεφτουν. ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ> Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΣΩΤΗΡΙΑ

νηρέας

Και επί Μάο έτρωγαν καλά οι κομισάριοι . Οσοι είχαν αντίθετη γνώμη ........? Συγνώμη κυρ Νίκο σου είπαν ότι τρώμε σανό ??

Κιμ του Νίκου

Το καλύτερο σύστημα επί Στάλιν δεν λες τίποτα!!!!! Ακόμα και τα 25.000.000 στα Γκούλαγκ της Σιβηρίας είχανε πράγματι ένα πιάτο σούπα από νερόβραστα λάχανα για να δουλεύουν στα ορυχεία μέχρι εξόντωσης..... Οι δε αρκούδες τρώγανε..... καλά όσους αποδημούσαν..... Η νομεγκλατούρα βέβαια έτρωγε με χρυσά κουτάλια! !!!! ..........ΥΓ: Το καθεστώς της Β. Κορέας μήπως είναι βασιλευόμενη απολυταρχία (όπως στο μεσαίωνα)????????? Παππούς, μετά μπαμπάς, τώρα ο γιός...... ΣΟΙ ΠΑΕΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, δεν νομίζεις???????

Κιμ Νίκος

Ο Στάλιν πάτησε το φίδι του φασισμού στο κεφάλι και επί Στάλιν σαφώς είχαν και οι αρκούδες αρκετούς να φάνε. Στα Γκουλάγκ (αποικίες)ήταν παράδεισος δυστυχώς συγκριτικά με τις αμερικάνικες φύλακες όσο για το νούμερο είναι λίγο φουσκωμένο μακάρι να ήταν 25εκ δεν θα είχε μείνει σπόρος φασίστα. Στην ΕΣΣΔ και με δεδομένες τις συνθήκες καταστροφής 36000 πόλεων και πόρων η αναλογία πληθυσμού και κρατουμένων επί Στάλιν ήταν μικρότερη από το σημερινό Αμερικάνικο δημοκρατικό καθεστώς. Για το Γκουαντάναμο έχεις ακούσει τίποτα για το συσσίτιο; Πολλά ξέρεις βλέπω. Ο Τραμπ μεγάλη μόρφωση δεν είναι νομεκλατούρα για το καλό του κόσμου έφυγε από τους δημοκρατικούς και πήγε στους ρεπομπλικάνους. Εκεί δεν πάει σόι το βασίλειο Μπους ξαναΜπούς. Ή εδώ Καραμανλής Παπανδρέου Μητσοτάκης. Γράφε google constitutional για να δεις και να συγκρίσεις το σύνταγμα της Β. Κορέας με όπιο άλλο νομίζεις ψάξε μην τρως σανό. Η ΛΔ της Κορέας έχει από την δημιουργία της αλλάξει 12 πρωθυπουργούς τώρα έχει τον Pak Ponk ju o Kim Yong Nam είναι ο αρχηγός του κράτους αυτού Kim Il Soung πατέρα του Κιμ Τζονκ Ουν που είναι επικεφαλής του περιβόητου ιστορικού, για τις νίκες κατά των Αμερικάνων, στρατού. Σόι το βασίλειο είναι τα μισά κράτη της γηραιάς ηπείρου Ισπανία Αγγλία Ολλανδία Βέλγιο Σουηδία Δανία Λουξεμβούργο.

@Κιμ του Νίκου

Πράγματι, "παράδεισοι" επί γης ήταν τα γκούλαγκ...... έχεις δίκιο (αφού τρολάρεις)!!!!!!!! ........Πες μας και για το σύμφωνο Στάλιν-Ρίμπεντροπ, αυτό ντε, που έκανε με το Χίτλερ για να μοιράσει την Πολωνία.... Και μη μας πεις τη γνωστή φανφάρα ότι το έκανε για να.... κερδίσει χρόνο για να προετοιμαστεί καλύτερα, διότι τότε δεν θα είχε δολοφονήσει 2.000 Πολωνούς αξιωματικούς στο Κατύν, θα τους είχε κρατήσει για να πολεμήσουν..... Όσο για τον βασιλόπαιδα Κιμ, τους αχυράνθρωπους "πρωθυπουργούς" τους έχει για πλάκα (και για τροφή για τα σκυλιά αν δεν γράψουν καλά τι τους λέει στο σημειωματάριο)...... ΥΓ: Αγαπημένη του μάρκα αυτοκινήτου η.... "Μερσεντέ" !!!!!!

κοπυ παστε

@ Ποπη + @ Κιμ +@ wolf. Ειναι κοπυ παστε απο διπλανο αρθρο για την Κινα.Ειναι μια εξαιρετικη αποτυπωση της καταστασης και ισως σας μειωσει λιγο την θολουρα του μυαλου σας αν και δεν ελπιζω........."Η Κίνα η οποία είναι ο puppet master, και μέγας χορηγός του καθεστώτος ; Η Β.Κορέα τι επιδεικνύει στην διεθνή κοινότητα ;;; Ότι ορθώς & δικαίως αποτελεί rogue state ; το οποίο για λογαριασμό μιας μεγάλης δύναμης η οποία ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας ΔΕΝ μπορεί να δρα με τον ίδιο τρόπο... μπορεί να κρατά την ανθρωπότητα όμηρο με πυρηνικούς εκβιασμούς ; Ξεκίνησε αρχικά με περιφερειακό (πυρηνικό) εκβιασμό εναντίον Ν.Κορέας & Ιαπωνίας ... κατόπιν απειλούσε αόριστα τις ΗΠΑ, εν συνεχεία προχώρησε με συγκεκριμένες απειλές απειλώντας να σβήσει από τον χάρτη όλες τις αμερικανικές μεγαλουπόλεις... αργότερα υποβάθμισε την απειλή απειλώντας το Γκουάμ... Στην ουσία ενέργειες να περιπλέξουν πολλές χώρες σε ένα όλεθρο... στον οποίο η ολόκληρη ανθρωπότητα θα βγεί ηττημένη. Τι τίτλος αρμόζει σε ένα πρόσωπο ή χώρα ; που απειλεί ευθέως δεκάδες εκατομμύρια σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη, και ποιά η αντίδραση του υπόλοιπου κόσμου ; Ως θεατές σε ένα ριάλιτυ σόου-τρόμου ή simulation game παρανοϊκών προσώπων... θα αγκαλιαστούν και θα τραγουδούν "πήγαινέ με όπου θέλεις ταξιτζή". Η Κίνα ως υπεύθυνος & σοβαρός actor στην διεθνή σκηνή τι αναμένει από τον τυχοδιωκτισμό της μαριονέτας της ; Τις ΗΠΑ να καθίσουν δειλοί,μοιραίοι,& άβουλοι στην άκρη με σταυρωμένα χέρια... και να παρακολουθούν το ροκάνισμα της παγκόσμιας ηγεμονίας τους... μέχρι την ημέρα που θα εξαφανιστούν από την αντικατάστρια Κίνα ; Μήπως για την αποφυγή του μαρτυρίου της σταγόνας να παραδοθούν σήμερα -lock stock barrel- μαζί με τα σκήπτρα της παγκόσμιας ηγεμονίας στην Κίνα ;;; Ακόμη και σε αυτό το φανταστικό σενάριο, οι υπόλοιπες μεγάλες δυνάμεις ( Ρωσία, Μ.Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολανδία, Ιαπωνία, Ινδία, Καναδάς, Αυστραλία, Βιετνάμ ) συμφωνούν ;;; Η συντριπτική πλειοψηφία των 200 χωρών της υφηλίου επιθυμούν όσο τίποτα αυτή την μετάβαση ; ή θα την απέτρεπαν με κάθε δυνατό μέσο ;

Τοτός

Ποιος απειλεί την ανθρωπότητα ; Έχω την εντύπωση ότι ο Κιμ προετοιμάζει την άμυνα της χώρας του που είναι η τελευταία χώρα που έχει περήφανη στάση απέναντι στους αυτόκλητους παγκόσμιους χωροφύλακες. Έχει δίκιο η Πόπη. Να πεις στον Μητσοτάκη - ααααν ποτέ γίνει πρωθυπουργός - να κάνει επενδύσεις για εξαγωγή. οι Βορειοκορεάτες έμαθα πως χρειάζονται και πέταλα να πεταλώσουν μύγες. Κοίτα τη χώρα φουκαρά που είναι βαλτωμένη και εσύ με δανεικά παίζεις τον επιτυχημένο. Χα-χα-χα-χααααααα......................

παικτης Τοτος

Πηγαινε ρε Τοτε (εδω στο Πρωτο Θεμα ) στο People και δες την Viki Odintcova και την Silvia Carouso για να ξεθολωσεις λιγο και να μην γραφεις μακακιες για υπερηφανη σταση.... Αιντε μικρε,και αμα θελεις "πεταλωμα" πηγαινε αλλου....δεν τα κανωμε εδω εμεις αυτα....

Q

Ουτε 2 ωρες δεν θα αντεξει ο ξυπολητος με του πεινασμενους

Πόπη

Προς μπαγλαμάδες - φασίστες-νεοδημοκράτες έχω να πω να μην ασχολούνται με τη Βόρεια Κορέα γιατί προσπαθεί χωρίς δανεικά να ζήσει και με εμπάργκο. Παρόλα αυτά κατάφερε να φτιάξει βαριά βιομηχανία, δορυφόρους και πυρηνικούς πυραύλους. Πείτε λοιπόν στον Κούλη σας όταν γίνει κυβέρνηση να κάνει επενδύσεις για να φτιάχνει η Ελλαδίτσα μας καρφίτσες προς εξαγωγή για τους ράφτες της Βόρειας Κορέας. Εκτός και αν θεωρείτε ότι η χώρα μας ήδη παράγει περισσότερο.

@

Αγυριγο κεφαλι εγινες "Ποπη" τωρα; Προσεχε γιατι ειδα 2 νοσοκομους να σε ψαχνουν με τον ζουρλομανδυα κακομοιρη μου.

νηρέας

Κυρά Πόπη με το παρντόν δλδ Είσαι σίγουρη ότι όλοι περνάν καλά στην ΒΚ . Πριν στην Σοβιετική ένωση που μπορούσε να μείνουν 1 χρόνο στο διάστημα . Η ΗΠΑ δεν το κατάφεραν . Τι να το κάνεις είχαν έγχρωμη τηλεόραση ? Κουζίνες ? Το κράτος κατέρρευσε . Στην δύση το ρίσκο έχει ο ιδιώτης . Δεν μπορεί να συντηρεί το κράτος τους μισούς Έλληνες . Θυμωμένη είσαι οκ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

animal-pig

Πρόκειται για μία από τις συχνότερες ζωικές νόσους που κοστίζει στους παραγωγούς σε Ευρώπη και ΗΠΑ περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε χαμένα έσοδα κάθε χρόνο