«Σταυροφορία» εναντίον των τζιχαντιστών προαναγγέλλει ο Βαλς

«Σταυροφορία» εναντίον των τζιχαντιστών προαναγγέλλει ο Βαλς

«Πρέπει να συνθλίψουμε αυτόν τον εχθρό στο εξωτερικό» είπε ο Γάλλος πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι το Παρίσι σχεδιάζει να απαγορεύσει την χρηματοδότηση των τεμενών από το εξωτερικό

«Σταυροφορία» εναντίον των τζιχαντιστών προαναγγέλλει ο Βαλς
Επανεξέταση των σχέσεων με το Ισλάμ, αναστολή της ξένης χρηματοδότησης για την κατασκευή τεμένων σε γαλλικό έδαφος και συντριβή του "εχθρού" στο εξωτερικό είναι το τρίπτυχο της πολιτικής που έθεσε ο Γάλλος πρωθυπουργός μετά τα διαδοχικά χτυπήματα των τζιχανιστών.

Μιλώντας στη "Le Monde" προσδιόρισε το πλαίσιο της νέας... Σταυροφορίας:

 
"Αυτός ο πόλεμος θα είναι μακρύς και θα ζήσουμε κι άλλες  επιθέσεις. Αλλά εμείς θα κερδίσουμε. Επειδή η Γαλλία έχει μια στρατηγική για να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο", επεσήμανε ο Γάλλος πρωθυπουργός και πρόσθεσε : "«Πρέπει, πρώτα, όμως να συνθλίψουμε αυτόν τον εχθρό στο εξωτερικό".

Κλείσιμο
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα , ο Βαλς ξεκαθάρισε πως η "η κυβέρνηση των Παρισίων δεν θα είναι αυτή που θα δημιουργήσει ένα γαλλικό Γκουαντάναμο". Ο Βαλς απάντησε και στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας και νυν ηγέτη της γαλλικής Δεξιάς, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας την για αδράνεια.

"Ο Νικολά Σαρκοζί έχει χάσει την υπομονή του", τόνισε ο Βαλς και πρόσθεσε: "Δεν τίθεται θέμα να περιορίσουμε απλά τους υπόπτους  σε στρατόπεδα. Ό,τι ενισχύει την αποτελεσματικότητά μας αξίζει να διατηρηθεί, αλλά υπάρχει μία απαραβίαστη γραμμή: το κράτος δικαίου. Ως εκ τούτου, ο περιορισμός των ατόμων σε κέντρα με βάση την υποψία και μόνο είναι ηθικά και νομικά απαράδεκτη".

Για τον Γάλλο πρωθυπουργό, "η καταπολέμηση της ριζοσπαστικοποίησης θα είναι το έργο μιας γενιάς" και πρέπει να  υπάρξουν προγράμματα "πρόληψης και προγράμματα "αντι-ριζοσπαστικοποίησης".

Ο Βαλς πιστεύει επίσης ότι "απαιτείται μια επανεξέταση της σχέσης της Γαλλίας με το Ισλάμ επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση  εξετάζει την απαγόρευση της χρηματοδότησης των τεμενών από το εξωτερικό για ένα χρονικό διάστημα που θα καθοριστεί."
  

"Το βραχιολάκι ήταν αποτυχία"

Η απόφαση της γαλλικής δικαιοσύνης να απελευθερώσει τον έναν από τους δύο δράστες της σφαγής στη Νορμανδία και να τον θέσει σε κατ' οίκον περιορισμό φορώντας του ηλεκτρονικό βραχιολάκι, «είναι μια αποτυχία, πρέπει να το παραδεχτούμε» προσέθεσε. "Αυτό πρέπει να ωθήσει τους εισαγγελείς να έχουν μια διαφορετική προσέγγιση, ανά περίπτωση, λαμβάνοντας υπόψη τις πολύ προωθημένες μεθόδους απόκρυψης των τζιχαντιστών", υποστήριξε ο Βαλς. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης