Final Four: Στον τελικό Ρεάλ – Μακάμπι

Final Four: Στον τελικό Ρεάλ – Μακάμπι

Η Ρεάλ «πάτησε» τη Μπαρτσελόνα, επικρατώντας με 100-62! - Επική ανατροπή ανατροπή και πρόκριση από τη Μακάμπι που άφησε ξερή την ΤΣΣΚΑ στην εκπνοή με 68-67

Final Four: Στον τελικό Ρεάλ – Μακάμπι
Έτοιμη να βάλει τέλος στην αναμονή 19 ετών για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας έδειξε η Ρεάλ. Η «βασίλισσα» μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο το μόνο κατ’ ευφημισμόν ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα συντρίβοντας την αντίπαλό της με 100-62. 

Μετά το πρώτο πεντάλεπτο, η ομάδα του Πάμπλο Λάσο κυριάρχησε στο παρκέ του «Μεντιολάνουμ Φόρουμ», απέκτησε διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο, «καθάρισε» το παιχνίδι στο τρίτο και στην τέταρτη περίοδο δεν πάτησε φρένο φτάνοντας μέχρι και το +39 (59-98). 

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ με 21 και ο Νίκολα Μίροτιτς με 19 πόντους ήταν οι κορυφαίοι μεταξύ πολλών διακριθέντων για τη Ρεάλ, ενώ ο Άντε Τόμιτς με 16 πόντους έδειχνε να παλεύει μόνος του για τους απογοητευτικούς «μπλαουγκράνα», 
Κλείσιμο

Πλέον η Ρεάλ θα αντιμετωπίσει τη Μακάμπι στον τελικό της Κυριακής (21:00), ενώ η Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσει στον αγώνα των απογοητευμένων την ΤΣΣΚΑ (18:00). 

Μπαρτσελόνα για ένα πεντάλεπτο 

Χουέρτας, Όλεσον, Παπανικολάου, Λόρμπεκ και Τόμιτς από τη μια και Γιουλ, Ρούντι, Ντρέιπερ, Μίροτιτς και Μπουρούσης από την άλλη ήταν οι πρώτες πεντάδες στο «clasico». Με τον Βραζιλιάνο να οργανώνει εξαιρετικά και να σκοράρει μαζί με τον Τόμιτς, αλλά και τον Παπανικολάου να βγάζει ενέργεια σε άμυνα κι επίθεση, οι Καταλανοί προηγήθηκαν νωρίς με 12-4. Το τάιμ άουτ του Λάσο διόρθωσε την κατάσταση για τη «βασίλισσα», που άνοιξε το ρυθμό με τον Γιουλ, βρήκε σκορ από τον Μίροτιτς και πέρασε μπροστά με τρίποντο του Ροντρίγκεθ (18-19) προτού ολοκληρωθεί το δεκάλεπτο σε απόλυτη ισορροπία, 20-20. 

Επέβαλε το νόμο της 

Οι Μαδριλένοι ήταν κυρίαρχοι στη δεύτερη περίοδο. Κρατώντας για τεσσεράμισι λεπτά την αντίπαλό τους χωρίς πόντο, με τον Ροντρίγκεθ να… αλωνίζει, τον Ρούντι να αφυπνίζεται και τον Ρέγες να δίνει λύσεις από τον πάγκο ξέφυγαν με έντεκα (20-31). Τα τρίποντα από Ναβάρο και Παπανικολάου δεν αρκούσαν για να σημάνουν την αντεπίθεση της «Μπάρτσα», αφού η Ρεάλ είχε βρει για τα καλά ρυθμό στην επίθεση με αποτέλεσμα να φτάσει και στο +13 (32-45), προτού ένα σερί 5-0 από Όλεσον και Τόμιτς περιορίσει τη ζημιά μέχρι το ημίχρονο (37-45). 

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

Μηδένα προ του τέλους… Μακάμπι-ζε!

Η Μακάμπι βρέθηκε να χάνει στο τελευταίο λεπτό της 3ης περιόδου, με 55-40, αλλά έκτοτε έκανε ένα απίστευτο επιμέρους 28-12, για να πάρει τη νίκη πρόκριση στον τελικό της Ευρωλίγκας σε βάρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. 

Οι Ράις, Τάιους, αλλά και ο καυτός Μπλου έκαναν την διαφορά απέναντι σε μια ΤΣΣΚΑ που για μια ακόμα φορά στην ιστορία της, έχασε ένα μεγάλο δικό της παιχνίδι, αφού σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν μπροστά, είχε τον έλεγχο, υπερείχε στα ριμπάουντ, αλλά ο Ράις με 8 πόντους, ο Τάιους με 6, ο Μπλου με 6, ο Χίκμαν με 6 και ο Σμιθ με 2, έβαλαν τους 28, μέσα στα τελευταία 10 λεπτά και 39 δεύτερα, από το τέλος της 3ης περιόδου, γι’ αυτή την απίθανη ανατροπή. 

Ασφαλώς ο Ράις που πέτυχε το νικητήριο καλάθι μετά από το κλέψιμο στο λάθος του Χριάπα ήταν ο πιο καθοριστικός. Συνολικά πρώτος σκόρερ ήταν ο Μπλου με 15 για τους νικητές, 13 είχε ο Ράις και από 10 οι Χίκμαν-Τάιους. 

Η ΤΣΣΚΑ χτύπησε ανελέητα μέσα από το ζωγραφιστό, με τον Κάουν να σημειώνει 10 από τους 14 πόντους του, στην πρώτη περίοδο, ο Τεόντοσιτς είχε 12, αλλά σε κακή μέρα τον Σόνι Γουίμς που πέτυχε μόλις έξι πόντους. 

Η πρώτη περίοδος ξεκινά με την ΤΣΣΚΑ να χτυπά μέσα από το ζωγραφιστό και να εκδηλώνει από εκεί όλες τις επιθέσεις της. Ο Κάουν «ταϊζεται» ακατάπαυστα από τους συμπαίκτες του και μέσα σε λιγότερο από πέντε λεπτά έχει σημειώσει 10 πόντους με απόλυτα ποσοστά, από τους 12 της ομάδας του. Οι Ρώσοι φτάνουν στο 14-6 με καλάθι του Χάινς, όμως με την είσοδο του Σόφο και την έξοδο του Κάουν, η Μακάμπι κάνει ένα δικό της 8-0 για να φέρει το ματς στο 14-14. Οι Ρώσοι με ένα καλάθι του Χριάπα και μια βολή του Γουίμς, θα κατορθώσουν τελικά να κρατήσουν γι’ αυτούς το προβάδισμα με 19-16, στο φινάλε της πρώτης περιόδου. 

Αυτή η διαφορά των τριών πόντων, αποτέλεσε ένα εφαλτήριο για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που εξακολούθησε να έχει σταθερά το προβάδισμα, παρά το γεγονός πως ο Μπλου με δύο τρίποντα, φάνηκε να δίνει μια επιπλέον διάσταση στο παιχνίδι της Μακάμπι για να ακολουθήσει ένα ακόμα από τον Οχαγιόν που μείωσε στο 15’ σε 27-25. Ωστόσο ο Τεόντοσιτς με ένα τετράποντο (τρίποντο+βολή από φάουλ Σχορτσιανίτη έκανε το 31-25. 

Ο Τάιους πριν συμπληρωθεί το 15’ κάνει το 31-27 και από εκεί και μετά η ΤΣΣΚΑ σφίγγοντας την άμυνα της, έκανε ένα επιμέρους 7-3, επιτρέποντας στην Μακάμπι να σκοράρει μόνο ένα δίποντο και μία βολή, στα τελευταία πέντε λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου, με τον Σόφο να έχει συμπληρώσει τρία φάουλ. Με ένα σουτ τριών πόντων του Βιτάλι Φριτζόν η διαφορά πήγε για 3η φορά στον αγώνα, στο +8 για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και το 38-30 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.  

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

Κυριακή 12 Μαΐου

«Μικρός Τελικός»
18:00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μπαρτσελόνα

Τελικός
21:00 Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ρεάλ Μαδρίτης



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης