Ιταλία: Συνέλαβαν δύο δουλέμπορους για το ναυάγιο με τους 900 νεκρούς

Ιταλία: Συνέλαβαν δύο δουλέμπορους για το ναυάγιο με τους 900 νεκρούς

Πρόκειται για τον καπετάνιο και τον δεύτερο του μοιραίου πλοίου, ανέφεραν στελέχη της εισαγγελίας την Κατάνια

Ιταλία: Συνέλαβαν δύο δουλέμπορους για το ναυάγιο με τους 900 νεκρούς
Χειροπέδες σε δύο επιζώντες του τραγικού ναυαγίου της Κυριακής, ύποπτους ως διακινητές, πέρασαν οι ιταλικές αρχές. Πληροφορίες αναφέρουν πως είναι ο καπετάνιος.

Τη σύλληψη των δύο ανδρών γνωστοποίησε ο υπουργός Υποδομών Γκρατσιάνο Ντελρίο, μετά την άφιξη των διασωθέντων στο λιμάνι Κατάνια της Σικελίας. 

«Ο εισαγγελέας Σάλβι διέταξε απόψε τις συλλήψεις δύο προσώπων που ενέχονται, αυτό δείχνει ότι η ιταλική δικαιοσύνη λειτουργεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντελίριο. 

Κλείσιμο
Την εντολή για τη σύλληψή τους έδωσε ο επικεφαλής της εισαγγελίας στην Κατάνια, Τζοβάνι Σάλβι, ο οποίος διεξάγει έρευνα για ανθρωποκτονία μετά το ναυάγιο. Στελέχη της εισαγγελίας, ανέφεραν πως πρόκειται για τον καπετάνιο και τον δεύτερο του μοιραίου πλοίου.

Η ιταλική αστυνομία πήρε καταθέσεις από 27 επιζώντες του ναυαγίου μετά την άφιξή της στο έδαφος της χώρας με σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Εκτιμάται πως στο προχθεσινό ναυάγιο βρήκαν τραγικό θάνατο έως 900 άνθρωποι, ανάμεσά τους 50 παιδιά και 200 γυναίκες, που ήταν κλειδωμένοι στα αμπάρια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης