Αυτοί είναι οι ληστές του θησαυροφυλακίου με τα διαμάντια στο Λονδίνο

Αυτοί είναι οι ληστές του θησαυροφυλακίου με τα διαμάντια στο Λονδίνο

Εικόνες από κάμερες ασφαλείας των γύρω κτηρίων δείχνουν τα έξι άτομα που διέπραξαν τη «ληστεία του αιώνα» στην Αγγλία

Αυτοί είναι οι ληστές του θησαυροφυλακίου με τα διαμάντια στο Λονδίνο
Τις πρώτες εικόνες της συμμορίας που διέπραξε τη «ληστεία του αιώνα» στο θησαυροφυλάκιο στο Χάτον Γκάρντεν του Λονδίνου, αποκαλύπτει η εφημερίδα Mirror.

Αποδεικνύουν καταρχήν πως η συμμορία έδρασε ανενόχλητη για σχεδόν τρεις ημέρες, από την Μεγάλη Παρασκευή έως το Πάσχα των Καθολικών, την περασμένη εβδομάδα. 

Τα τουλάχιστον έξι μέλη που την αποτελούν φαίνονται σε κάμερες ασφαλείας του κτηρίου, κάθε φορά να φορούν μάσκες, καπέλα, ή και κουκούλες και πάντως να αποφεύγουν την απευθείας έκθεση προς το φακό, γεγονός που καταδεικνύει πως η ληστεία ήταν εξαιρετικά προετοιμασμένοι, από «επαγγελματίες» κλέφτες. 

Κλείσιμο
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, κατά τη διάρκεια του Πάσχα των Καθολικών κατόρθωσαν να διαρρήξουν τουλάχιστον 70 θυρίδες ασφαλείας στο θησαυροφυλάκιο του Χάτον Γκάρντεν, στις περισσότερες από τις οποίες οι κοσμηματοπώλες της περιοχής φυλούσσαν κυρίως διαμάντια, αλλά και το εμπόρευμά τους. Η λεία της ληστείας υπολογίζεται σχεδόν στα 82 εκατ. ευρώ. 

Η αστυνομία, που πιστεύει πως η συμμορία το έχει ήδη σκάσει από την Αγγλία, έχει δώσει «παρατσούκλια» στους ληστές κι έτσι τώρα αναζητά τον κύριο Τζίντζερ, τον κύριο Μοντάνα, τον Τζέντλεμαν, τον Ψηλό και τον Γέρο. 

Πηγή της αστυνομίας δήλωσε χαρακτηριστικά στη Mirror: «Αυτή είναι δουλειά επαγγελματιών, είναι προφανές καθώς είναι σχεδιασμένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Μπορεί αυτό το οπτικό υλικό που "ξέχασαν" να είναι το λάθος που θα τους στοιχίσει».

Ενα μέλος της συμμορίας καταγράφεται για πρώτη φορά το βράδυ της Πέμπτης, μετά τις 9, λίγα μόλις λεπτά αφότου και ο τελευταίος υπάλληλος έχει κλειδώσει το χώρο για το Πάσχα. Είναι ο κύριος Τζίντζερ που κατόπιν φαίνεται να κατεβαίνει προς το θησαυροφυλάκιο, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί ο Τζέντλεμαν. Κατόπιν φαίνονται τα υπόλοιπα μέλη, ενώ η συμμορία φαίνεται να βγαίνει από το χώρο τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής. 

Κάποια από τα μέλη της συμμορίας εμφανίζονται ξανά το βράδυ, γύρω στις 7 και ξαναμπαίνουν μέσα κρατώντας εργαλεία. Το Σάββατο φτάνει ένας ακόμα, ο κύριος Τζίντζερ και οι κάμερες δεν καταγράφουν τίποτα άλλο ως το πρωί της Κυριακής. Η ώρα είναι 5:46 τα ξημερώματα όταν εμφανίζεται ο πρώτος από τους ληστές να βγαίνει από το θησαυροφυλάκιο. Κατόπιν εμφανίζονται ακόμα δύο, που προσπαθούν να σύρουν έξω ένα μεγάλο κάδο. Στο σημείο αυτό είναι και η μοναδική «χρήσιμη» για τους αστυνομικούς απεικόνιση του προσώπου του Γέρου, καθώς γυρνά στο πλάι και η κάμερα αποτυπώνει το προφίλ του. 

Μέχρι τις 6:45 όλα έχουν τελειώσει, καθώς οι ληστές επιβιβάζονται σε ένα άσπρο βανάκι κι εξαφανίζονται.























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης