Τουρκία: «Εξαφανίστηκαν» και 14 πλοία του πολεμικού ναυτικού;

Τουρκία: «Εξαφανίστηκαν» και 14 πλοία του πολεμικού ναυτικού;

Την πληροφορία μεταδίδουν οι βρετανικοί «Times» - Λένε ότι είναι άφαντος και ο αρχηγός του τουρκικού στόλου - Το καθεστώς Ερντογάν υποψιάζεται ότι οι κυβερνήτες των 14 πολεμικών πλοίων μπορεί να είναι πραξικοπηματίες

Τουρκία: «Εξαφανίστηκαν» και 14 πλοία του πολεμικού ναυτικού;
Ενα θρίλερ με απρόβλεπτες διαστάσεις βρίσκεται σε εξέλιξη στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της Παρασκευής για την ανατροπή του Ερντογάν. Σύμφωνα με τους βρετανικούς «Times», 14 πολεμικά πλοία του τουρκικού ναυτικού παραμένουν «εξαφανισμένα» εν πλω και δεν έχουν καταμετρηθεί ενώ στην τουρκική ηγεσία ενισχύονται οι ανησυχίες ότι οι κυβερνήτες τους μπορεί να εμπλέκονταν στο πραξικόπημα.

Με απλά λόγια, εφ' όσον βεβαίως επαληθευτούν οι πληροφορίες για τα χαμένα πολεμικά πλοία, δεν είναι μόνο
τα 42 στρατιωτικά ελικόπτερα που εξαφανίστηκαν από την Τουρκία κατά τη διάρκεια της απόπειρας αλλά το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο...

Κλείσιμο
Οι τουρκικές αρχές, γράφουν οι «Times» φοβούνται ότι οι διοικητές των πλοίων αυτών -τα οποία από τη περασμένη Παρασκευή  δεν έχουν επιστρέψει στις βάσεις τους- είναι πραξικοπηματίες. 

Ουδείς μπορεί να γνωρίζει αν οι κυβερνήτες των τουρκικών πολεμικών πλοίων θέλουν να αυτομολήσουν σε άλλες χώρες για να γλυτώσουν την σύλληψη, την διαπόμπευση, ίσως και την θανατική ποινή με την οποία απειλούνται από την κατακραυγή της κοινής γνώμης που ζητά να εκτελεστούν οι πραξικοπηματίες.

«Άφαντος» είναι από την Παρασκευή, όπως γράφουν οι «Times» και ο αρχηγός του τουρκικού στόλου ναύαρχος Βεισέλ Κόσελε, ο οποίος δεν μπορεί να εντοπιστεί και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό αν συμμετείχε με κάποιον τρόπο στο πραξικόπημα ή αν κρατείται όμηρος από τους πραξικοπηματίες. Σχετικά με την τύχη του αρχηγού του τουρκικού στόλου η εικόνα είναι ασαφής, αφού το πρωί του Σαββάτου αρχικώς μεταδόθηκε ότι είναι όμηρος των πραξικοπηματιών πάνω στη φρεγάτα Γιαβούζ που βρισκόταν εν όρμω στο ναύσταθμο του Γκιολτσούκ, πληροφορία που στη συνέχεια διαψεύστηκε.

Δεν είναι γνωστό αν είναι απ τους πρωτεργάτες του πραξικοπήματος ή κρατείται όμηρος από τους στασιαστές ου διαφεύγουν με τα πλοία, γράφουν οι «Times».



Η εξαφάνιση των πλοίων και των ελικοπτέρων προκαλεί ανησυχία και κάνει ορισμένους να θεωρούν ότι ίσως ετοιμάζεται άλλη μια απόπειρα κατάληψης της εξουσίας στην χώρα.

Αξιωματικοί του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού πάντως θεωρούν απίθανο να έχουν εξαφανιστεί 14 πολεμικά πλοία του τουρκικού ναυτικού. «Στο Αιγαίο πάντως δεν κυκλοφορεί τίποτα. Πού να πήγανε τα πλοία;» μας είπε πηγή του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και σημείωσε ότι σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες οι ναυτικές μονάδες των Τούρκων είναι ελλιμενισμένες στους ναυστάθμους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης