Ο πρώην τραπεζίτης της Morgan Stanley που ανεβάζει στο θέατρο τη συνάντηση Παπανδρέου με Σαρκοζί - Μέρκελ στις Κάννες

Ο πρώην τραπεζίτης της Morgan Stanley που ανεβάζει στο θέατρο τη συνάντηση Παπανδρέου με Σαρκοζί - Μέρκελ στις Κάννες

Ο Μπερνάρ Μουράντ αυτή την εποχή βάζει τις τελευταίες πινελιές σ' ένα θεατρικό έργο που θα συζητηθεί εκτενώς στην Ελλάδα


Ο πρώην τραπεζίτης της Morgan Stanley που ανεβάζει στο θέατρο τη συνάντηση Παπανδρέου με Σαρκοζί - Μέρκελ στις Κάννες
Στο αίμα του κυλάει λιβανέζικο αίμα. Ακολούθησε την οικογενειακή παράδοση να σπουδάσει ιατρική, όμως, τον κέρδισαν οι δύο μεγάλες του αγάπες, ο τραπεζικός κλάδος και η συγγραφή μυθιστορημάτων. 

Ο Μπερνάρ Μουράντ, ήταν επί χρόνια τραπεζίτης στην «Morgan Stanley», όμως, ως ανήσυχο πνεύμα, ήταν πάντα ανοικτός στις προκλήσεις. Οταν του έγινε η πρόταση να αναλάβει επικεφαλής του εκδοτικού κολοσσού «Mag & News Co» που έχει υπό την ομπρέλα του την αριστερή εφημερίδα «Liberation» και το περιοδικό «L'Express» , αμέσως δέχτηκε. 

Αυτή την εποχή βάζει τις τελευταίες πινελιές σ' ένα θεατρικό έργο που θα συζητηθεί εκτενώς στην Ελλάδα: το θεατρικό πραγματεύεται τις δραματικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν στις Κάννες κατά τη συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τους Νικολά Σαρκοζί και την Άνγκελα Μέρκελ, τον τότε Έλληνα πρωθυπουργό να επιμένει για δημοψήφισμα και τους Ευρωπαίους ηγέτες να του δείχνουν την... πόρτα. 

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Liberation», o 40χρονος Λιβανέζος θα ελέγχει την στρατηγική του εκδοτικού ομίλου «Mag & News Co», τις μελλοντικές εξαγορές, τις σχέσεις με τα διεθνή μέσα ενώ, τον ελεύθερο χρόνο του, υλοποιεί μία εφαρμογή για κινητά, την «My SOS», με κοινωνικό χαρακτήρα.

Κλείσιμο
Ο Μπερνάρ Μουράντ γεννήθηκε στη Βηρυτό το 1975 από πατέρα Λιβανέζο Χριστιανό και μητέρα Εβραία μαροκινής καταγωγής. Σε ηλικία 2 ετών, η οικογένειά του βρήκε καταφύγιο στο Παρίσι για να γλιτώσει από τον εμφύλιο. 

Σπούδασε ιατρική, στη συνέχεια έκανε πρακτική στην τράπεζα «Morgan Stanley» όπου κι έκανε καριέρα. Για την «Le Monde», o άνθρωπος που τον εμπιστεύτηκε για την θέση του επικεφαλής στο εκδοτικό όμιλο ήταν ο Γαλλο-ισραηλινός μεγαλοεπιχειρηματίας στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, Πατρίκ Ντραΐ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης