Πολιτικός «καύσωνας» για συνταγματική αναθεώρηση και εκλογικό νόμο

Πολιτικός «καύσωνας» για συνταγματική αναθεώρηση και εκλογικό νόμο

Ανταλλαγή αιχμηρών σχολίων μεταξύ Μαξίμου και Συγγρού με φόντο τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ την Πέμπτη

Πολιτικός «καύσωνας» για συνταγματική αναθεώρηση και εκλογικό νόμο
Το πολιτικό θερμόμετρο ανεβάζουν οι επικείμενες συναντήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα
με τους πολιτικούς αρχηγούς σχετικά με την συνταγματική αναθεώρηση και τον εκλογικό νόμο. Το Μαξίμου αποδίδει στη ΝΔ τη διαρροή για το ραντεβού του πρωθυπουργού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Κλείσιμο
που έχει καθοριστεί να γίνει το απόγευμα της Πέμπτης.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να φανεί ότι έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και επιτίθεται με σκληρές εκφράσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση, μιλώντας για «ηρωικές εκφράσεις από γουέστερν σπαγγέτι», ενώ η ΝΔ μέσω κύκλων του προέδρου της, δηλώνει ικανοποιημένη που ο κ.Τσίπρας προσχωρεί στην πολιτική πρωτοβουλία της ΝΔ και αποδέχεται την ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος.

Σ' αυτή την κατεύθυνση, συνεργάτες του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωναν πως σε ό,τι αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση ο κ.Μητσοτάκης θα θέσει στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό τα προς αναθεώρηση ζητήματα «που πρώτος έχει βάλει στο τραπέζι από τον περασμένο Ιανουάριο πριν καν εκλεγεί στη θέση που βρίσκεται σήμερα». Οι ίδιοι κύκλοι της Συγγρού, δεν άφηναν κανένα περιθώριο συναίνεσης για αλλαγή του εκλογικού νόμου και σημείωναν με έμφαση ότι ο κ.Τσίπρας θα χάσει με τον ίδιο εκλογικό νόμο που κέρδισε δύο φορές, ενώ δεν παρέλειπαν να τονίζουν πως στο «πρότυπο Κουτσόγιωργα, στόχος της κυβέρνησης είναι να στερήσει από τη ΝΔ την αυτοδυναμία, καθώς η νίκη είναι δεδομένη όποτε και να γίνουν οι εκλογές».

Αυτές οι αναφορές όμως, ήταν αρκετές για να πυροδοτήσουν την αντίδραση του Μαξίμου, με συνεργάτες του πρωθυπουργού να επιβεβαιώνουν αφενός τις επικείμενες συναντήσεις, αλλά να προσθέτουν ότι οι επίσημες ανακοινώσεις για την πρωτοβουλία του κ.Τσίπρα θα γίνουν αύριο, Δευτέρα, όπως συμφωνήθηκε στις επαφές που προηγήθηκαν. Οι ίδιες πηγές, μάλιστα, απέδιδαν «άγχος» και απώλεια ψυχραιμίας στη Συγγρού και εξ' αυτού του λόγου «ξεκίνησαν τα παραπολιτικά από σήμερα. Κατανοούμε την πίεση, το αδιέξοδο και τους φόβους "κύκλων" της ΝΔ» σημείωναν.

Το Μαξίμου όμως, απάντησε με εξίσου αιχμηρό τρόπο  στη ΝΔ για τον εκλογικό νόμο. «Οι «κύκλοι» της αξιωματικής αντιπολίτευσης διοχετεύουν, ανωνύμως, στα ΜΜΕ διάφορες ηρωικές εκφράσεις από γουέστερν σπαγγέτι ("Ο κ. Τσίπρας θα χάσει με τον ίδιο εκλογικό νόμο που κέρδισε δυο φορές"..). Τους απαντούμε: επειδή, όπως φαίνεται, θα περάσουν πολλές αναμετρήσεις μέχρι ο κ. Μητσοτάκης να κερδίσει εκλογές, μήπως, στο μεταξύ, να σκεφτούμε με κριτήριο, τι είναι ωφέλιμο για τον τόπο και ποιες αλλαγές είναι ώριμες για το πολιτικό σύστημα;».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης