Βενιζέλος για swap: Χαίρομαι που η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική μας

Βενιζέλος για swap: Χαίρομαι που η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική μας

«Έχουμε μια πανηγυρική πράξη απόλυτης υιοθέτησης και συνέχισης της πολιτικής 2012», υπογραμμίζει ο κύριος Βενιζέλος - Ο ίδιος κάλεσε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει «το επικοινωνιακού χαρακτήρα αφήγημα» των υπερπλεονασμάτων

Βενιζέλος για swap: Χαίρομαι που η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική μας
Για απόλυτη υιοθέτηση της πολιτικής του 2012 από την σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έκανε λόγο ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος
εξηγώντας πως η αξιοποίηση των ομολόγων του PSI από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποτελεί «πανηγυρική επιβεβαίωση» των χειρισμών της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου.

Ο κ. Βενιζέλος με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της
Βουλής
Κλείσιμο
είπε πως «έχει κινήσει και ολοκληρώνεται με επιτυχία η διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων που εκδόθηκαν το 2012 όταν πραγματοποιήθηκε η μεγάλη παρέμβαση στο χρέος με το «κούρεμα» και η περαιτέρω μείωσή του με τις εξαιρετικές συνθήκες δανεισμού και χαμηλών επιτοκίων που απορρέουν από τις αποφάσεις του 2012» και πρόσθεσε «Χαίρομαι που η κυβέρνηση συνεχίζει εκείνη την πολιτική και αξιοποιεί τα ομόλογα ως PSI ομόλογα.  Γιατί έτσι έχουμε μια πανηγυρική πράξη απόλυτης υιοθέτησης και συνέχισης της πολιτικής 2012. Αν είχε γίνει από τον Ιανουάριο του 2015 και δεν είχαμε την ρήξη θα είχαμε βγει προ πολλού στην μεταμνημονιακή εποχή με την πιστοληπτική γραμμή που είχε ήδη συμφωνηθεί».

Ο ίδιος δε κάλεσε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει «το επικοινωνιακού χαρακτήρα αφήγημα» των υπερπλεονασμάτων καθώς με τον τρόπο αυτό θυσιάζει την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. «Δεν πρέπει να συνεχίσουμε την υπεράντληση πλεονασμάτων» εξήγησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να συνεχίσει «Πρέπει να αντιληφθούμε ότι ο χειρισμός δικαιώνεται όταν διατηρείται αλώβητο το μέσο επιτόκιο στο χαμηλότερο σημείο. Ζητώ να εγκαταλειφθεί η μονοκομματική και στείρα προσέγγιση σε σχέση με την δήθεν καθαρή έξοδο στις αγορές και να αντιληφθούμε ότι υπάρχει μια εθνική στρατηγική που λέμε από το 2010»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης