Ταϊλάνδη: Μετέδωσε στο facebook τη δολοφονία της 11μηνης κόρης του και αυτοκτόνησε

Ταϊλάνδη: Μετέδωσε στο facebook τη δολοφονία της 11μηνης κόρης του και αυτοκτόνησε

Για να εκδικηθεί τη γυναίκα του που πίστευε ότι τον απατούσε - Επί 24 ώρες τα δύο βίντεο που είχε αναρτήσει ήταν προσβάσιμα στο facebook

Ταϊλάνδη: Μετέδωσε στο facebook τη δολοφονία της 11μηνης κόρης του και αυτοκτόνησε
Ένας Ταϊλανδός μετέδωσε απευθείας στη σελίδα του στο Facebook τη δολοφονία της μικρής κόρης του, ηλικίας μόλις 11 μηνών, προτού βάλει και ο ίδιος τέλος στη ζωή του, λίγες ημέρες μετά τη μετάδοση ενός άλλου φόνου στις ΗΠΑ, μέσω του ίδιου ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης.
Τα δύο βίντεο που έδειχναν τη δολοφονία του παιδιού ήταν προσβάσιμα επί περίπου 24 ώρες, μέχρι που κατέβηκαν γύρω στις 5 το πρωί σήμερα, ώρα Μπανγκόκ (13.00 ώρα Ελλάδας). "Πρόκειται για ένα φρικτό επεισόδιο και η καρδιά μας είναι με την οικογένεια του θύματος" ανέφερε ένας εκπρόσωπος του Facebook σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. "Δεν υπάρχει καμία απολύτως θέση για τέτοιου είδους περιεχόμενο στο Facebook και πλέον έχει αποσυρθεί", πρόσθεσε.

Η αστυνομία του Πουκέτ, στη νότια Ταϊλάνδη, ενημερώθηκε από φίλους του δράστη.
"Ήταν ήδη νεκροί όταν έφτασα εγώ στο σημείο", το απόγευμα της Δευτέρας, εξήγησε ο αξιωματικός Τζουλάους Σουβάνιν, ένας από τους πρώτους ανθρώπους που έφτασαν στον τόπο της τραγωδίας. Κοντά στα δύο πτώματα εντοπίστηκε ένα κινητό τηλέφωνο, πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο δράστης, που ονομάζεται Βουτίσαν Βονγκταλάι, είχε καυγαδίσει νωρίτερα με τη μητέρα του παιδιού. "Παραλογιζόταν, πίστευε ότι η γυναίκα του θα τον εγκατέλειπε και ότι δεν τον αγαπούσε πια", είπε ο Τζουλάους.
Κλείσιμο

Στο βίντεο εικονίζεται ο Βονγκταλάι να δένει ένα σχοινί από τον λαιμό του παιδιού και να το πετάει από την ταράτσα ενός εγκαταλειμμένου κτιρίου, στο θέρετρο Πουκέτ. Η αυτοκτονία του δράστη δεν μεταδόθηκε, αλλά το άψυχο κορμί του βρέθηκε δίπλα σε εκείνο της κόρης του.
Το υπουργείο Ψηφιακής Οικονομίας της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε ότι επικοινώνησε με το Facebook για να κατεβάσει τα βίντεο, κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Σόμσακ Καουσούβαν διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση της χώρας δεν θα στραφεί εναντίον της εταιρείας. "Δεν θα μπορέσουμε να ασκήσουμε δίωξη στο Facebook γιατί το Facebook είναι ο πάροχος της υπηρεσίας και ενήργησε με βάση το πρωτόκολλό του όταν στείλαμε το αίτημά μας. Συνεργάστηκαν πολύ καλά", είπε.

Είναι η πρώτη φορά που ένας φόνος μεταδίδεται ζωντανά σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης στην Ταϊλάνδη. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Κισάνα Πατανατσαρόεν, είπε ότι ο δράστης ίσως να επηρεάστηκε από παρόμοια περιστατικά στο εξωτερικό, όπως την πρόσφατη δολοφονία στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ.

Το πρώτο βίντεο το είδαν 112.000 χρήστες ενώ το δεύτερο είχε 258.000 θεάσεις.
Ανήμερα το Πάσχα, ένας 37χρονος στο Κλίβελαντ σκότωσε έναν συνταξιούχο, έναν άνδρα που συνάντησε τυχαία στον δρόμο του, και ανήρτησε τη σκηνή του φόνου στο Facebook. Μετά από τριήμερη καταδίωξη, ο δράστης αυτοκτόνησε. Ο πρόεδρος-γενικός διευθυντής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε τότε ότι η εταιρεία του θα κάνει το παν για να εμποδίσει την επανάληψη τέτοιων περιστατικών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μεταδίδονται φόνοι στο διαδίκτυο. Τον Φεβρουάριο είχε αναρτηθεί επίσης ένα βίντεο μιας διπλής ανθρωποκτονίας στο Σικάγο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Δείτε βίντεο:
Ταϊλάνδη: Μετέδωσε στο facebook τη δολοφονία της 11μηνης κόρης του και αυτοκτόνησε


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης