Αustralian Open: H Κινέζα Li Na νίκησε την Cibulkova στον τελικό

Αustralian Open: H Κινέζα Li Na νίκησε την Cibulkova στον τελικό

Η αφιέρωση στο σύζυγό της που της... πετούσε μπάλες - Η Κινέζα τενίστρια επικράτησε της Σλοβάκας αντιπάλου της με 2-0 στα σετ (7-6 και 6-0)

Αustralian Open: H Κινέζα Li Na νίκησε την Cibulkova στον τελικό
Η Li Na, η Κινέζα τενίστρια επικράτησε της Σλοβάκας αντιπάλου της, Dominika Cibulkova στον τελικό του Australian Open, κατακτώντας το δεύτερο Grand Slam της καριέρας της. Κερδίζοντας με 2-0 στα σετ (7-6 και 6-0) την Cibulkova, η 31χρονη τενίστρια-που συμμετείχε για τρίτη φορά σε τελικό του Australian Open - δεν άφησε και πολλά περιθώρια στην 24χρονη τενίστρια από τη Σλοβακία. Με τη νέα της κατάκτηση, η Li-Na έγινε η  μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια, 31 ετών, που φτάνει σε αυτή τη διάκριση.

Συγκινημένη από την κατάκτηση του τίτλου, η Li Na δήλωσε: «Ευχαριστώ τον φυσιοθεραπευτή μου για την πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει, όπως και όλη την ομάδα για την υποστήριξη στον δύσκολο χειμώνα που είχαμε. Ευχαριστώ πολύ τους χορηγούς που με βοήθησαν στο έργο μου. Βέβαια, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στον σύζυγό μου που τα παράτησε όλα για να πετάμε μπάλες. Είσαι ωραίος τύπος. Σας ευχαριστώ όλους πολύ».

Κλείσιμο
Ο προπονητής της Serena Williams, Patrick Mouratoglou δήλωσε: «Η Li Na ήταν αγχωμένη στο πρώτο σετ αλλά κατάφερε να μην ξεφύγει από την τακτική της και να συνεχίσει να επιτίθεται. Ήταν πολύ καλύτερη από την αντίπαλο της. Και η νίκη της είναι πολύ σημαντική για την Κίνα. Μπορεί η Κίνα να μην έχει κάνει πολλά στην ιστορία του τένις, αλλά τον τελευταίο καιρό φέρνει καλύτερα αποτέλεσματα. Η Li Na είναι τώρα η νικήτρια του Grand Slam και είμαι σίγουρος ότι η Κίνα θα βρει τρόπο να δημιουργήσει και άλλους πρωταθλητές. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσους πρωταθλητές μπορούν να έχουν τα επόμενα χρόνια!»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης