Μακελειό στο Ορλάντο: Πάνω από τα μισά θύματα ήταν από το Πουέρτο Ρίκο

Μακελειό στο Ορλάντο: Πάνω από τα μισά θύματα ήταν από το Πουέρτο Ρίκο

«Από τις πληροφορίες που έχουμε λάβει μέχρι στιγμής, το 90% των θυμάτων είναι Λατίνοι και περισσότεροι από τα μισά νεκρά θύματα είχαν καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της νησιωτικής χώρας

Μακελειό στο Ορλάντο: Πάνω από τα μισά θύματα ήταν από το Πουέρτο Ρίκο
Σοκ ανάλογο με εκείνο των ΗΠΑ έχει υποστεί το Πουέρτο Ρίκο, καθώς, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ρονάλντο Παντούα, πάνω από τα μισά θύματα στο μακελειό του Ορλάντο κατάγονταν από το νησί του Ειρηνικού.

«Από τις πληροφορίες που έχουμε λάβει μέχρι στιγμής, το 90% των θυμάτων είναι Λατίνοι και περισσότεροι από τα μισά νεκρά θύματα είχαν καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο», δήλωσε ο Παντούα σε σύντομη τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε. «Περιμένουμε μια επίσημη λίστα των θυμάτων σήμερα το απόγευμα», πρόσθεσε.

Κλείσιμο
Επίσης, τρεις άνθρωποι με καταγωγή από το Μεξικό βρίσκονται ανάμεσα στους νεκρούς της ένοπλης επίθεσης, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο.
Σε ξεχωριστή ανακοίνωση του το μεξικανικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε πως τα τρία θύματα ήταν Μεξικανοί υπήκοοι, ενώ σημειώνεται πως η μεξικανική κυβέρνηση προσπαθεί να επιβεβαιώσει σε συνεργασία με τις αμερικανικές αρχές αν υπάρχει και ένας τέταρτος Μεξικανός υπήκοος ανάμεσα στα θύματα.

«Πρόκειται για μια πράξη πραγματικά γεμάτη φόβο, τρόμο και μίσος», δήλωσε ο Νιέτο. «Εξ ονόματος του Μεξικού και της κοινωνίας μας, θέλω να εκφράσω την ισχυρή μας αλληλεγγύη στις οικογένειες των θυμάτων», τόνισε ο Μεξικανός πρόεδρος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης