Τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν θέσεις του PKK στο Βόρειο Ιράκ

Τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν θέσεις του PKK στο Βόρειο Ιράκ

Αντίποινα της Άγκυρας για το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη - Αεροσκάφη της τουρκικής αεροπορίας βομβάρδισαν για 50 λεπτά θέσεις του PKK στην επαρχία Ζαπ στο βόρειο Ιράκ

Τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν θέσεις του PKK στο Βόρειο Ιράκ
Αεροπορική επιδρομή εναντίον στόχων του κουρδικού PKK στο βόρειο Ιράκ εξαπέλυσε η τουρκική πολεμική αεροπορία, σήμερα Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο βομβαρδισμός και η καταστροφή 12 επιλεγμένων στόχων του PKK είναι μια κίνηση της Άγκυρας ως αντίποινα για την διπλή βομβιστική επίθεση στο Μπεσίκτας της Κωνσταντινούπολης.

Την ευθύνη για τις δίδυμες τρομοκρατικές επιθέσεις που προκάλεσαν 38 νεκρούς και 166 τραυματίες ανέλαβε η οργάνωση «Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν» που θεωρείται παρακλάδι του PKK.

Η αεροπορική επιδρομή της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στην επρχία Ζαπ διήρκεσε 50 λεπτά. Από τις συνολικά 24 βόμβες που χρησιμοποιήθηκαν στους βομβαρδισμούς των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών καταστράφηκε ένα κέντρο διοίκησης του PKK και αποθήκες πυρομαχικών, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Το σημερινό σφυροκόπημα εγκαταστάσεων του PKK μέσα στο έδαφος του Ιράκ αποτελεί σαφές μήνυμα ότι το καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν είναι αποφασισμένο να αντιμετωπίσει με σιδηρά πυγμή τις δυνάμεις των Κούρδων του PKK.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης