Τζορτζ Οσμπορν: Δεν θα ενεργοποιηθεί ακόμα το άρθρο 50

Τζορτζ Οσμπορν: Δεν θα ενεργοποιηθεί ακόμα το άρθρο 50

«Η Βρετανία δεν θα ξεκινήσει τις διαδικασίες εξόδου από την ΕΕ μέχρι να αναλάβει καθήκοντα ο νέος πρωθυπουργός», ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομίας 

Τζορτζ Οσμπορν: Δεν θα ενεργοποιηθεί ακόμα το άρθρο 50
«Η Βρετανία δεν θα ξεκινήσει τις διαδικασίες εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ενωση πριν αναλάβει καθήκοντα ο νέος πρωθυπουργός» είπε ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οζμπορν ξεκαθαρίζοντας ότι το άρθρο 50 θα ενεργοποιηθεί μόλις καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις και όταν η Βρετανία θα έχει ξεκάθαρη εικόνα. Ο Οζμπορν τόνισε επίσης ότι η αγγλική οικονομία είναι ισχυρή, αν και η απόφαση αρκετών εταρειών να μην κάνουν προσλήψεις θα πλήξει τις επενδύσεις.

«Τα τελευταία έξι χρόνια δουλέψαμε σκληρά και συστηματικά για την ανάκαμψη της οικονομίας μας», είπε ο Οσμπορν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Οπως είπε, χάρη σε σκληρές προσπάθειες, το έλλειμμα του προϋπολογισμού μειώθηκε από το 11% στο 3% φέτος.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το μέλλον και τις προκλήσεις. Δεν ήταν το αποτέλεσμα που θέλαμε Τώρα που μίλησε ο λαός πρέπει να δεχτούμε και να σεβαστούμε το αποτέλεσμα. Προσωπικά, το δέχομαι απολύτως και θα κάνουμε το παν για να λειτουργήσει». Όπως είπε, η οικονομία θα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και αναφλερθηκε στις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Σε αυτές συμπεριέλαβε τη μεταβλητότητα που όπως φάινεται θα συνεχιστεί στις χρηματαγορές. ΤΟ ΥΠΟΙΚ και η Τράπεζα της Αγγλίας και η Εποπτέυουσα Αρχή της Αγοράς έχουν καταρτίσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Εχουμε εργαστεί τις τελευταίες βδομάδες για να ανετπεξέλθουμε, στο όποιο αποτέλεσμα και υπενθύμισε ότι ήδη ο διοικητής της Τράπεζα της Αγγλίας έχει εξαγγείλει την παροχή ρευστότητας ύψους 250 δισ. στερλινών.
Κλείσιμο

Σε αντίθεση με 8 χρόνια πριν, το χρηματοικονομικό μας σύστημα είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις προκλήσεις, είπε, ενώ αναφερόμενος στην απόφαση του Ντέιβιντ Κάμερον να παραιτηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο, είπε: Ο πρωθυπουργός μας έδωσε χρόνο να μελετήσουμε ποιες θα είναι οι νέες σχέσεις μας με τους γείτονές μας από εδώ και στο εξής. Όσο για το δικό του πολιτικό μέλλον είπε ότι είναι ένα θέμα που θα αποφασίσει αργότερα.

Παράλληλα, ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ διευκρίνισε ότι, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή για υπηρεσίες, εργαζομένους, μετακίνηση. Τα μεγάλα ζητήματα για τη Βρετανία από εδώ και στο εξής θα είναι η διατήρηση της σταθερότητας και η ασφάλεια, κατέληξε, προσθέτοντας με νόημα: Δεν θέλω να γυρίσουμε την πλάτη στην ΕΕ.

πηγή: newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης