Τεχνολογία που φοριέται:Το φόρεμα που λάμπει με την... αναπνοή

Τεχνολογία που φοριέται:Το φόρεμα που λάμπει με την... αναπνοή


Τεχνολογία που φοριέται:Το φόρεμα που λάμπει με την... αναπνοή
Πώς θα δώσετε λάμψη σ΄ένα απλό μαύρο φόρεμα; Το γραφένιο έρχεται να δώσει τη λύση.    

H τεχνολογία "παντρεύεται" με τη μόδα και, όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNN, το θαυματουργό αυτό υλικό κάνει την παρθενική του εμφάνιση στο χώρο της ένδυσης.

Η εταιρεία ρούχων "CuteCircuit" είναι η πρώτη που χρησιμοποίησε σε μία από τις δημιουργίες της το γραφένιο, το πιο ισχυρό υλικό στον κόσμο.
 
Κλείσιμο
Οι σχεδιαστές τοποθέτησαν αισθητήρες σε φόρεμα της εταιρείας με αποτέλεσμα, κάθε φορά που το μοντέλο παίρνει αναπνοή, αυτό να λάμπει.
   
Το γραφένιο είναι ένα υλικό πανάλαφρο, επτά φορές πιο ελαφρύ από τον αέρα, και πιο σκληρό ακόμη και από το διαμάντια.
  
"Προσπαθήσαμε να δείξουμε τις απίστευτες ιδιότητες του γραφένιου", όπως επισημαίνει στο δίκτυο "CNN" η Φραντσέσκα Ροσέλα, συνιδιοκτήτρια της εταιρείας ρούχων "CuteCircuit" και προσθέτει: "Εάν το κοιτάξεις με το μικροσκόπιο, μπορείς να δεις την δομή του που αποτελείται σαν από εξάγωνα κρύσταλλα. Αφού μελετήσαμε την δομή του, αρχίσαμε να σχεδιάζουμε το φόρεμα".
  
Το φόρεμα αυτό διαθέτει αισθητήρες γραφένιου με ενισχυμένη επένδυση σε όλο το ρούχο έτσι ώστε να μπορούν να αιχμαλωτίζουν την κάθε αναπνοή.

Ένας μικροεπεξεργαστής που τροφοδοτεί το φόρεμα αναλύει αυτά τα δεδομένα και δίνει το πράσινο φως στα διαφανή συστατικά του γραφένιου να πάρουν χρώμα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης