Νέα αναβολή στην Super League και όλα είναι στον αέρα!

Νέα αναβολή στην Super League και όλα είναι στον αέρα!

Θεωρητικά η σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της Λίγκας ήταν η πιο κρίσιμη των τελευταίων ετών μετά το αδιέξοδο που έχει επέλθει στις σχέσεις με τη NOVA, αλλά οι εξελίξεις μεταφέρονται για την επόμενη Πέμπτη

Νέα αναβολή στην Super League και όλα είναι στον αέρα!
Στις 19 Αυγούστου είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα της Super League, ωστόσο μέχρι την επόμενη Πέμπτη (3 Αυγούστου) δεν θα έχει εκδοθεί η προκήρυξη του, αλλά και δεν θα έχει και τηλεοπτική στέγη.

Στην σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ το νέο στοιχείο που προέκυψε σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν είναι πως NOVA και ΕΡΤ δεν συμφωνούν στο πως μπορούν να συνεργαστούν στην κάλυψη του πρωταθλήματος.

Η ΕΡΤ φέρεται να θέλει το παιχνίδι που θα μεταδίδει να είναι ένα εκ των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, αλλά να έχει παράλληλα κι ένα παιχνίδι ελληνικής ομάδας από την Euroleague του μπάσκετ (τα δικαιώματα ανήκουν στην NOVA), με την συνδρομητική πλατφόρμα να μην συμφωνεί.

Κλείσιμο
Εφόσον οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί δεν καταφέρουν να γεφυρώσουν το μεταξύ τους χάσμα, τότε επιστρέφουμε στο σημείο μηδέν, καθώς η NOVA είναι αμετακίνητη στη μείωση της τάξης του 18%, της μείωσης των ομάδων και της ανάδειξης του πρωταθλητή μέσω των play offs, ενώ οι ομάδες της Λίγκας στον αντίποδα θέλουν να διατηρηθεί η σύμβαση (αποδεχόμενες έτσι τη διεξαγωγή play offs για τις θέσεις 2-5).

«Αν δεν βρεθεί λύση έως την άλλη Πέμπτη τότε πολύ απλά ήρθε το τέλος του κόσμου…», σχολίασε παράγοντας της Λίγκας περιγράφοντας την κατάσταση μετά και το σημερινό ναυάγιο.
 Σπανός: "Συμβατική υποχρέωση τα play off..."
Σίγουρος πως το τηλεοπτικά θέμα θα λυθεί και το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κανονικά, εμφανίστηκε μετά το συμβούλιο της Λίγκας ο Γιώργος Σπανός. 
Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ατρομήτου υποστήριξε πως τα πλέι οφ θα διεξαχθούν και φέτος, καθώς υπάρχει συμβατική υποχρέωση με την NOVA, ενώ για το θέμα της μείωσης των ομάδων ανέφερε πως δεν έχει πέσει τέτοια πρόταση στο τραπέζι. 

«Γνωρίζετε όλοι ότι τις τελευταίες ημέρες γίνονται κάποιες διαπραγματεύσεις για να βρεθεί λύση στο τηλεοπτικό θέμα που μας απασχολεί. Ο εκπρόσωπος των τεσσάρων μεγάλων, ο κύριος Παναγόπουλος, μας ζήτησε αναβολή γιατί οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στην κορύφωσή τους. Έτσι αποφασίσαμε να βρεθούμε ξανά την Πέμπτη στο τελικό συμβούλιο. Δεν θα υπάρξει άλλο συμβούλιο, εκεί θα πάρουμε την τελική απόφαση», είπε αρχικά ο Γιώργος Σπανός. 

«Υπάρχουν επαφές, οι οποίες είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Ελπίζουμε να καταλήξουμε σαν συνεταιρισμός εκεί που θέλουμε. Δεν θα υπάρξει καμία καταγγελία της υπάρχουσας σύμβασης. Υπάρχει σεβασμός και προσήλωση στην υπάρχουσα σύμβαση. Φημολογείται, επίσης, ότι υπάρχει και κάποιος ακόμη ενδιαφερόμενος που θέλει να εμπλακεί», συνέχισε. 

Αν πιστεύει ότι θα βρεθεί λύση: «Σαν άνθρωπος είμαι αισιόδοξος, θα βρεθεί η λύση που απαιτείται. Κάθε πλευρά πρέπει να βοηθήσει να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν και το πρωτάθλημα να ξεκινήσει κανονικά». 

Για το αν θα πέσουν τέσσερις ομάδες και αν θα υπάρξουν πλέι οφ: «Οι ομάδες αυτή τη στιγμή είναι 16 εκ των πραγμάτων, οπότε μιλάμε για τη νέα σεζόν. Δεν έχει πέσει στο τραπέζι προς το παρών η μείωση των ομάδων. Υπάρχει συμβατική υποχρέωση να διεξάγονται τα πλέι οφ. Άρα από εμάς δεν μπορεί να τεθεί ένα τέτοιο θέμα χωρίς την έγκριση της NOVA».

Πανόπουλος: «Αυτή είναι η πρόταση-πάσα της Ξάνθης στους μεγάλους»
Τέλος ο ισχυρός άνδρας της Ξάνθης Χρήστος Πανόπουλος αποκάλυψε την πρόταση που κατέθεσε σε περίπτωση που τελικά παραμείνει το αδιέξοδο στις επαφές που γίνονται και η οποία θέλει τα λεφτά που εξοικονομούνται από την απουσία του ΠΑΟΚ από το (μειωμένο) συμβόλαιο που προτείνει η NOVA να δοθούν (στο μεγαλύτερο ποσοστό τους) στους "μικρούς".

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Πανόπουλος:
«Όπως ενημερωθήκατε, η Γ.Σ. αναβλήθηκε, όπως και η υπογραφή της προκήρυξης του πρωταθλήματος. Παρόλο που υπήρχε μια δέσμευση από τους μεγάλους για μια θετική ή αρνητική απάντηση, αυτό δεν έγινε σήμερα. Καταλάβαμε ότι είναι μια ongoing διαπραγμάτευση. Πήραμε την απόφαση ότι την επόμενη Πέμπτη θα είναι το οριστικό deadline για το σήμερα και το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Η Ξάνθη, στο πιθανό σενάριο του να μη βρεθεί λύση που θα αυξήσει τα έσοδα του συνεταιρισμού, κατέθεσε μια πρόταση που αφορά θεωρητικά την προσφορά της NOVA που δεν έχει κατατεθεί γραπτώς, αλλά έχει γίνει προφορικά για 30 εκατ. ευρώ. Η πρόταση αυτή της Ξάνθης συνοψίζεται στα εξής: 

Κεντρική χορηγία η Λίγκα δεν είχε τα δυο τελευταία χρόνια. Η Ξάνθη λοιπόν έκανε μια πάσα στους μεγάλους λέγοντας: Κύριοι, δυο χρόνια δεν είχατε κεντρική χορηγία. Τώρα που υπάρχει αυτό το έξτρα έσοδο, δώστε το στους μικρούς. Δεν το είχατε, δεν θα το έχετε. Επίσης, με την αποχώρηση του ΠΑΟΚ, υπάρχει ένα ποσοστό 11%. Απ’ αυτό το 80% το παίρνουν οι μεγάλες ομάδες. Πρόταση της Ξάνθης είναι να δοθεί κι αυτό στους μικρούς. Τουλάχιστον κάντε αυτό. Περιμένουμε λοιπόν απάντηση σε αυτό. Αυτή τη φορά, αν το πάρουν επάνω τους οι ιδιοκτήτες των μεγάλων, θα διαγραφεί ένα αύριο για το ποδόσφαιρο».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης