Απίστευτο: Γύρισαν βίντεο με τον Τσίπρα να μοιράζει τον μποναμά

Απίστευτο: Γύρισαν βίντεο με τον Τσίπρα να μοιράζει τον μποναμά

Οι διορθώσεις πριν το διάγγελμα, το πούρο, οι κλειστές πόρτες και η... χαρούμενη δικαιούχος

Απίστευτο: Γύρισαν βίντεο με τον Τσίπρα να μοιράζει τον μποναμά
Το κοινωνικό μέρισμα επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας
για να πρωταγωνιστήσει πρώτη φορά σε βίντεο που δημοσιοποιεί η κυβέρνηση προκειμένου να πείσει τους πολίτες για το έργο που παράγει.

Είχαν προηγηθεί τα βίντεο για τα εργασιακά δικαιώματα, την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας και τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης στις φυλακές.

Κλείσιμο
Στο διάρκειας 112 δευτερολέπτων βίντεο ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται να προετοιμάζει το διάγγελμα που εκφώνησε στις 13 Νοεμβρίου.

Το βίντεο ξεκινά με κοντινό στα πορτοφόλια δύο ηλικιωμένων που έχουν λίγα και λιγότερα και συνεχίζεται με υπονοούμενα για όσους «έχουν πάρα πολλά». Στο σημείο αυτό ο σκηνοθέτης και ο μοντέρ του βίντεο έχουν επιλέξει ως πλάνα ένα πούρο, μια κλειστή σκοτεινή πόρτα και ένα χέρι που προσπαθεί και τελικά καταφέρνει να ανοίξει τις «πύλες» της φοροδιαφυγής προκειμένου, όπως αναφέρεται, να δοθούν «τα κέρδη σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη».

Το σκηνικό στη συνέχεια μεταφέρεται στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα να διαβάζει το κείμενο του διαγγέλματος και να κάνει διορθώσεις της τελευταίας στιγμής ενώ ως μουσικό «χαλί» ακούγονται αποσπάσματα από την ανακοίνωση. Όταν, δε, ακούγεται η φράση «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» η κάμερα εστιάζει στο χαμογελαστό πρόσωπο του πρωθυπουργού που διαβάζει τις ίδιες ακριβώς λέξεις.

Ως... κερασάκι στην τούρτα εμφανίζεται, τέλος, μια χαρούμενη δικαιούχος του μερίσματος η οποία λέει χαμογελαστή ότι τα χρήματα αυτά που δίνονται «είναι πράξη ανθρώπινη και αποδεκτή και ένδειξη σεβασμού».



Στην ανάρτησή του στο twitter ο Αλέξης Τσίπρας «πανηγυρίζει» ότι «το μέρισμα από την δημοσιονομική υπεραπόδοση θα είναι για φέτος ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ και θα διανεμηθεί δίκαια, στους πολίτες που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Με προτεραιότητα στους άνεργους, τους νέους, τους χαμηλοσυνταξιούχους».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης