Περισσότερα από 20.000 tweets έστειλαν σπίτι του τον Δημήτρη Καμμένο

Περισσότερα από 20.000 tweets έστειλαν σπίτι του τον Δημήτρη Καμμένο

Παράδειγμα εφαρμογής της άμεσης δημοκρατίας, σε ένα νέο περιβάλλον όπου τα social media παίζουν κεντρικό ρόλο

Περισσότερα από 20.000 tweets έστειλαν σπίτι του τον Δημήτρη Καμμένο
Τσουνάμι από tweets μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, από την ώρα ανακοίνωσης της νέας κυβέρνησης και την ορκωμοσία, μέχρι το tweet του Πάνου Καμμένου, με το οποίο ζητούσε την παραίτησή του, έστειλαν στο σπίτι του τον υφυπουργό Δημήτρη Καμμένο.

Δύσκολα μπορεί να θυμηθεί κανείς παρόμοιο περιστατικό στην πολιτική ιστορία του τόπου, με παραίτηση κυβερνητικού στελέχους μέσα σε λιγότερο από 12 ώρες μετά την ορκωμοσία. Πολλοί μιλούν πλέον για ένα παράδειγμα εφαρμογής της άμεσης δημοκρατίας, σε ένα νέο περιβάλλον όπου τα social media παίζουν κεντρικό ρόλο.

Μέσα σε δυο ημέρες και μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης 24 Σεπτεμβρίου οι αναφορές στα social media για τον Δημήτρη Καμμένο ξεπέρασαν τα 20.400 posts. Η συντριπτική πλειοψηφία προέρχεται από το Twitter, όπου εξάλλου ήταν ενεργός μέχρι χθες ο επίμαχος λογαριασμός @portaporta, με τα επαίσχυντα, ρατσιστικά, ομοφοβικά και εθνικιστικά σχόλια.

Κλείσιμο


Από τα στοιχεία που συγκέντρωσε και ανέλυσε για το protothema.gr η Sidebar, προκύπτει και η εντυπωσιακή, ώρα με την ώρα, κορύφωση των δημοσιεύσεων, πριν και μετά τα μεσάνυχτα της 23ης προς 24ης Σεπτεμβρίου, όταν έγινε γνωστή η είδηση της αποπομπής του βουλευτή Δημήτρη Καμμένου από το νέο κυβερνητικό σχήμα.



Όλα τα στοιχεία έχουν συγκεντρωθεί και αναλυθεί για το protothema.gr με το Monitor, την ηλεκτρονική πλατφόρμα αναζήτησης, καταγραφής και αξιολόγησης δημοσιευμάτων, από το ελληνικό Internet και τους χρήστες social media (Facebook, Twitter, news sites, blogs, Instagram, forums & YouTube). H πλατφόρμα Monitor έχει αναπτυχθεί ειδικά για την ελληνική αγορά από τη Sidebar.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης