Εκτροχιάστηκε τρένο στο Μπρούκλιν: Εικόνες-σοκ και 108 τραυματίες

Εκτροχιάστηκε τρένο στο Μπρούκλιν: Εικόνες-σοκ και 108 τραυματίες

Σπασμένες πόρτες, πανικός, ασθενοφόρα και καπνός από τα βαγόνια συνέθεσαν το σκηνικό - Το τρένο εισήλθε με μεγαλύτερη ταχύτητα στον τερματικό σταθμό και προσέκρουσε σε μπάρα ασφαλείας

Εκτροχιάστηκε τρένο στο Μπρούκλιν: Εικόνες-σοκ και 108 τραυματίες
Σκηνές πανικού και χάους καταγράφονται τις τελευταίες ώρες στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, καθώς τρένο της γραμμής του Λονγκ Άιλαντ εκτροχιάστηκε, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 108 άτομα να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στα νοσοκομεία της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Ο αριθμός των τραυματιών αναμένεται να αυξηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς οι 108 που δόθηκαν από την Πυροσβεστική, ήταν σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση. Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της πόλης, η αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε στις 8:20 το πρωί, ώρα αιχμής για τους Νεοϋορκέζους. 

Άμεσα στο σημείο έφτασαν ασθενοφόρα και διασώστες που παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες. Οι πρώτες φωτογραφίες από το σημείο του ατυχήματος έδειχναν καπνό να βγαίνει από το τρένο, ενώ διακρίνεται και τουλάχιστον μία πόρτα που έχει σπάσει. 

Κλείσιμο




Όπως δήλωσε στα αμερικανικά ΜΜΕ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Τζιμ Λονγκ, κανείς από τους τραυματίες δεν βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, καθώς τα τραύματά τους ήταν επιφανειακά ή θλαστικά, από το τράνταγμα του εκτροχιασμού. 

Υπάλληλος της σιδηροδρομικής εταιρείας, ο οποίος έσπευσε πρώτος στο σημείο, δήλωσε ότι η πιθανή αιτία του εκτροχιασμού ήταν η πρόσκρουση του συρμού σε μία μπάρα ασφαλείας, η οποία πιθανόν να μην είχε κλείσει σωστά, κατά την είσοδό του στον τερματικό σταθμό. 

«Το τρένο έφτασε στο σημείο που θα εισερχόταν στην είσοδο τερματισμού του. Τότε χτύπησε σε μία μπάρα ασφαλείας και εκτροχιάστηκε. Είδα πολλούς ανθρώπους να αιμορραγούν και πολλούς τραυματισμούς σε πόδια και χέρια», δήλωσε ο υπάλληλος.





Μία γυναίκα που επέβαινε στον συρμό και γλίτωσε με ένα απλό σοκ, δήλωσε πως «συνήθως το τρένο μπαίνει με μικρή ταχύτητα στον τερματικό σταθμό. Αυτή τη φορά παρατήρησα ότι η ταχύτητά του ήταν μεγαλύτερη από άλλες φορές. Πριν σκεφτώ ο,τιδήποτε άλλο, συνέβη η πρόσκρουση. Το πρόσωπό του χτύπησε στην πλάτη του μπροστινού καθίσματος.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε όλους τους γύρω δρόμους, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση των συνεργείων διάσωσης και των ασθενοφόρων.

Τον συγκεκριμένο σταθμό χρησιμοποιούν τουλάχιστον 300.000 άτομα σε καθημερινή βάση.




Άλλες μαρτυρίες επιβατών, έκαναν λόγο για άτομα που εκτοξεύτηκαν στον αέρα και τραυματίστηκαν στο κεφάλι και στα πλευρά, ενώ στην εξέδρα του σταθμού δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο από τους τραυματίες και τα φορεία που τους μετέφεραν.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων έστειλε ειδικά κλιμάκια, προκειμένου να ερευνήσουν τα αιτία του συμβάντος. Στόχος τους είναι να διαπιστώσουν αν ο εκτροχιασμός από την πρόσκρουση στην μπάρα, προήλθε από ανθρώπινο λάθος, ή από μηχανική βλάβη.

Ιδιαίτερη αξία θα έχει η απολογία του μηχανοδηγού, καθώς ο τελευταίος θα γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη και γιατί ο συρμός δεν έκοψε ταχύτητα κατά την είσοδό του στον τερματικό σταθμό.












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης