Τουρκία: Κατηγορίες σε βάρος 13 συλληφθέντων για το μακελειό στο αεροδρόμιο Ατατούρκ

Τουρκία: Κατηγορίες σε βάρος 13 συλληφθέντων για το μακελειό στο αεροδρόμιο Ατατούρκ

Η έρευνα για τον εντοπισμό των εμπλεκομένων στο μακελειό της περασμένης Τρίτης στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης συνεχίζονται

Τουρκία: Κατηγορίες σε βάρος 13 συλληφθέντων για το μακελειό στο αεροδρόμιο Ατατούρκ
Κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση απαγγέλθηκαν κατά 13 υπόπτων, 10 εκ των οποίων είναι Τούρκοι, στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της έρευνας για την τριπλή επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της πόλης με 45 νεκρούς την Τρίτη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

«Οι ύποπτοι κατηγορούνται επίσης για επίθεση κατά της ενότητας του κράτους και του λαού και ανθρωποκτονία εκ προθέσεως», διευκρινίζει το πρακτορείο χωρίς να δίνει στοιχεία για την εθνικότητα των ξένων υπόπτων.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η αστυνομία συνέλαβε 29 άτομα , «ανάμεσά τους και αλλοδαπούς», δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός της Τουρκίας
Μπιναλί Γιλντιρίμ
Κλείσιμο
. «Ολα θα αποκαλυφθούν εν καιρώ, διεξάγουμε τεράστια έρευνα», πρόσθεσε.

Κανείς δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση, όμως, από την πρώτη στιγμή, οι τουρκικές αρχές παρέπεμψαν στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι τουρκικές αρχές έχουν ανακοινώσει ότι οι καμικάζι ήταν ένας Ρώσος, ένας Ουζμπέκος και ένας Κιργίζιος. Οι πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της κεντρικής Ασίας τροφοδοτούν συστηματικά τις τάξεις των τζιχαντιστών στη Συρία και το Ιράκ.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, εγκέφαλος της επίθεσης στο αεροδρόμιο ήταν ένας Τσετσένος, ο Αχμεντ Τσατάγεφ, ο οποίος θεωρείται αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι 80μελής ομάδα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας περιπολεί από σήμερα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και τους τερματικούς του σταθμούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης