«Άκυρο έριξε» σε Ουίλιαμ και Κέιτ ο αρχηγός των Ινδιάνων

«Άκυρο έριξε» σε Ουίλιαμ και Κέιτ ο αρχηγός των Ινδιάνων

Ο Μεγάλος Αρχηγός των Ινδιάνων του Καναδά, Stewart Phillip, μέσα σε 48 ώρες αρνήθηκε δύο φορές να συναντήσει το πριγκιπικό ζεύγος

«Άκυρο έριξε» σε Ουίλιαμ και Κέιτ ο αρχηγός των Ινδιάνων
Από το περασμένο Σάββατο ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπας Ουίλιαμ μαζί με την σύζυγό του, Κέιτ Μίντλετον και τα δυο τους παιδιά, πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη στον Καναδά. Οι Βρετανοί γαλαζοαίματοι είναι προσκεκλημένοι του Καναδού πρωθυπουργού Πιερ Τριντό και της συζύγου του, Σοφί Γκρεγκουάρ Τριντό.

Από την στιγμή που το πριγκιπικό ζευγάρι της Βρετανίας πάτησε το πόδι του στην χώρα, έτυχε θερμής υποδοχής ενώ η κομψή Κέιτ Μίντλετον «έκλεψε» τις εντυπώσεις με τις προσεγμένες στιλιστικές επιλογές της. Όμως, την επίσκεψη του δεύτερου στην διαδοχή του βρετανικού θρόνου στον Καναδά επισκιάζει η συμπεριφορά του Μεγάλου Αρχηγού, Stewart Phillip, ο οποίος είναι επικεφαλής 115 αυτόχθονων φυλών στην χώρα.

Κλείσιμο


Ο Ινδιάνος αρχηγός «έριξε άκυρο» δύο φορές μέσα σε 48 ώρες στους υψηλούς προσκεκλημένους του Πιερ Τριντό. Την Δευτέρα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον ήταν καλεσμένοι σε συμβολική εκδήλωση συμφιλίωσης με τους αυτόχθονες πληθυσμούς στην κυβερνητική κατοικία στην Βικτόρια. Ενώ στην εκδήλωση ήταν παρόντες 200 καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων αρχηγοί πολιτικών κομμάτων, ο Μεγάλος Αρχηγός των Ινδιάνων «έλαμψε δια της απουσίας του» και στην θέση του έστειλε τον Αρχηγό Jonathan Kruger, ο οποίος φωτογραφήθηκε με τον Δούκα και την Δούκισσα του Κέιμπριτζ.

                                    Ο Μεγάλος Αρχηγός  Stewart Phillip


Την Τρίτη σε εκδήλωση στο πανεπιστήμιο της κομητείας Οκανάγκαν, στην Βρετανική Κολομβία, στην οποία ήταν καλεσμένοι οι Βρετανοί γαλαζοαίματοι, ο Μεγάλος Αρχηγός δεν εμφανίστηκε ενώ είχε προσκληθεί και ο εκπρόσωπος του πανεπιστημίου δεν ήξερε πώς να αιτιολογήσει την απουσία του.

Και ενώ ο βρετανικός Τύπος αναφέρθηκε με εκτεταμένα δημοσιεύματα στην απουσία του Μεγάλου Αρχηγού από τις εκδηλώσεις προς τιμή του μελλοντικού βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου, ο ίδιος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει: «Με την φτώχεια να βαθαίνει στις κοινότητές μας, αυτόχθονες γυναίκες και κορίτσια να χάνονται και να δολοφονούνται και με την συνεχιζόμενη έλλειψη πολιτικών προστασίας για τα παιδιά μας από την κυβέρνηση, δεν θα μπορούσα με καθαρή συνείδηση να συμμετέχω σε αυτές τις εκδηλώσεις».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης