Αγγλία: Θέλει να δει 93 αγώνες ποδοσφαίρου σε 236 ημέρες

Αγγλία: Θέλει να δει 93 αγώνες ποδοσφαίρου σε 236 ημέρες

Στην Ελλάδα μπορεί να μην ξέρουμε πότε θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, αλλά στην Αγγλία ένας 50χρονος σκοπεύει να σπάσει ένα μοναδικό ρεκόρ

Αγγλία: Θέλει να δει 93 αγώνες ποδοσφαίρου σε 236 ημέρες
Εσείς πόσους ποδοσφαιρικούς αγώνες μπορείτε να δείτε σε 236 ημέρες; «Περίμενε πρώτα να ξεκινήσουν τα ελληνικά πρωταθλήματα και βλέπουμε…», θα μπορούσε να είναι μια καλή απάντηση, η οποία βέβαια χάνει την αξία της μόλις περάσουμε τα σύνορα. 

Γιατί πολύ απλά στην υπόλοιπη Ευρώπη συνήθως τα Σαββατοκύριακα έχει κανονικά αγώνες, ενώ τα προγράμματα συνήθως τηρούνται κατά γράμμα. Και ενίοτε κάποιοι κάνουν και ρεκόρ που τους βάζουν στο βιβλίο Γκίνες.

Όπως αυτό που επιχειρεί να πετύχει ο αξιότιμος Έντ Γουντ. Ποιος είναι ο κύριος; Ένας 50χρονος οπαδός της Ντέρμπι Κάουντι, ο οποίος επιδιώκει να επισκεφτεί 93 γήπεδα των εθνικών κατηγοριών της Αγγλίας (για την ακρίβεια 92 στην Αγγλία και το 93ο είναι της Μπέργουικ η οποία αγωνίζεται στη 2η κατηγορία της Σκωτίας) μέχρι τον Φεβρουάριο επανακτώντας το ρεκόρ που είχε στις αρχές της δεκαετίας του 90’, αλλά του το πήρε ο Κεν Φέρις την σεζόν 1994-1995 όταν ολοκλήρωσε τις… επισκέψεις του στα 93 γήπεδα σε 237 ημέρες.
Κλείσιμο

Ο Γουντ, που εργάζεται ως ειδικός διαχειριστής δανείων, ήθελε εδώ και καιρό να κάνει την συγκεκριμένη προσπάθεια, ωστόσο η σύντροφος του τον είχε απειλήσει με… χωρισμό. Τώρα όμως του άναψε το πράσινο φως και έτσι ο 50χρονος ξεκίνησε από τις 11 Αυγούστου και το γήπεδο της Όλνταμ αυτή την ξεχωριστή του προσπάθεια.


Ο Εντ Γουντ στις 11 Αυγούστου στο γήπεδο της Όλνταμ, εκεί όπου ξεκίνησε την προσπάθεια του...

«Είναι μια πρόκληση ζωής… Ούτως ή άλλως μ’ αρέσει να ταξιδεύω ενώ με αυτή την αφορμή συναντώ ξανά ανθρώπους τους οποίους είχα να δω πάρα πολλά χρόνια», εξήγησε ο φιλόδοξος Βρετανός οπαδός, ο οποίος πρέπει να φτάνει στο γήπεδο πριν την έναρξη του αγώνα και να φεύγει αφότου τελειώσει…

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει κάνει κάποιες ημέρες είναι υποχρεωμένος να δει δύο αγώνες, ενώ το πιο ζόρικο διάστημα είναι αυτό όπου σε 9 ημέρες πρέπει να δει 8 αγώνες…

Ο γεννημένος στο Λιντς Γουντ, ο οποίος συγκεντρώνει χρήματα για τον οργανισμό καταπολέμησης του καρκίνου του προστάτη στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει ένα μπάτζετ 10.000 λιρών, ωστόσο η μεγαλύτερη έγνοια του είναι «η αλλαγή στην ημερομηνία διεξαγωγής ενός αγώνα, γιατί μπορεί να τινάξει όλη την προσπάθεια μου στον αέρα».

Υπάρχουν όμως και οι προκλήσεις των φίλων του, οι οποίοι του έχουν ζητήσει μεταξύ άλλων σε ένα από τα 93 γήπεδα που θα πάει να:
-παρακολουθήσει τον αγώνα ντυμένος ως Έλβις Πρίσλει
-χρησιμοποιήσει βουβουζέλα
-φορέσει στο γήπεδο κιλτ (την παραδοσιακή σκωτσέζικη φούστα)

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης