Αυτό είναι το «πραγματικό» πρόσωπο του Ιησού;

Αυτό είναι το «πραγματικό» πρόσωπο του Ιησού;

Το πορτραίτο απέχει πολύ από τον λευκό άνδρα με τα ανοιχτόχρωμα μαλλιά που βλέπουμε συνήθως σε εικονογραφήσεις ιερών βιβλίων ή σε τηλεοπτικές σειρές

Αυτό είναι το «πραγματικό» πρόσωπο του Ιησού;
Ένας συνταξιούχος εικονογράφος ιατρικών εγχειριδίων κατάφερε να «αναπλάσει» το πρόσωπο του Ιησού χρησιμοποιώντας πρωτοποριακές μεθόδους της επιστήμης της ιατροδικαστικής, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Daily Mail.

Το πορτραίτο που δημιούργησε απέχει πολύ από την εικόνα του λευκού άνδρα με τα ανοιχτόχρωμα μαλλιά που βλέπουμε συνήθως σε ιερά βιβλία ή σε τηλεοπτικές σειρές για τη ζωή του Ιησού.

Ο άνδρας που σχεδίασε ο Δρ. Richard Neave, με τη βοήθεια σύγχρονων μεθόδων που χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση εγκληματιών, φέρει τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός Ιουδαίου που ζούσε στην περιοχή της Γαλιλαίας, στο βόρειο Ισραήλ, την ίδια εποχή με τον Ιησού. Έχει πλατύ πρόσωπο, σκούρα μάτια, πυκνό μούσι και κοντά σγουρά μαλλιά, ενώ και το δέρμα του είναι αρκετά σκούρο.

Κλείσιμο
Αν και ο Δρ. Neave υπογράμμισε ότι το πορτραίτο που δημιούργησε δεν απεικονίζει τον Ιησού, αλλά έναν τυπικό άνδρα που έζησε στη συγκεκριμένη περιοχή, την ίδια εποχή με εκείνον, πολλοί πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο πορτραίτο βρίσκεται πολύ πιο κοντά στην αλήθεια από τις μέχρι σήμερα απεικονίσεις του Θεανθρώπου.

Ο πρώην καθηγητής του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ χρησιμοποίησε μια τεχνική που ονομάζεται εγκληματολογική ανθρωπολογία αλλά και πληροφορίες που άντλησε από τη Βίβλο για να δημιουργήσει ένα πορτραίτο που θα ήταν όσο το δυνατόν πιο κοντά στο πραγματικό πρόσωπο του Ιησού, αναφέρει ο ιστότοπος Popular Mechanics.

Η τεχνική του Δρ. Neave και της ομάδας του περιλάμβανε τη χρήση πολιτισμικών και αρχαιολογικών δεδομένων αλλά και την επιστημονική εξέταση δειγμάτων από κρανία ανδρών που άνηκαν  στη Σημιτική φυλή.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης