Είναι αυτός ο πεζοναύτης που έριξε τη χαριστική βολή στον Μπιν Λάντεν;

Είναι αυτός ο πεζοναύτης που έριξε τη χαριστική βολή στον Μπιν Λάντεν;

Ο 38χρονος Ρομπ Ο'Νιλ αναμένεται να αποκαλύψει λεπτομέρειες της επιχείρησης σε συνέντευξη στο Fox -  Έχει λάβει μέρος και σε άλλες δύο επιχειρήσεις που στη συνέχεια έγιναν ταινία - Τι τον οδήγησε να μιλήσει δημόσια

Είναι αυτός ο πεζοναύτης που έριξε τη χαριστική βολή στον Μπιν Λάντεν;
Η επιχείρηση που οδήγησε στη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι μια από τις ιστορίες που μέχρι σήμερα δεν έχουν πρωταγωνιστή με την έννοια ότι κανείς δεν γνωρίζει ποια ήταν τα πρόσωπα που στις 2 Μαΐου του 2011 πραγματοποίησαν έφοδο σε σπίτι στην πόλη Αμποταμπάντ και τελικά σκότωσαν τον αρχηγό της Αλ Κάιντα.

Η Daily Mail, όμως, καθώς και η ιστοσελίδα SOFREP που ειδικεύεται σε στρατιωτικές ειδήσεις, υποστηρίζει ότι ο άνθρωπος που πυροβόλησε τρεις φορές εξ επαφής τον Μπιν Λάντεν είναι ο 38χρονος πρώην πεζοναύτης Ρομπ Ο'Νιλ.

Η βρετανική εφημερίδα, μάλιστα, μίλησε με τον πατέρα του Ο'Νιλ προκειμένου να παρουσιάσει το προφίλ του ανθρώπου που ήταν ο πρωταγωνιστής μιας από τις πιο μυστικές επιχειρήσεις στην ιστορία των ΗΠΑ.

Κλείσιμο
Ο Ο'Νιλ είναι αυτός ο οποίος αναμένεται να μιλήσει για την επιχείρηση του 2011 σε ειδική εκπομπή του Fox News που θα μεταδοθεί στο τέλος Νοεμβρίου ενώ ο ίδιος ήταν αυτός που μίλησε στο περιοδικό Esquire το 2013 υπό το ψευδώνυμο «The Shoοter».



Κατά τον πατέρα του το κίνητρο του για να αποκαλυφθεί και να μιλήσει επώνυμα για όσα συνέβησαν στο Πακιστάν είναι το ότι του αφαιρέθηκαν ορισμένα από τα προνόμιά του μόνο και μόνο επειδή αποχώρησε πρόωρα από το σώμα, μετά από 16, δηλαδή, αντί για 20 χρόνια υπηρεσίας.

Στην στρατιωτική του καριέρα ο Ο'Νιλ, ο οποίος παρασημοφορήθηκε πάνω από 52 φορές, βρέθηκε στο Ιράκ και το Αφγανιστάν συμμετέχοντας συνολικά σε περισσότερες από 400 ειδικές επιχειρήσεις.

Ανάμεσά τους εκτός από την επιχείρηση για την εξουδετέρωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ξεχωρίζουν η επιχείρηση στο φορτηγό πλοίο Maersk Alabama για την απελευθέρωση του καπετάνιου Φίλιπς, υπόθεση που έγινε και ταινία με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς, αλλά και η επιχείρηση διάσωσης του μοναδικού επιζώντα από μια αποτυχημένη απόπειρα σύλληψης ενός ηγέτη των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, ιστορία που και αυτή βρήκε το δρόμο προς τη μεγάλη οθόνη στην ταινία Lone Survivor.



Η απόφασή του πάντως να δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες από μια άκρως απόρρητη επιχείρηση έχει προκαλέσει αντιδράσεις στις τάξεις των πρώην συναδέλφων του που τον κατηγορούν ότι παραβίασε την στρατιωτική τιμή του σώματος των πεζοναυτών.

Αγνωστη παραμένει, επίσης, η αντίδραση του Πενταγώνου σε όσα θα αποκαλύψει στην εκπομπή του Fox.

Ο Ο'Νιλ δεν είναι ωστόσο ο μοναδικός από την ομάδα των 23 πεζοναυτών που συμμετείχαν στην επιχείρηση του 2011. Το 2012 ο Μάθιου Μπισόνετ εξέδωσε το βιβλίο No Easy Day αποκαλύπτοντας κάποια στοιχεία από όσα συνέβησαν στο Αμποταμπάντ δεχόμενος άμεσα τα πυρά του Πενταγώνου και των συναδέλφων του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης