Σε «μπελάδες» η δήμαρχος Βαρκελώνης για την χλιδάτη διαμονή του ζεύγους Βαρουφάκη

Σε «μπελάδες» η δήμαρχος Βαρκελώνης για την χλιδάτη διαμονή του ζεύγους Βαρουφάκη

Η δήμαρχος της πόλης, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα όταν έγινε γνωστό ότι το ζεύγος Βαρουφάκη φιλοξενήθηκε σε δύο διαφορετικά μπουτίκ ξενοδοχεία πέντε αστέρων

Σε «μπελάδες» η δήμαρχος Βαρκελώνης για την χλιδάτη διαμονή του ζεύγους Βαρουφάκη
Η αριστερή δήμαρχος της Βαρκελώνης, πρώην ακτιβίστρια δικηγόρος με αγώνα κατά των εξώσεων, έκανε άνω - κάτω την Ισπανία όταν αποκαλύφθηκε η γενναιόδωρη φιλοξενία της για το ζεύγος Βαρουφάκη στην πόλη. Για την τριήμερη πολυτελή διαμονή του Γιάνη Βαρουφάκη και της συζύγου του, τον περασμένο Οκτώβριο στην Βαρκελώνη, οι φορολογούμενοι έβαλαν γερά το χέρι στην τσέπη καταβάλλοντας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 1.211 ευρώ.

Η Άντα Κολάου, δήμαρχος της Βαρκελώνης, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα όταν έγινε γνωστό ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης επέλεξε με την σύζυγό του να μείνουν σε  δύο διαφορετικά μπουτίκ ξενοδοχεία πέντε αστέρων, όταν επισκέφθηκαν την Βαρκελώνη για να μιλήσει σε συνέδριο που διοργάνωσε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης. 

«Ο Γιάνης Βαρουφάκης και η Δανάη Στράτου πέρασαν δύο νύχτες στο πολυτελές "Hotel Mercer", πριν μεταφερθούν στο "Hotel Neri". Το ζευγάρι άλλαξε ξενοδοχείο γιατί, όπως εξήγησε το δημοτικό συμβούλιο της Βαρκελώνης, «δεν ήταν δυνατόν να κλείσουν τρεις συνεχόμενες νύχτες σε αυτό το ξενοδοχείο που προτιμούσε ο τότε υπουργός Οικονομικών. Σε συνδυασμό με τα εισιτήρια και την αμοιβή για την ομιλία του, η συμμετοχή του στο συνέδριο έφτασε συνολικά τις 3.230 λίρες», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «The Telegraph».
   
Κλείσιμο
Εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου της Βαρκελώνης έσπευσε επίσης να διευκρινίσει στην εφημερίδα «The Telegraph» πως, ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν ακόμη υπουργός Οικονομικών όταν συμφώνησε να παραστεί στο συνέδριο. «Λόγω της  υψηλής προσοχής των ΜΜΕ στο πρόσωπό του, αναζήτησε μικρά και κεντρικά ξενοδοχεία στα οποία θα υπήρχε διακριτικότητα» τόνισε. 

Το Λαϊκό Κόμμα  όπως και το Ciudadanos, αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο της Βαρκελώνης , καταγγέλλουν ότι, τα συνολικά έξοδα της εκδήλωσης ξεπέρασαν τις 20.000 ευρώ, κατηγορώντας την ομάδα διαφάνειας της Κολάου ότι απέκρυψε τον λογαριασμό και κατηγόρησαν επίσης τη δήμαρχο Βαρκελώνης ότι απέκρυψε το κόστος του συνεδρίου.

Η δήμαρχος της Βαρκελώνης, σε μία ακόμη προσπάθεια να επιρρίψει αλλού την ευθύνη, διευκρίνισε ότι, ο Γ. Βαρουφάκης "έκλεισε" τη συμμετοχή του στο συνέδριο ενώ δήμαρχος ήταν ακόμη ο προκάτοχός της, Ξαβιέ Τριάς και κατηγόρησε το Ciudadanos και το Λαικό Κόμμα, ότι κάνουν εκστρατεία ενόψει των εκλογών της 26ης Ιουνίου. "Είναι απελπισμένοι να ξεθάψουν κάτι", ανέφερε χαρακτηριστικά. Τόνισε επίσης ότι, όλες οι δημόσιες συμβάσεις αναρτώνται στην ιστοσελίδα του δημοτικού συμβουλίου, αλλά όχι οι ατομικές δαπάνες.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης