Ιταλία: Καθαρίστρια πέταξε έργο τέχνης νομίζοντας ότι είναι σκουπίδια

Ιταλία: Καθαρίστρια πέταξε έργο τέχνης νομίζοντας ότι είναι σκουπίδια

Δείτε φωτογραφία - Η διεύθυνση του μουσείου θα ανοίξει τους σάκους απορριμμάτων και θα επανατοποθετήσει την εγκατάσταση

Ιταλία: Καθαρίστρια πέταξε έργο τέχνης νομίζοντας ότι είναι σκουπίδια
Άδεια μπουκάλια σαμπάνιας και κρασιού, κομφετί και σερπαντίνες στο δάπεδο… Αυτή την εικόνα αντίκρισαν καθαρίστριες σε μουσείο της πόλης Μπολτζάνο στην Ιταλία, με αποτέλεσμα να επιστρατεύσουν κουβάδες, σφουγγαρίστρες και σκούπες για να τακτοποιήσουν το… χάος.

Βέβαια, αυτό που δεν γνώριζαν οι κυρίες της καθαριότητας ήταν ότι τα μπουκάλια δεν ήταν απομεινάρια ενός ξέφρενου πάρτι, αλλά… έργο μοντέρνας τέχνης.

Το έργο των καλλιτεχνών Goldschmied & Chiari με τίτλο «Πού θα πάμε να χορέψουμε απόψε;» που είχε εκτεθεί στο «Museion di Bolzano» είχε άδοξη τύχη καθώς κατέληξε στον κάδο της ανακύκλωσης.

Κλείσιμο
Η διευθύντρια του μουσείου, Λετίτζια Ραγκάλια, σε δηλώσεις της επιχείρησε να δικαιολογήσει τις υπεύθυνες για την καθαριότητα λέγοντας: «Την Παρασκευή το βράδυ είχαμε μία εκδήλωση και είχαμε πει στο προσωπικό να καθαρίσει το φουαγιέ και να αφήσουν το υπόλοιπο. Προφανώς νόμιζαν πως εκείνο ήταν το φουαγιέ. Η καταστροφή σημειώθηκε, αλλά ευτυχώς θα μπορέσουμε να το διορθώσουμε καθώς το έργο δεν πετάχτηκε στα σκουπίδια. Θα ανοίξουμε τους σάκους απορριμμάτων -οι κυρίες χώρισαν το γυαλί, από το χαρτί- και θα επανατοποθετήσουμε το έργο όπου ήταν με τη βοήθεια των φωτογραφιών».

Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργείο καθαρισμού συγχύζει το έργο τέχνης με σκουπίδια, καθώς η μπανιέρα του Γιόζεφ Μπόις καθαρίστηκε με μανία, ενώ η πόρτα του Μαρσέλ Ντυσάν βάφτηκε από την αρχή κατά την έκθεσή της στην Biennale της Βενετίας.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης