Παγκόσμιο σοκ από τον τραγικό θάνατο δημοσιογράφου Ρασίμ Αλίεφ στο Αζερμπαϊτζάν

Παγκόσμιο σοκ από τον τραγικό θάνατο δημοσιογράφου Ρασίμ Αλίεφ στο Αζερμπαϊτζάν

Ο 31χρονος δημοσιογράφος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου γιατί σχολίασε αρνητικά την κίνηση παίκτη της Καμπάλα να σηκώσει την τουρκική σημαία στον αγώνα με τον Απόλλωνα Λεμεσού.



Παγκόσμιο σοκ από τον τραγικό θάνατο δημοσιογράφου Ρασίμ Αλίεφ στο Αζερμπαϊτζάν
Συνεχίζονται οι έρευνες στο Αζερμπαϊτζάν για τον περίεργο θάνατο του δημοσιογράφου Ρασίμ Αλίεφ, αλλά και την εμπλοκή της πέτρας του σκανδάλου στην υπόθεση, του παίκτη της Καμπάλα, Χουσεϊνοφ.

Σύμφωνα με μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας, ο παίκτης είναι πλέον εκτός της ομάδας, ο ύποπτος για την επίθεση εξάδελφός του έχει συλληφθεί, ενώ από το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ξεκινήσει μία μεγάλη έρευνα για να βρεθεί μια άκρη στην υπόθεση και για το ποια ακριβώς πρόσωπα εμπλέκονται.

Υπενθυμίζουμε ότι ο δημοσιογράφος, Ρασίμ Αλίεφ έχασε τη ζωή του ύστερα από τη διαμάχη του με φιλάθλους, διότι κατέκρινε τον αρχηγό της Καμπάλα του Αζερμπαϊτζάν, Χουσεϊνοφ, ο οποίος πανηγύρισε την νίκη της ομάδας του με 1-0 επί του Απόλλωνα Λεμεσού και την πρόκριση της στο Europa League, βγάζοντας στο γήπεδο την τουρκική σημαία μετά το τέλος του αγώνα με τον Απόλλωνα.

Κλείσιμο


Ο άτυχος 30χρονος Αζέρος δημοσιογράφος είχε κατακρίνει στο Facebook του την κίνηση του Χουσεϊνοφ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θέλω τέτοιοι αγενείς άνδρες που δεν ξέρουν πώς να συμπεριφερθούν να εκπροσωπούν τη χώρα μου στην Ευρώπη». Αρκετοί ενοχλήθηκαν ανάμεσα στους φιλότουρκους οπαδούς της Καμπάλα και μάλιστα, ένας από αυτούς του επιτέθηκε φραστικά. Όμως λίγο αργότερα του τηλεφώνησε ξανά και του ζήτησε να συναντηθούν για ένα τσάι. 

Ο Aλίεφ ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση όμως εκεί τον περίμενε μία ομάδα ανδρών που του επιτέθηκε αιφνιδιαστικά. Η επίθεση ήταν τέτοιας αγριότητας που οδήγησε τον άτυχο δημοσιογράφο στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του νοσοκομείου ο Αλίεφ είχε πολλαπλά κατάγματα στα πλευρά και αρκετά χτυπήματα στο κεφάλι και ήταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση, καθώς είχε χάσει και την ακοή στο ένα του αυτί

Στο νοσοκομείο ο Αλίεφ πρόλαβε να δηλώσει ότι είχε δεχθεί ένα τηλεφώνημα από κάποιον που συστήθηκε ως ξάδελφος του Χουσεϊνοφ, ο οποίος τον έβριζε. Αργότερα, κατά τα λεγόμενα πάντα του Αλίεφ, τον πήρε ο ίδιος ο Χουσεϊνοφ που του είπε ότι η ενέργειά του παρερμηνεύτηκε. Ενώ λίγο αργότερα, ο εξάδελφος του Χουσεϊνοφ ξαναπήρε τηλέφωνο, ζητώντας του συγνώμη και παρακαλώντας του να βγουν για έναν τσάι για να τα βρουν.

Όταν έφθασε στο σημείο του ραντεβού, δέχτηκε την απρόκλητη επίθεση των 6 ανδρών που αφού τον ξυλοκόπησαν του πήραν χρήματα και κινητό. Όπως μάλιστα είπε ο Αλίεφ, τον άφησαν αβοήθητο, και τελικά κατάφερε παρά την σοβαρή κατάσταση στην οποία βρισκόταν να πάει μόνος του στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου, ζητούσε επίμονα να καταγγείλει επίσημα την επίθεση στο Υπουργείο Εσωτερικών. Εντούτοις δεν πρόλαβε, αφού έφυγε από τη ζωή δύο ημέρες αργότερα, καθώς η κατάστασή του επιδεινώθηκε δραματικά και υπεβλήθη σε έκτακτη χειρουργική επέμβαση. Δεν τα κατάφερε όμως και πέθανε στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ο ξαφνικός του θάνατος γέμισε ακόμα περισσότερα ερωτηματικά μία πολύ σκοτεινή υπόθεση. Ιδίως όταν έχουμε να κάνουμε με έναν δημοσιογράφο ο οποίος είχε έντονη δράση στην χώρα του, όντας πρόεδρος του Ινστιτούτου για την Ελευθερία των Δημοσιογράφων. Ενώ παράλληλα έκανε δεκάδες ρεπορτάζ που ενοχλούσαν πολλούς μέσα στην χώρα με την διεισδυτική ματιά του και το ερευνητικό του πνεύμα.

Η όλη υπόθεση, έχει και ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς η Καμπάλα, είναι η προσεχής αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα play off του Europa League. Kαι ήδη απασχολεί σοβαρά όχι μόνο τους διεθνείς οργανισμούς του ποδοσφαίρου, αλλά και τις ενώσεις των δημοσιογράφων σε όλο τον κόσμο.  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης