Νεκρός στο Μιλάνο ο ύποπτος της επίθεσης στο Βερολίνο

Νεκρός στο Μιλάνο ο ύποπτος της επίθεσης στο Βερολίνο

Σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς σκοτώθηκαν δύο άντρες, ένας εκ των οποίων είναι ο 24χρονος Τυνήσιος - Φώναξε «Αλλαχου Ακμπαρ» και πυροβόλησε πριν πεθάνει - Εξετάζεται αν πρόκειται για το ίδιο όπλο με το οποίο δολοφονήθηκε ο Πολωνός οδηγός στο Βερολίνο

Νεκρός στο Μιλάνο ο ύποπτος της επίθεσης στο Βερολίνο
Νεκρός από πυρά Ιταλών αστυνομικών στο Μιλάνο έπεσε ο Τυνήσιος ύποπτος της τρομοκρατικής επίθεσης στο Βερολίνο
.

Ο Ανίζ Αμρί, ο άντρας που καταζητούσε η γερμανική αστυνομία από την Τετάρτη, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με την αστυνομία στην περιοχή Σαν Τζιοβάνι του Μιλάνο στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Εκεί, ιταλοί καραμπινιέροι σταμάτησαν για τυχαίο έλεγχο δύο άντρες, ένας εκ των οποίων τράβηξε όπλο και πυροβόλησε εναντίον τους, ενώ πριν πεθάνει φώναξε «Αλλάχου Ακμπαρ». Αυτός ο άντρας είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ο Ανίζ Αμρί, ο 24χρονος Τυνήσιος που η γερμανική αστυνομία θεωρεί βασικό ύποπτο για την τρομοκρατική επίθεση με το φορτηγό στο Βερολίνο.

Κλείσιμο
Στο περιστατικό τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός, που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Μιλάνου και δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica οι αστυνομικοί της υπηρεσίας «ειδικών ερευνών» έχουν καταλήξει πως πρόκειται για τον 24χρονο Τυνήσιο που αιματοκύλισε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, ταυτοποιώντας τον από τα αποτυπώματά του και τα στοιχεία σχετικά με τις διαστάσεις του προσώπου του.

Το όπλο με το οποίο πυροβόλησε ο Αμρί κατά των Ιταλών αστυνομικών εξετάζεται στα εργαστήρια της αστυνομίας, ώστε να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για το όπλο με το οποίο δολοφονήθηκε
ο Πολωνός οδηγός του φορτηγού, που βρέθηκε νεκρός στο κάθισμα του συνοδηγού.

Λίγες ώρες αργότερα κυκλοφόρησε βίντεο του Αμρί, όπου εμφανίζεται να δηλώνει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος. Υπενθυμίζεται ότι οι τζιχαντιστές του ISIS έχουν αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης στο Βερολίνο



Προσοχή! Στην ένθετη φωτογραφία ο τρομοκράτης Ανίζ Αμρί νεκρός, στο σημείο της συμπλοκής στο Μιλάνο




«Μίλησα προσωπικά με τον αστυνομικό Κρίστιαν Μόριο, που τραυματίσθηκε, και τον ευχαρίστησα για τον επαγγελματισμό του», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι. «Η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο και τις επόμενες ημέρες θα τον επισκεφθώ στο νοσοκομείο», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Χάρη στην ενέργειά του, οι Ιταλοί θα μπορέσουν να περάσουν πιο ήσυχα Χριστούγεννα», τόνισε ο Μινίτι ευχαριστώντας όλα τα σώματα ασφαλείας, «για τα οποία η Ιταλία πρέπει να είναι υπερήφανη».

Η επιχείρηση αυτή, σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών δείχνει ότι το σύστημα, στο σύνολό του, είναι αποτελεσματικό.













Νωρίτερα, οι πληροφορίες ανέφεραν πως ένας άντρας που έμοιαζε στα χαρακτηριστικά του Αμρί εθεάθη στο Άλμποργκ της Δανίας, κάτι που όμως τελικά διαψεύσθηκε από τις εξελίξεις. 

Ο 24χρονος Τυνήσιος Ανίζ Αμρί ήταν καταζητούμενος από την γερμανική αστυνομία και είχε επικηρυχθεί για 100.000 ευρώ. Την περασμένη Δευτέρα σκότωσε 12 ανθρώπους σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, οδηγώντας ένα φορτηγό κατά πάνω τους. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης