Κιμ Γιονγκ-ουν: Είμαστε έτοιμοι για πόλεμο, ακόμη και με πυρηνικά

Κιμ Γιονγκ-ουν: Είμαστε έτοιμοι για πόλεμο, ακόμη και με πυρηνικά

Ο Κιμ Γιονγκ-ουν έκανε αυτή τη δήλωση κατά τη διάρκεια μιας ναυτικής και αεροπορικής άσκησης

Κιμ Γιονγκ-ουν: Είμαστε έτοιμοι για πόλεμο, ακόμη και με πυρηνικά
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν διαμήνυσε ότι η Πιονγκγιάνγκ δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι στα «λυσσασμένα σκυλιά», αναφερόμενος προφανώς στη δήλωση που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα περί της πιθανής κατάρρευσης του καθεστώτος του, μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο KCNA.

Ο Κιμ Γιονγκ-ουν έκανε αυτή τη δήλωση κατά τη διάρκεια μιας ναυτικής και αεροπορικής άσκησης, σημείωσε το πρακτορείο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει την ακριβή ημερομηνία.

«Δήλωσε επισήμως ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι στα λυσσασμένα σκυλιά που γαυγίζουν ανοιχτά ότι θα οδηγήσουν (το καθεστώς) σε κατάρρευση, εισάγοντας "αλλαγές" στο σοσιαλιστικό σύστημα, το οποίο ο λαός μας θεωρεί πιο ακριβό και από την ίδια του τη ζωή», πρόσθεσε ο KCNA.

Κλείσιμο
Ο βορειοκορεάτης ηγέτης πρόσθεσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη «για κάθε πόλεμο, έναν πόλεμο με συμβατικές δυνάμεις ή έναν πυρηνικό πόλεμο.

Στις 22 Ιανουαρίου, σε μια συνέντευξή του ο αμερικανός πρόεδρος είχε αναφερθεί στην πιθανότητα κατάρρευσης του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ. Η Βόρεια Κορέα είναι «η πιο απομονωμένη χώρα του κόσμου, στην οποία έχουν επιβληθεί οι περισσότερες κυρώσεις» αλλά τελικά το ίντερνετ «θα διεισδύσει στη χώρα αυτή, θα δούμε αυτού του είδους το καθεστώς να καταρρέει», υποστήριξε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης