PROTOTHEMA

Κόσμος

Για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ

Άνοιξε την βεντάλια του και χαμογέλασε στον Τραμπ ο Έλληνας γκέι «δάσκαλος της χρονιάς»

Άνοιξε την βεντάλια του και χαμογέλασε στον Τραμπ ο Έλληνας γκέι «δάσκαλος της χρονιάς»

Παρούσα και η Μελάνια - Η φωτογραφία του Νίκου Γιαννόπουλου με το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ έχει γίνει viral

Είναι ο δάσκαλος της χρονιάς στην πολιτεία του Ρόουντ Άιλαντ στις ΗΠΑ και είναι ο ελληνικής καταγωγής Νίκος Γιαννόπουλος. 


Όμως δεν είναι αυτό το επίτευγμά του που τον έκανε διάσημο στο διαδίκτυο, αλλά η γενναία του στάση, όπως την χαρακτήρισαν οι περισσότεροι, μπροστά στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και την Μελάνια. Όταν ο Γιαννόπουλος έγινε δεκτός στον Λευκό Οίκο ως τιμή για την διάκρισή του στην πολιτεία του, επέλεξε να δηλώσει στον πρόεδρο την ταυτότητά του, ως μέλος της κοινότητας ΛΟΑΤ. Φόρεσε μια κονκάρδα με το ουράνιο τόξο, σύμβολο της κοινότητας αυτής και πήρε μαζί του μια βεντάλια. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου και τότε ο Νίκος Γιαννόπουλος είχε ανεβάσει στο προφίλ του στο facebook μια ομαδική φωτογραφία όλων όσοι είχαν πάει τότε στον Λευκό Οίκο, αλλά και μια προσωπική του, απέξω.Την περασμένη εβδομάδα όμως δημοσιοποιήθηκαν οι επίσημες φωτογραφίες του Λευκού Οίκου, που απεικονίζουν τους βραβευμένους δασκάλους, έναν - έναν με το προεδρικό ζεύγος. Αυτή η φωτογραφία του Νίκου Γιαννόπουλου με τους Τραμπ είναι που έχει γίνει viral. Ο δάσκαλος του Λονγκ Άιλαντ επέλεξε με την στάση του να αποτυπώσει όλα όσα πιστεύει: Άνοιξε την βεντάλια του και χαμογέλασε στο φακό. Στην πρώτη του ανάρτηση , ο Νίκος Γιάννοπουλος είχε δηλώσει ότι φόρεσε την καρφίτσα για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για την κοινότητα LGBTQ που τον διδάσκει να είναι υπερήφανος, τολμηρός και υπερήφανος για την ταυτότητά του - ακόμα και όταν οι συνθήκες το κάνουν τόσο δύσκολο. Και έφερε μαζί του τη βεντάλια για να γιορτάσει τη χαρά και την ελευθερία της μη συμμόρφωσης με το φύλο.

«Όταν συναντήθηκα με τον πρόεδρο ως καθηγητής της χρονιάς του Ρόουντ Άιλαντ, δεν ήξερα τι να περιμένω», έγραψε στο Facebook. «Μετά από μια μακρά διαδικασία ελέγχων ασφαλείας, φτάσαμε στην αίθουσα Roosevelt όπου συναντηθήκαμε με τη γραμματέα εκπαίδευσης Betsy DeVos. Λίγο αργότερα, μπήκαμε στο Οβάλ Γραφείο. Ο άνδρας που καθόταν στο γραφείο διάβαζε προετοιμασμένα σχόλια σε ένα φύλλο χαρτιού και έκανε κάποιες παρατηρήσεις σχετικά με τους διευθύνοντες συμβούλους και ποιες δηλώσεις «αγάπησε» με βάση τις εκλογές που είχε κερδίσει. Δεν σηκώθηκε από το κάθισμά του για να παραδώσει στον εθνικό δάσκαλο της χρονιάς το πολύτιμο βραβείο του, ούτε του επέτρεψε να μιλήσει».

Ο Γιάννοπουλος ήθελε να πει στον Τραμπ ότι «οι πολιτικές κατά της κοινότητας LGBTQ έχουν κόστος». Θέλησε επίσης να πει στον πρόεδρο πώς «η LGBTQ κοινότητα τραυματίζεται από «πολιτικούς που επιτίθενται στο δικαίωμά μας στην αγάπη ή απλά στο να υπάρχουμε» τόνισε ο Γιαννόπουλος.

Από την άλλη, αποκάλυψε στο NPR ότι ο Τραμπ το διασκέδασε όταν ο Γιαννόπουλος άνοιξε τη βεντάλια του για την επίσημη φωτογραφία. «Κάντο οπωσδήποτε» τον ενθάρρυνε ο πρόεδρος. Μάλιστα ο Τραμπ του είπε ότι ήταν "πολύ κομψός" με τη βεντάλια του.

Ο Γιαννόπουλος πρόσθεσε όταν κάθε φορά που θα σκέφτεται την ημέρα που συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ημερικής, «δεν θα θυμάται το άτομο που καθόταν στο γραφείο». Θα θυμάται τους μαθητές που έχει διδάξει και τους άλλους δασκάλους που ήταν μαζί του εκείνη την ημέρα.Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Φτεραάαα, φτεράααααα19/06/201715:20

Πάει η εθνική υπερηφάνεια, μας έμεινε η άλλη.

Απάντηση
ΛΟΑΤερ19/06/201714:41

Και έλληνας, και ο καλύτερος δάσκαλος in USA, και μέλος του ΛΟΑΤ; Συντηρικούρες χτυπηθείτε κάτω σαν τα χταπόδια. Νικήσαμε!

Απάντηση
Κρητικός19/06/201714:14

Α ρε Ελλαδάραααα !!!! Μετά το EURO 2004 , μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες 2004 , ..... ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ !!!!! Για την Ελλάδα ρέ γαμώτο !!!!!

Απάντηση
Est.19/06/201712:57

Μαγκειά του! Κανένας μας, απο όλους εδώ που σχολιάζουμε ,δεν θα βραβευθουμε απο τον πρόεδρο της Αμερικής έστω και αν αυτός ειναι ο Τραμπ και οι πιο πολλοί ,αν μας τύχαινε, θα υποκρινομασταν οτι τον θαυμάζουμε κιόλας. Δεν θα τολμούσαμε να δείξουμε τον αληθινό μας εαυτό , όποιος και αν ειναι αυτος.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία