Άνοιξε τα μάτια της όταν οι γιατροί πήγαν να πάρουν τα όργανα της!

Άνοιξε τα μάτια της όταν οι γιατροί πήγαν να πάρουν τα όργανα της!

Οι γιατροί θεώρησαν πως η γυναίκα ήταν κλινικά νεκρή και ξεκίνησαν τη διαδικασία για τη δωρέα οργάνων

Άνοιξε τα μάτια της όταν οι γιατροί πήγαν να πάρουν τα όργανα της!
Οι γιατροί του νοσοκομείου «Άγιος Ιωσήφ» στη Νέα Υόρκη ήταν στο στάδιο της εκκίνησης μιας χειρουργικής επέμβασης σε μια γυναίκα που ήταν, σύμφωνα μ' αυτούς, κλινικά νεκρή. Η οικογένεια της γυναίκας είχε συνεναίσει προκειμένου να γίνει διαδικασία δωρεάς οργάνων.

Η Κολίν, όπως λέγεται η ασθενής, εισήχθη στο νοσοκομείο το 2009 μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Λόγω μιας σειράς από λάθη αξιολόγησης, οι γιατροί τη θεώρησαν νεκρή.
Από την εισαγωγή της γυναίκας στο νοσοκομείο, οι γιατροί δεν έκαναν αρκετές αξονικές για να δουν την κατάσταση του εγκεφάλου και έτσι δεν κατάλαβαν ότι δεν ήταν κλινικά νεκρή αλλά βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση λόγω της χρόνιας χρήσης φαρμάκων που της είχαν χορηγηθεί.

Κλείσιμο
Μια νοσοκόμα θέλησε να την κάνει μια αντανακλαστική εξέταση μια μέρα πριν το χειρουργείο  και αντιλήφθηκε ότι η γυναίκα αντιδρούσε. Παρόλαυτά ο θεράπων ιατρός της θεώρησε ότι δεν ήταν αντίδραση και αποφάσισε να ξεκινήσει το χειρουργείο για την αφαίρεση των οργάνων όμως παρόλο που είχε χορηγήσει μέθη, η ασθενής άνοιξε τα μάτια της.

Ούτε η Κολίν, ούτε και η οικογένεια της  έκαναν μηνύσεις στο νοσοκομείο. Η ασθενής, 16 μήνες μετά, αυτοκτόνησε λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης